به گزارش ایرنا، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم تحقیقات، روز یکشنبه - ۲۷ خردادماه - و در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اقدام به برگزاری گفتاورد انتخاباتی با حضور نمایندگان محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان سه تن از نامزدهای این دوره از انتخابات کرده است.
مصطفی کواکبیان به نمایندگی از مسعود پزشکیان در این مناظره اظهار داشت: حکمرانی مطلوب باید یکسری شاخصهایی داشته باشد و از همه مهمتر بحث حاکمیت قانون بر مبنای اسناد بالادستی است.
وی افزود: بحث در این باره فراوان است که چه کنیم که حاکمیت قانون شکل بگیرد و عدهای قانون را دور نزنند و برای خودشان شریعتی بالاتر از قانون قائل نباشند و میتوان در این باره مفصل بحث کرد.
نماینده پزشکیان در این مناظره عنوان کرد: به اعتقاد من دومین شاخص بحث مطالبات، خواستهها و رویکرد اکثریت مردم است به این معنا که در یک نظامی که مدعی جمهوریت است، مردم چه میخواهند؟
کواکبیان خاطرنشان کرد: شاخص سوم این است که مردم به زیست مناسب، معیشت و زندگی مناسب در این حکمرانی نیاز دارند و خواستههای خود را هم بیان می کنند.
وی بیان کرد: به اعتقاد من حکمرانی مطلوب این نیست که ما فقط خودمان را ببینیم و دنیا را فراموش کنیم و کشورهای دنیا را نادیده بگیریم لذا باید در سیستم تعامل با دنیا و روابط بینالملل و در عرصههای دیپلماسی و سیاست خارجی هم جریان مطلوبی شکل بگیرد.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره در واکنش به ارجاع دادن پزشکیان در همه زمینهها به کارشناسان گفت: یک نفر نمیتواند در همه امور متخصص باشد.
کواکبیان یادآورشد: پزشکیان با همه امور آشنایی دارد اما متخصص نیست و برای کار تخصصی از نظر کارشناسان استفاده میکند.
وی در پاسخ به این سوال که نگاه نامزد شما درباره حذف یا تغییر کانونهای قدرت چیست و آیا در انتخابات هشتم تیرماه این موضوع را خواهیم دید؟، گفت: ما قرار است از همه نیروهای کارآمد استفاده کنیم. البته شاید این نگاه با نظر من فرق داشته باشد.
ستاد اصولگرایان پزشکیان راه اندازی شد
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره با تاکید بر اینکه استفاده از همه نیروهای کارآمد و متخصص در نگاه وی (پزشکیان) وجود دارد، ادامه داد: ستاد اصولگرایان پزشکیان هم شکل گرفته و اصولگرایانی که از او حمایت میکنند، این ستاد را راهاندازی کرده اند.
کواکبیان تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی حزبی نیست و تجربه آقای پزشکیان در وزارت بهداشت این را نشان داده است.
وی عنوان کرد: من دو دوره با پزشکیان در مجلس کار کردم؛ ایشان نگاه حذفی ندارند تنها ممکن است برخی نیروها برای کارکرد بهتر تغییر کنند.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره اظهار داشت: روزی که من برای ثبتنام به وزارت کشور رفته بودم عدهای شعار میدادند «بدون هیچ دلیلی رأی بدیم جلیلی». اینها یک عده افرادی هستند که هیچ دلیلی نمیخواهند دلیل برای اینها مطرح نیست این عده یک تفکر خاصی دارند.
کواکبیان درباره سیاست ارزی دولت چهاردهم از دیدگاه پزشکیان گفت: لازم است این نکته را یادآوری کنم که ما هیچ دولتی را جز دولت آقای خاتمی اصلاحطلب نمیدانیم و نخواهیم دانست.
وی بیان کرد: اینکه مرا ارجاع بدهید به دولت آقای روحانی و بگویید میخواهد دنبالهرو او باشد اینگونه نیست. در دوران روحانی هم من شخصا مخالف شدید بسیاری از مطالب بودم و پزشکیان هم همینطور بوده است.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره بیان کرد: اینکه گفتهاند ما خیلی نباید معیشت مردم و زندگی اقتصادی مردم را به سیاست خارجی ربط دهیم، درست نیست در صورتی که مشکل اصلی این است که اگر ما بخواهیم بحثهای مربوط به سیاست ارزی را داشته باشیم این موضوع به سیاست خارجی ارتباط دارد.
کواکبیان عنوان کرد: موقعی که روحانی دولت را به مرحوم رئیسی تحویل داد، دلار ۲۸ هزار تومان بود و الان به ۶۰ هزار تومان رسیده است. بعد از عملیات وعده صادق قیمت دلار ۱۰ هزار تومان بالا رفت.
وی تصریح کرد: تعامل مثبت با کشورهای دنیا در دیدگاه پزشکیان وجود دارد. اما قیمت ارز را با توانمندیهای داخلی کنترل خواهد کرد.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره خطاب به ثابتی نماینده سعید جلیلی و پورموسوی نماینده محمدباقر قالیباف گفت: شما هنوز در لیست انتخابات مجلس ماندید؛ البته من بدم نمیآید شما به هم بپرید.
کواکبیان افزود: چه کسی گفته آقای روحانی اصلاحطلب بود؟ بله اصلاحطلبان پشت او ایستادند که رای آورد، اگر ما نبودیم رای نمیآورد.
وی در پاسخ به سوال ثابتی که چرا پشت عارف نایستادید، گفت: عارف خودش کنار رفت و ما مجبور شدیم پشت روحانی بایستیم.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره گفت: آقای جلیلی به صراحت گفت که ما باید حتما فضای مجازی را کنترل و محدود کنیم . آقای قالیباف هم گفت که ما باید حکمرانی مطلوبی در فضای مجازی ایجاد کنیم و نمیشود که فضای مجازی آزاد باشد.
کواکبیان افزود: آقای پزشکیان ضمن اینکه معتقد است که باید از نرمافزارهایی استفاده و خودمان را در داخل تقویت کنیم؛ صادقانه بگویم که به هیچ عنوان نمیتوان فضای مجازی را کنترل کرد کسانی که فیلتر میکنند راههایی هم برای فیلترشکنی دارند لذا این موضوع مفهومی ندارد.
حجاب حکم شرعی است، اما به زور جواب نمیدهد
وی درباره طرح نور هم گفت: آقای قالیباف و جلیلی میگویند ما به شدت طرفدار طرح نور هستیم اگر واقعا فشار به اقشار مختلف مردم وارد شود برای اینکه بخواهند بهزور حجاب را رعایت کنند جواب میدهد، انجام دهید اگر جواب میداد که تا الان جواب داده بود.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این مناظره خاطرنشان کرد: در این چند سال باتوم و بگیر و ببند را تجربه کردیم اما نتیجه نگرفتیم. اعتقاد من بر این است که حجاب حکم شرعی است اما اینکه حکم شرعی را بهزور اجرا کنیم، جواب نمیدهد.
کواکبیان در پاسخ به سوالی درباره جایگاه ایران در تغییرات نظم جهانی گفت: اعتقاد ما این است که در بحث سیاست خارجی حتما باید با اقتدار ناشی از مردم وارد شویم. اگر پایگاه مردم را نداشته باشیم، در سیاست خارجی به جایی نمیرسیم.
وی گفت: کره شمالی که حتی سلاح هستهای دارد، اما جایی در نظم بینالمللی ندارد چون پایگاه اجتماعی ندارد.
نماینده پزشکیان در این مناظره ادامه داد: ما حتما میتوانیم جایگاه برتری را در روابط بینالملل کسب کنیم به شرط اینک پشتوانه مردمی داشته باشیم. معتقدم اگر مشارکت بالای ۶۰ درصد باشد خیلی فرق میکند با اینکه مشارکت ۴۰ درصد باشد.
کواکبیان درخصوص جایگاه محور مقامت گفت: ما حتما طرفدار محور مقاومت در عرصه بینالملل هستیم؛ اما اینکه به نیابت از آنها عملیات کنیم، حتی سیاست نظام هم نیست. آنها کار خود را پیش ببرند ماهم حمایت میکنیم. همین عربستان دوست دارد ما جلو برویم و خودش عقب بایستد.
وی اضافه کرد: ما از محور مقاومت حمایت میکنیم ولی نه اینکه برای کارهایی که یمن و حزبالله میکنند، پیشتاز باشیم.
نماینده پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآورشد: من درباره عمق استراتژیک حرف دارم؛ نظر آقای ولایتی که مشاور رهبری است و در سالهای اول انقلاب وزیر خارجه بود، درباره جلیلی آن است که میگوید اگر سیاست خارجی را به دست جلیلی بدهیم کلا نابود میشویم. به آقای قالیباف هم نقد دارم. همین طرفداران آقای قالیباف بودند که به بهانه اعدام شیخ نمر رفتند و به سفارت عربستان حمله کردند. آقای کردمهر گفت که قالیباف اتوبوس فرستاد و به سمت سفارت رفتند.
کواکبیان به نقل از نوری قزلجه گفت: قالیباف در مجلس به ما قول داد که برای ریاست جمهوری ثبت نام نمی کند.
- 9
- 3
مهرداد
۱۴۰۳/۳/۲۹ - ۱۸:۵۴
Permalink