مناظره را بهطور کلی چگونه دیدید؟ هرکدام از کاندیداها چگونه عمل کردند و آیا به اهداف مدنظرشان رسیدند؟!
این شیوه مناظره کارآمد نیست. مناظرههای رودررو و دونفره بهترین شیوه برای مناظره است که باید انجام میشد. متاسفانه در این مناظره شاهد بودیم، هر کسی هرچه خواست، گفت. نه کسی به سوال دیگری پاسخ داد و نه حتی سوالات بهدرستی منتقل شد. به نظر میرسد شیوهای که کمیسیون تبلیغات صداوسیما برای مناظرهها درنظر گرفته، شیوه مناسبی نیست.
برجستهترین نکته در این مناظرات را چه موضوعی دیدید؟!
شاید مهمترین موضوع این بود که آقای قالیباف برای پیروزی در انتخابات نیامده و صرفاً بهدنبال این است که با عملکرد تخریب روحانی به میدان آمده است. درواقع قالیباف از آنجا که میداند در این انتخابات پیروز نخواهد شد، سیاست سرزمین سوخته را درپیش گرفته تا بتواند حال که شانسی برای پیروزی ندارد، حداقل رقیب را از میدان بهدر کند؛ حتی اگر این مسأله به قیمت نابودی خودش تمام شود.
اصلاحطلبان، جهانگیری را بهعنوان کاندیدای پوششی خود درکنار روحانی معرفی کردند و این درحالی است که ازقضا این اصولگرایان و جمنا بودند که از ابتدا سعی داشتند با معرفی ٥ کاندیدا مقابل روحانی، از این تاکتیک بهره ببرند. در مناظره دیروز نیز آنچنان که تاکید کردید، قالیباف صرفاً نقش تخریبچی را برعهده داشت؛ در رقابت جهانگیری و قالیباف کدامیک را موفقتر دیدید؟!
از سالهای دور آقای جهانگیری را میشناسم و از زمانی که نماینده مجلس بودم، از ایشان شناخت دارم. جهانگیری هرگز از خود هیچ حرکت تصنعی نشان نداده و در سال ٩٢ نیز شاهد بودم که ایشان حتی قصد داشت در همان انتخابات اعلام کاندیداتوری کند و با بنده در این رابطه صحبت کردند و فکر میکنم آقای جهانگیری صاحب تمامی صلاحیتهای لازم برای کاندیداتوری هستند و این مسأله را در این مناظره دیدیم و امیدوارم فرصتی فراهم شود که جهانگیری در دوره آینده خود را بهعنوان کاندیدای جریان اصلاحات معرفی کند و شاهد بودیم که ایشان صادقانه خود را بهعنوان نماینده جریان اصلاحطلبی که در این سالها از بسیاری از حقوق خود محروم شده، معرفی کردند اما آقای قالیباف اساساً برای پیروزی گام به انتخابات نگذاشته و هدفی جز تخریب روحانی و عملکرد دولت ندارد.
باتوجه رویکرد تخریبی قالیباف و با یادآوری اینکه او بعد از چهار بحران رسانهای املاک نجومی، تفحص شهرداری، پلاسکو و استخدامهای مترو تنها در مدت ٩ ماه، امروز اعلام کاندیداتوری کرده، چه سرنوشت و آیندهای بهعنوان یک سیاستمدار پیشرو خواهد داشت؟!
آقای قالیباف دیگر جایی در شهرداری تهران ندارد. چراکه از عملکرد طولانیمدت او در شهرداری تهران جز بدهی چیزی باقی نمانده است. هماکنون وضعیت شهرداری تهران نیز به همین منوال است. آقای قالیباف باید یک شهرداری ورشکسته را تحویل بدهد و میداند که با کارهایی که کرده در این انتخابات نیز رأی نمیآورد. بنابر این به قصد تخریب همه دستاوردهای نظام به میدان آمده.
و آینده سیاسی شخص قالیباف را چگونه میبینید؟!
من جایگاه سیاسی خاصی را برای قالیباف نمیبینم و به نظر میرسد فعلاً باید درباره پروندههای متعدد پاسخگو باشد.
باتوجه به اینکه قرار بود رئیسی کاندیدای اصلی جمنا باشد و آقای قالیباف نیز در جایگاه تخریبچی عمل کند، نظرتان درباره حضور رئیسی در این مناظره چیست؟!
رئیسی سعی کرد با متانت در این جلسه حاضر شود و مطالب خود را بیان کند. مشکل رئیسی ناآشنایی به سیستم اداره اجرایی کشور است. اگرچه مدتی در سازمان بازرسی کل کشور بوده و نسبت به نقاط ضعف و قوت آشنایی نسبی داشته باشد، اما در اجرا صاحب تجربه خاصی نیست و به این دلیل سعی میکند آنچنان در بحثهای جدلی وارد نشود و احتمالاً این مشی به نفع او هم تمام خواهد شد و با این حساب به نظر میرسد رئیسی در نهایت کاندیدای اصلی جناح راست خواهد بود.
با این حساب فکر میکنید قالیباف به نفع او کنار خواهد کشید؟!
بعید میدانم قالیباف کنار بکشد.
بنابر این فکر میکنید جناح راست باوجود آنکه رئیسی بر مشی مستقل خود اصرار دارد و قالیباف نیز تا انتها در صحنه خواهد ماند، جناح راست درمورد رئیسی به اجماع خواهد رسید؟!
همه قالیباف را میشناسد و هیچ نیروی کارکشته سیاسی پشت سر قالیباف نیست. قالیباف خودش هست و تابعینش! نه مشاور اقتصادی مشخصی دارد و نه مشاور سیاسی، و نه حامی مشخصی! بنابر این به نظر میرسد کاندیدای اصلی اصولگرایان نیز رئیسی خواهد بود!
و رقیب اصلی جناح اصلاحطلب نیز رئیسی خواهد بود؟!
طبیعتاً وقتی کاندیدای اصلی رئیسی باشد، رقابت میان او و روحانی خواهد بود.
آقای ناصری فعال سیاسی همفکر شما، در یادداشتی که در اختیار شهروند قرار داد، از عطف توجه بیش از حد روحانی و جهانگیری و همچنین افکار عمومی به قالیباف احساس نگرانی کردند. آیا این مسأله شما را نگران نمیکند؟!
واقعیت این است که پشتوانه جریان اصولگرا همان حدود ٤ تا ٥ میلیون رأیی است که جلیلی در انتخابات سال ٩٢ به دست آورد و در این انتخابات امکان دارد، بخشی از رأی قالیباف را نیز به خود اختصاص داده و به حدود ٧ تا ٨ میلیون رأی برسند؛ بنابر این نگرانی خاصی در این ارتباط وجود ندارد.
باتوجه به آنچه در این مناظره دیدید، فکر میکنید مسیر مناظرهها در ادامه راه به چه سمتی خواهد رفت؟!
فکر میکنم دست آقای روحانی بسیار بازتر از این حرفهاست و ایشان در این مناظره خیلی نجابت به خرج داد. پروندههایی علیه آقای قالیباف وجود دارد که احتمالاً فقط آقای خاتمی و روحانی به آن دسترسی داشته باشند؛ بنابر این امیدوارم آقای روحانی همچنان به این نجابت خود ادامه دهند...
- 10
- 2