جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۴۷ - ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۸۰۷
انتخابات ریاست جمهوری

عبدالله رمضان‌زاده :

قالیباف با علم به شکست سیاست زمین سوخته را درپیش گرفته است

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,نخستین مناظره تلویزیونی شش کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری
 نخستین مناظره تلویزیونی شش کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری روزگذشته برگزار شد و درحالی که این مناظره به جدال روحانی و جهانگیری در یک‌سو و قالیباف ازدیگرسو تبدیل شد، سه کاندیدای دیگر عملاً تماشاچی بودند. برای بررسی این مناظره به سراغ عبدالله رمضان‌زاده فعال سیاسی اصلاح‌طلب رفتیم.

مناظره را به‌طور کلی چگونه دیدید؟ هرکدام از کاندیداها چگونه عمل کردند و آیا به اهداف مدنظرشان  رسیدند؟!

این شیوه مناظره کارآمد نیست. مناظره‌های رودررو و دونفره بهترین شیوه برای مناظره است که باید انجام می‌شد. متاسفانه در این مناظره شاهد بودیم، هر کسی هرچه خواست، گفت. نه کسی به سوال دیگری پاسخ داد و نه حتی سوالات به‌درستی منتقل شد. به نظر می‌رسد شیوه‌ای که کمیسیون تبلیغات صداوسیما برای مناظره‎ها درنظر گرفته، شیوه مناسبی نیست.

 

برجسته‌ترین نکته در این مناظرات را چه موضوعی دیدید؟!

شاید مهمترین موضوع این بود که آقای قالیباف برای پیروزی در انتخابات نیامده و صرفاً به‌دنبال این است که با عملکرد تخریب روحانی به میدان آمده است. درواقع قالیباف از آن‌جا که می‌داند در این انتخابات پیروز نخواهد شد، سیاست سرزمین سوخته را درپیش گرفته تا بتواند حال که شانسی برای پیروزی ندارد، حداقل رقیب را از میدان به‌در کند؛ حتی اگر این مسأله به قیمت نابودی خودش تمام شود.

 

اصلاح‌طلبان، جهانگیری را به‌عنوان کاندیدای پوششی خود درکنار روحانی معرفی کردند و این درحالی است که ازقضا این اصولگرایان و جمنا بودند که از ابتدا سعی داشتند با معرفی ٥ کاندیدا مقابل روحانی، از این تاکتیک بهره ببرند. در مناظره دیروز نیز آن‌چنان که تاکید کردید، قالیباف صرفاً نقش تخریب‌چی را برعهده داشت؛ در رقابت جهانگیری و قالیباف کدامیک را موفق‌تر دیدید؟!

از سال‌های دور آقای جهانگیری را می‌شناسم و از زمانی که نماینده مجلس بودم، از ایشان شناخت دارم. جهانگیری هرگز از خود هیچ حرکت تصنعی نشان نداده و در سال ٩٢ نیز شاهد بودم که ایشان حتی قصد داشت در همان انتخابات اعلام کاندیداتوری کند و با بنده در این رابطه صحبت کردند و فکر می‌کنم آقای جهانگیری صاحب تمامی صلاحیت‌های لازم برای کاندیداتوری هستند و این مسأله را در این مناظره دیدیم و امیدوارم فرصتی فراهم شود که جهانگیری در دوره آینده خود را به‌عنوان کاندیدای جریان اصلاحات معرفی کند و شاهد بودیم که ایشان صادقانه خود را به‌عنوان نماینده جریان اصلاح‌طلبی که در این سال‌ها از بسیاری از حقوق خود محروم شده، معرفی کردند اما آقای قالیباف اساساً برای پیروزی گام به انتخابات نگذاشته و هدفی جز تخریب روحانی و عملکرد دولت ندارد.

 

باتوجه رویکرد تخریبی قالیباف و با یادآوری این‌که او بعد از چهار بحران رسانه‌ای املاک نجومی، تفحص شهرداری، پلاسکو و استخدام‌های مترو تنها در مدت ٩ ماه، امروز اعلام کاندیداتوری کرده، چه سرنوشت و آینده‌ای به‌عنوان یک سیاستمدار پیش‌رو خواهد داشت؟!

آقای قالیباف دیگر جایی در شهرداری تهران ندارد. چراکه از عملکرد طولانی‌مدت او در شهرداری تهران جز بدهی چیزی باقی نمانده است. هم‌اکنون وضعیت شهرداری تهران نیز به همین منوال است. آقای قالیباف باید یک شهرداری ورشکسته را تحویل بدهد و می‌داند که با کارهایی که کرده در این انتخابات نیز رأی نمی‌آورد. بنابر این به قصد تخریب همه دستاوردهای نظام به میدان آمده.

 

و آینده سیاسی شخص قالیباف را چگونه   می‌بینید؟!

من جایگاه سیاسی خاصی را برای قالیباف نمی‌بینم و به نظر می‌رسد فعلاً باید درباره پرونده‌های متعدد پاسخگو باشد.

 

باتوجه به این‌که قرار بود رئیسی کاندیدای اصلی جمنا باشد و آقای قالیباف نیز در جایگاه تخریب‌چی عمل کند، نظرتان درباره حضور رئیسی در این مناظره چیست؟!

رئیسی سعی کرد با متانت در این جلسه حاضر شود و مطالب خود را بیان کند. مشکل رئیسی ناآشنایی به سیستم اداره اجرایی کشور است. اگرچه مدتی در سازمان بازرسی کل کشور بوده و نسبت به نقاط ضعف و قوت آشنایی نسبی داشته باشد، اما در اجرا صاحب تجربه خاصی نیست و به این دلیل سعی می‌کند آن‌چنان در بحث‌های جدلی وارد نشود و احتمالاً این مشی به نفع او هم تمام خواهد شد و با این حساب به نظر می‌رسد رئیسی در نهایت کاندیدای اصلی جناح راست خواهد بود.

 

با این حساب فکر می‌کنید قالیباف به نفع او کنار خواهد کشید؟!

بعید می‌دانم قالیباف کنار بکشد.

 

بنابر این فکر می‌کنید جناح راست باوجود آن‌که رئیسی بر مشی مستقل خود اصرار دارد و قالیباف نیز تا انتها در صحنه خواهد ماند، جناح راست درمورد رئیسی به اجماع خواهد رسید؟!

همه قالیباف را می‌شناسد و هیچ نیروی کارکشته سیاسی پشت سر قالیباف نیست. قالیباف خودش هست و تابعینش! نه مشاور اقتصادی مشخصی دارد و نه مشاور سیاسی، و نه حامی مشخصی! بنابر این به نظر می‌رسد کاندیدای اصلی اصولگرایان نیز رئیسی خواهد بود!

 

و رقیب اصلی جناح اصلاح‌طلب نیز رئیسی خواهد بود؟!

طبیعتاً وقتی کاندیدای اصلی رئیسی باشد، رقابت میان او و روحانی خواهد بود.

 

آقای ناصری فعال سیاسی همفکر شما، در یادداشتی که در اختیار شهروند قرار داد، از عطف توجه بیش از حد روحانی و جهانگیری و همچنین افکار عمومی به قالیباف احساس نگرانی کردند. آیا این مسأله شما را نگران نمی‌کند؟!

واقعیت این است که پشتوانه جریان اصولگرا همان حدود ٤ تا ٥ میلیون رأیی است که جلیلی در انتخابات سال ٩٢ به دست آورد و در این انتخابات امکان دارد، بخشی از رأی قالیباف را نیز به خود اختصاص داده و به حدود ٧ تا ٨ میلیون رأی برسند؛ بنابر این نگرانی خاصی در این ارتباط وجود ندارد.

 

باتوجه به آن‌چه در این مناظره دیدید، فکر می‌کنید مسیر مناظره‌ها در ادامه راه به چه سمتی خواهد رفت؟!

فکر می‌کنم دست آقای روحانی بسیار بازتر از این حرف‌هاست و ایشان در این مناظره خیلی نجابت به خرج داد. پرونده‌هایی علیه آقای قالیباف وجود دارد که احتمالاً فقط آقای خاتمی و روحانی به آن دسترسی داشته باشند؛ بنابر این امیدوارم آقای روحانی همچنان به این نجابت خود ادامه دهند...

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش