سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۷ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۹۹۱
انتخابات ریاست جمهوری

لاریجانی:

مناظرات انتخاباتی آزردگی در کشور به وجود آورد/ نوع گفت‌وگوها می‌توانست سالم‌تر باشد

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,علی لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نوع مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری آزردگی‌هایی را در کشور به وجود آورد

که می‌توانست نوع گفت‌وگوها سالم‌تر صورت گیرد.

به گزارش فارس مستقر در ستاد انتخابات کشور، علی لاریجانی عصر امروز با حضور در ساختمان وزارت کشور و در جریان بازدید از ستاد انتخاباتی کشور در نشست خبری خود طی سخنانی، اظهار داشت: امروز یک جشن ملی برای کشور است و وزارت کشور هم اقدامات لازم را برای امور انتخابات و روند آن فراهم کرده است.

 

وی افزود: در جریان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با توجه به اینکه از نزدیک شاهد روند آن بودم و البته مجلس هم در حوزه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تلاش بسیاری کرده است، دیدیم که در این حوزه حضور مردم در سرنوشت کشور خود در بخش‌های مختلف درست و طبق قانون انجام شده است. 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در مناظرات به برخی نامزدها تهمت زده شد و از سلامت کافی برخوردار نبود ارزیابی شما چیست،‌عنوان کرد: در این زمینه آزردگی‌هایی در کشور به وجود آمد لذا نوع گفت‌وگوها می‌توانست سالم‌تر صورت گیرد اما این موضوع نباید بر اراده مردم در انتخابات و رأی آنها تأثیر بگذارد. مردم قطعاً بین مسائل تاکتیکی و این گونه موارد تفاوت قائل خواهند شد.

 

لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد: امروز مردم نشان دادند که با عقلانیت و عقیده در انتخابات حضور پیدا کردند و می‌‌توانند با یک  حضور پرشور خود، سرنوشت کشور را در این مسیر درست انتخاب کنند.

 

وی ادامه داد: از ملت عزیز و تمام دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان‌دوره مجلس شورای اسلامی تشکر می‌کنیم و شاهدیم جمیعت بسیار زیادی هم اکنون در پای صندوق‌ها هستند که این موضوع باعث آشفتگی می‌شود بنابراین باید این مقدار ازدحام مردم را ساماندهی کرد و زمینه‌های لازم و سازوکارها در این راه صورت گیرد تا روند اخذ رأی تسهیل شود. 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از حضور محصوران در انتخابات و رأی آنها اطلاعی دارید یا خیر، گفت: خیر در این زمینه اطلاعی ندارم.

 

وی ادامه داد: در مورد مشارکت و درصد حضور مردم رقم خوبی را اعلام کردند که این نسبت به سال ۹۲ بیشتر است و تا این لحظه هم باید همین مقدار از جمعیت را سامان داد. 

 

لاریجانی همچنین در پاسخ به این سؤال که برخی مدعی شدند عده‌ای درصدد مهندسی کردن انتخابات هستند،‌ گفت: با این حرف‌ها نباید حضور چشمگیر مردم که بسیار ارزشمند است را غبارآلود کرد و قضاوت‌های نارس نباید ابراز شده و تأثیر بگذارد. 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره تحریم اخیر آمریکا عنوان کرد: علی‌القاعده در این زمینه آمریکا باید تحریم می‌کرد چرا که اگر این کار صورت نمی‌گرفت جای تعجب داشت از قبل هم سروصداهایی به راه انداخته بودند ولی آمریکا تحریم کرد و با این کار خود تمام این رجزخوانی‌ها تمام شد.

 

وی اضافه کرد: تمدید نقطه‌ای بود که نشان داد همه بخش‌های مختلف باید به تعهدات خود پایبند باشند.

 

لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره خرید و فروش رأی، گفت: تا اکنون گزارشی در زمینه خرید و فروش رأی نداشتیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی همیشه باید به رأی مردم احترام گذاشت، گفت: قطعا رئیس جمهور آینده از یک پشتوانه خوبی برخوردار است و باید به رأی مردم در این زمینه احترام گذاشت. مجلس هم از جایگاه مهم تصمیم‌گیری برخوردار است و می‌تواند همکاری خوبی با ریاست جمهوری داشته باشد لذا با هماهنگی و همکاری مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور می‌تواند تصمیمات بهتری برای کشور اخذ شود.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره فضاسازی‌های انتخاباتی،‌ گفت: فضاسازی‌ها اساس قانونی ندارند چرا که مردم از هوشیاری کاملی برخوردارند و پس از انتخابات هم فضا کاملاً دوستانه و با همدلی خواهد بود. بعید می‌دانم فضاسازی‌ها اساس داشته باشد.

 

لاریجانی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگر مبنی بر اینکه گفته می‌شود تاکنون مردم ۷۰ درصد در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا حضور داشته‌اند، خاطرنشان کرد: امیدواریم این میزان از مشارکت صورت گرفته باشد حتی در همین سطح از مشارکت هم برای ما بسیار خوب است و حماسه جدیدی برای کشور خلق می‌کند چرا که در معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای بسیار مؤثر بوده و این حضور پشتوانه محکمی در کشور به ویژه در حوزه شوراها خواهد بود. 

 

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: انتخابات می‌تواند در حل و فصل مشکلات مردم مؤثر باشد و این تنها برای رفع تهدیدات نیست بلکه در راستای حل مشکلات هم بسیار مؤثر است.

 

وی با اشاره به استقبال بسیار خوب مردم خارج از کشور در انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا، تصریح کرد: ایرانیان چه در داخل کشور باشند و چه خارج از یک زمینه فکری خوبی برخوردارند و اگر دیدید که شرایط داخل با یک اقبال بسیار خوبی روبه‌روست بدانید که در خارج هم همین گونه خواهد بود و این شایسته تحسین است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تنوع افراد در شوراهای اسلامی شهر و روستا و در پاسخ به این سؤال که عدم شئونات اسلامی در برخی نامزدهای شوراها به خصوص بانوان رعایت نشده است، گفت: برای تبلیغات شوراها ضوابط مشخصی تعیین شده است اما باید در اجرا دقت کنند. هر چند چندین بار این قانون در شوراها اصلاح شده است. تاکنون هم در وزارت کشور تلاش می‌شود انتخاب شوراها همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.

 

لاریجانی بر همین اساس اضافه کرد: برگزاری همزمان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری از معایب و مزایای خاص خود برخوردار است اما اگر شورای نگهبان و وزارت کشور به یک سیستم مکانیزه درست انتخاباتی برسند و روند رأی دادن مردم را تسهیل کنند قطعاً سرعت عمل هم بیشتر خواهد شد و این امر پایه‌ای است البته در قانون هم است اما باید به آن عمل شود. 

 

 

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش