یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۴ - ۱۰ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۵۰۵
انتخابات ریاست جمهوری

واکنش‌ها به اظهارات نماینده ستاد جلیلی درباره زنان | ۵۰ ثانیه تعرض و تجاوز به جامعه انسانی

سعید جلیلی,واکنش‌ها به اظهارات نماینده ستاد جلیلی درباره زنان

روزنامه شرق نوشت: ۱. هولناک‌تر از فاجعه، واکنش نشان‌ندادن به آن است. لابد ویدئوی بسیار دست به‌دست شده یکی از نمایندگان ستاد آقای جلیلی را که درباره زنان و حجاب است، دیده‌اید؛ مریم اشرفی‌گودرزی در کمتر از ۵۰ ثانیه زنان بی‌حجاب را تلویحی تهدید می‌کند اگر مردی متعرض آنها شد، حقشان است! چون خدا به مردان غریزه جنسی داده و اگر زنی حق خود می‌داند بی‌حجاب باشد، مردان هم تحریک شده‌اند و حق خود می‌دانند در تعرض به این زنان و پاسخ به غریزه خود آزاد باشند و کسی هم حق اعتراض ندارد! از این ادعای غیرعلمی و غیرمستند و عجیب بگذریم که گوینده غریزه جنسی را تنها خاص مردان می‌داند و نه زنان! اما اینکه کسی به‌وضوح تهدید کند و تعرض را حق طبیعی بداند، هولناک است! و هولناک‌تر اینکه مرجع قضائی پا به میدان نگذارد و به این توهین و تهدید آشکار واکنش نشان ندهد. خانم گودرزی با گفتن این جملات ضمن تهدید زنان، به مردان هم توهین می‌کند؛ او مردان را در استفاده از غریزه جنسی هم‌پای حیوانات تصور و قوه عقل و شعور آنها را انکار می‌کند.

۲. نمی‌دانم خانم گودرزی دهه ۶۰ را به یاد دارد یا نه؛ روزهایی که هنوز بخش زنان و مردان در اتوبوس‌ها مشخص نشده بود و آنها کنار هم می‌نشستند؛ درست مثل امروز در بخش‌‌ مختلط واگن‌های مترو. آنها که تجربه اتوبوس‌سواری در آن دوران را داشته‌اند، تنش و درگیری‌های موردی میان زنان محجبه و مردان را به یاد می‌آورند. تنش‌هایی که سرانجام به جداسازی زنان و مردان در اتوبوس‌ها ختم شد. در واقع مقام تصمیم‌گیر به جای آنکه مشکل را با آموزش و تغییر فرهنگ حل کند و به دلایل اصلی آن بپردازد، صورت‌مسئله را به کل پاک کرد و به جداسازی بخش زنان و مردان در وسایل نقلیه عمومی رأی داد. خانم گودرزی! آن زنان که محجبه بودند (اگر محجبه نبودند، محلی از اعراب نداشتند و صدایشان شنیده نمی‌شد)، چرا به آنها تعرض شده بود؟ فکر نمی‌کنید پای استدلالتان بیش از پیش می‌لنگد؟ فکر نمی‌کنید با لبخندی به پهنای صورت و با گفتن «دختر نازنینم» در ابتدای جمله و دادن حق تعرض به مردان یکی از خشونت‌بارترین و توهین‌آمیزترین جملات را به زبان آورده‌اید؟ فکر نمی‌کنید با این استدلال راه را حتی برای تعرض به خودتان هموار می‌کنید؟ شاید مردی بخواهد از حق آزادی خود برای تعرض به زنان محجبه استفاده کند. معنی کلمات را می‌دانید؟ تعرض و تجاوز و آزار کلماتی با بار و مفهوم منفی هستند و به اعمالی مذموم و ناپسند اشاره می‌کنند. مثل قتل، دزدی و... چرا تصور می‌کنید کسی می‌تواند آزادانه تجاوز و تعرض کند و کسی حتی حق اعتراض به آن هم نداشته باشد؟ مگر کسی در دزدی و جنایت آزاد است؟ اگر آزادی را مطلوب خواسته‌های خود تعریف می‌کنید، دیگر چه نیازی به پلیس و مرجع قضائی و ضابط و دیگر نهادهای جامعه انسانی مدرن؟ آن کس که به قتل رسیده،‌ تقصیر خودش بوده است و آن کس که مالش به سرقت رفته نیز همچنین...

۳. از واپس‌گرایی و خشک‌مغزی حی و حاضر در جملات خانم گودرزی که بگذریم، این اظهارنظرها نتیجه‌ای جز خشن‌ترکردن و ناامنی بیشتر جامعه انسانی ندارد؛ شاید نماینده ستاد انتخاباتی آقای جلیلی فکر می‌کند این ناامنی و خشونت بیشتر در نهایت نتیجه مطلوب آنها را در پی خواهد داشت که تجربه‌های موجود نشان می‌دهد افزایش فشار و خشونت همیشه هم به آنجا ختم نمی‌شود که خانم گودرزی و هم‌فکرانش دوست دارند. این گفته‌ها و نوع نگاه در جوامع انسانی توسعه‌یافته متناسب با جایگاه گوینده و میزان تأثیر‌گذاری آن حتی باعث برخورد قضائی می‌شود. اگر گوینده این جملات تا امروز پاسخ‌گوی اظهاراتش نبوده است، باید تعجب کرد. در دوره‌ای که زنان در سراسر جهان صدای خود را بلند کرده‌اند تا از تعرض‌ها و تجاوزهای پنهان و خاموش بگویند، آزاددانستن تعرض، تجاوز به روح و روان جامعه انسانی است.

سحر طلوعی

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش