دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۲۸ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۴۰۲
انتخابات ریاست جمهوری

رئیس فراکسیون زنان مجلس مطرح کرد

استقبال از نامزدی مرضیه وحید‌دستجردی

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,پروانه سلحشوری

 «پروانه سلحشوری»، رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم است. گشاده‌رو با ته‌لهجه خوزستانی. پرجنب‌وجوش و خشنود از دستاوردهایی که تا به اینجای کار برای زنان ایران در مجلس دهم رقم خورده است.

 

 از جنب‌وجوش زنان در مجلس دهم می‌گوید و آمد‌و‌شدهای مکرری که به هیئت‌رئیسه داشته‌اند. بیش از همه، از تجربه حضورش در مجلس و تعامل‌ها خشنود است. 

 

نگاه مثبتی به همراهی مردان بهارستان دارد. می‌گوید خیلی از مسائل در حوزه زنان صرفا سوءتفاهم است. این سوءتفاهم‌ها باید آهسته و پیوسته حل شود. باید با حوصله با مردها گفت‌وگو کرد تا آنها نیز در مسیر تغییر قوانین و ساختارها به کمک ما بیایند. تجربه‌اش در همین مجلس نشان داده اصولگراترین‌ها هم از درِ همراهی وارد می‌شوند.

 به هوش اصولگرایانی آفرین می‌گوید که طرح کاندیداتوری مرضیه وحید دستجردی را به راه انداخته‌اند. به باور او این ماجرا یک بازی برد - برد برای زنان است. 

 

دست‌کم اینکه ماجرای رجل سیاسی و ریاست‌جمهوری زنان این‌بار در اردوگاه اصولگرایی حل‌وفصل خواهد شد. دستجردی را از معدود وزرای کاردان کابینه احمدی‌نژاد می‌داند. تأکید دارد نیروهای مسئول همان‌قدر که به مسئله گشت ارشاد اهمیت می‌دهند باید نهاد و سازوکاری طراحی کنند که زنان مورد خشونت قرار گرفته، بتوانند در تماس تلفنی مسئله را گزارش دهند.  

 

درباره میراث به‌جای‌مانده از زنان حاضر در مجلس نهم نیز حرف زیادی برای گفتن ندارد یا به عبارتی اسناد خاصی به جای نمانده و می‌گوید: «یا برای زنان کار خاصی نکردند یا اینکه اسنادی برای ما در فراکسیون باقی نگذاشتند». فقر حرکتی در جامعه زنان را هشدارگونه مطرح می‌کند و تأکید دارد در بودجه ٩٦ باید به ‌طور جدی برای این مسئله فکری کرد. گفت‌وگو با سلحشوری گاهی بر مسائل زنان متمرکز است و گاهی بر مباحث سیاسی و اجتماعی روز. 

 

‌زمزمه نامزدی خانم مرضیه وحید دستجردی در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری به گوش می‌رسد، نظرتان در‌این‌باره چیست؟ 

خانم دستجردی مدیر کارآمد و خوبی است. اتفاقا باید به آنهایی که طرح کاندیداتوری او را کلید زدند آفرین گفت. اصولگرایان با فقدان شخصیت سیاسی مناسب برای معرفی در انتخابات پیش‌ِرو مواجه‌اند و مرضیه وحیددستجردی با کارنامه مثبتی که داشته، گزینه خوبی است. 

 

خلاصه اینکه او رقیب خوبی برای آقای روحانی است و من از اینکه ایشان یک رجل سیاسی و موجه است، استقبال می‌کنم. او نخستین زن وزیر در جمهوری اسلامی بوده و سابقه مدیریتی قابل ‌قبولی دارد. در مباحث سیاسی نیز در مقابل احمدی‌نژاد ایستادگی بسیار خوبی داشت و به‌هرحال یکی از معدود وزرای موفق کابینه احمدی‌نژاد بود؛ البته او از کاریزمای لازم بهره‌مند نیست. 

 

‌با این تفاسیر در انتخابات بعدی شما به او رأی خواهید داد؟ 

من مواضع اصلاح‌طلبانه خود را دنبال می‌کنم. اصلاح‌طلبان نامزد خود را دارند و حمایت از روحانی در دستور کار جریان سیاسی اصلاح‌طلب قرار دارد و لزومی ندارد که کسی به‌جز روحانی را به میدان بفرستند، اما با توجه به فقر نامزدهای انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان، دستجردی می‌تواند رقیب خوبی برای روحانی باشد. این خبر خوشی برای زنان است که زنی از این آب و خاک کاندیدای ریاست‌جمهوری شود. 

 

‌ فعالیت فراکسیون زنان در جریان بررسی برنامه ششم توسعه چگونه بود؟ 

اولویت ما تمرکز بر زنان سرپرست خانوار بود و در این زمینه گام‌های مثبتی برداشتیم. 

 

‌ البته جامعه زنان که محدود به زنان سرپرست خانوار نمی‌شود.

نه اینکه فقط زنان سرپرست خانوار را ببینم. اتفاقا در کمیسیون تلفیق مقرر شد برای ورزش همگانی، توسعه زیرساخت‌ها، ورزش زنان و جوانان، مناطق و روستاها و ورزش معلولان، از ۲۷‌صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده استفاده شود. اگر این نهایی شود رقمی حدود هزارو ٤٠٠ ‌میلیارد تومان در این بخش هزینه شده و به دنبال آن ورزش بانوان وارد یک فضای جدید اعتباری و بودجه‌ای خواهد شد. 

 

‌ مجلس نهم بنا داشت در زمینه تغییر تدریجی برخی قوانین زنان کار کند؛ البته هر بار از خانم رهبر پرسیدیم به جزئیات خاصی اشاره نکردند و ماجرا در حد کلیات باقی ماند. 

راستش را بخواهید در فراکسیون هیچ اسنادی از برنامه و طرح زنان در مجلس نهم نیست؛ یا نبوده یا چیزی باقی نگذاشته‌اند و اسناد را برده‌اند. 

 

‌ خب برنامه فراکسیون زنان مجلس دهم برای ارائه پیشنهادها جهت تغییر برخی قوانین مدنی حوزه زنان چیست؟ 

این مسیر بسیار زمان‌بر است. در موضوع ازدواج کودکان، اقداماتی را شروع کردیم و متأسفانه حمله‌های زیادی به ما شد. نگرانی ما از آسیب‌های اجتماعی ناشی از ازدواج زودهنگام کودکان است. آمارهایی از بیوِ‌گی دختران کم‌سن‌وسال (کودک) به گوش ما می‌رسد که نگران‌کننده است. امیدوارم منتقدان دعواهای سیاسی و جناحی را کنار گذاشته و به اصل ماجرا دقت کنند. 

 

‌ شما به‌تازگی گفتید منعی برای برخی مسائل از جمله موتورسواری زنان وجود ندارد، اما هرازچندگاهی مسائلی این‌چنین در جامعه مطرح می‌شود، تدبیر شما برای کاهش این نوع تفاسیر حقوقی چیست؟ 

قوانین نانوشته‌ای در حوزه زنان وجود دارد که ناشی از سوءتفاهم است. در دوره‌های قبل تا این حد به زنان توجه نمی‌شد. باید آرام‌آرام تلاش کنیم تا نگاه مردسالارانه به زنان تغییر کند. 

 

‌ مصوبه اخیر مجلس برای بازنشستگی پیش از موعد زنان موافقان و مخالفانی دارد، آیا کار تحقیقی و مطالعاتی در این زمینه انجام شده؟ 

خیر، پژوهشی صورت نگرفته، اما من به‌ عنوان یک جامعه‌شناس مسائلی را تحلیل می‌کنم. ما از یک‌سو فعالان حوزه زنان را داریم و مطالباتی که مطرح می‌کنند و از دیگرسو خود زنان. از دیروز که این طرح مصوب شد، پیامک‌های متعددی دریافت کردم. بسیاری از این پیامک‌ها تقدیر از مصوبه بود و برخی از آنها نیز نقد مصوبه. نکته مهم اینکه حضور اجتماعی زنان برای ما مهم است، اما بازنشستگی پیش‌ازموعد چند حُسن دارد که یکی از آنها این است که خود زن درخواست می‌کند و اختیاری است. ما بنایی بر کاهش مشارکت اقتصادی زنان در جامعه نداریم. این مصوبه نه بار مالی دارد و نه اجباری است. 

 

‌ ایده سهم ٣٠ درصدی زنان در فهرست اصلاح‌طلبان به ثمر نشست، فکر می‌کنید ایده آقای عارف برای سهمیه ٤٠ درصدی برای حضور زنان و جوانان در انتخابات شورای شهر به کجا ختم شد؟ 

آقای عارف به‌عنوان رئیس شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خواستار اختصاص سهمیه ۴۰ درصدی برای زنان و جوانان در انتخابات شوراهای شهر و روستا شده‌اند که پیشنهاد درستی است. در جریان تهیه فهرست امید تهران، از میان تعدادی از زنان فعال سیاسی و اجتماعی که عموما به‌جز خانم جلودارزاده، هیچ‌کدام سابقه خاصی در عرصه مدیریتی کلان نداشتند، اقدام به تهیه فهرستی کردند و ۳۰ درصد از فهرست ۳۰ نفره تهران را به زنان اختصاص دادند. 

 

اینکه پیشنهاد تخصیص ۴۰ درصد از فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان به زنان و جوانان تا چه میزان محقق شود، نیاز به تجربه دارد، اما آنچه مسلم است، حضور زنان و جوانان در شوراهای شهر و روستا حتی از حضور این گروه اجتماعی در مجلس نیز مؤثرتر خواهد بود. رویکرد زنانه در شوراهای شهر و روستا بی‌شک مؤثر خواهد بود. 

 

‌منظورتان از این تغییرات چیست؟ 

خانم‌ها جنب‌وجوش خوبی در مجلس دهم دارند. مدام شاهد رفت‌وآمد زنان به هیئت‌رئیسه هستیم. این نشانه خوبی است. ما نمی‌نشینیم و در لابی‌های مجلس حضور داریم. نباید کم آورد. نمایندگی مجلس کار نفس‌گیری است. باید با تمام توان اقدام کرد. وقتی که انرژی داشته باشی، اتفاقا تغییر به‌خوبی ممکن می‌شود. حوزه زنان نیازمند حضور زنان چابک است و خوشحالم که در مجلس دهم شاهد چنین حضوری هستیم. 

 

‌برای جلوگیری از اعمال خشونت علیه زنان، مجلس دهم چه راهکارهایی در دستور کار دارد، از لایحه امنیت زنان چه خبر؟ 

 این مسئله به‌صورت موردی تقریبا هر روز از سوی همکارانمان در مجلس پیگیری می‌شود و علاوه‌بر این اقدام‌های موردی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری نیز در تلاش برای تهیه لایحه‌ای در راستای حفظ و ارتقای سطح امنیت زنان جامعه است. 

 

‌فکر می‌کنید تکلیف بودجه نهادهای خاص و جدول شماره ١٧ در بودجه ٩٦ چگونه باشد؟ 

بعید می‌دانم اجازه دهند این بودجه حذف شود.

 

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش