سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۳۳ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۲۰۹۳
انتخابات ریاست جمهوری

کولایی:

انتخابات ۲۹ اردیبهشت گامی دیگر برای حاکمیت مردم بود

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,الهه کولایی
نماینده مردم تهران در مجلس ششم تاکید کرد: ما در سال ۹۴، مجلسی شکل دادیم که افرادی روی صندلی قرار گرفته‌اند که حقوق مردم را باور دارند و با همه مشکلات تلاش شد مردم برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند. انتخابات ۲۹ اردیبهشت گامی دیگر برای حاکمیت مردم بود.

به گزارش ایلنا، الهه کولایی در همایش حقوقدانان حامی حسن روحانی گفت: واقعیت این است که مرحله‌ای را  پشت سر گذاشتیم و مردم پیروزی را به دست آوردند و جهان را حیرت‌‌زده کردند، آنهم در شرایطی که منطقه درگیر بحران است، مردم در فرازی دیگر تحول و حرکتی رو به پیش را تجربه کردند. 

 

با ترجمه قانون نخستین تلاش‌های برای دموکراتیک شدن را آغاز کردیم 

او ادامه داد: در سال‌های گذشته ملت‌ها تلاش کردند، شرایط بهبود یابد و سعی کردند مردم بر سرنوشت خود حاکم شوند. ما اولین انقلاب مشروطه را برای مهار قدرت تجربه کردیم. در منطقه‌ای که مردم رعیت بودند. ما با وارد کردن قانون و ترجمه آن نخستین تلاش‌ها برای دموکراتیک شدن را آغاز کردیم. 

 

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه ما چهار جنبش بزرگ اجتماعی را ثبت کرده‌ایم، اظهار داشت: ما به عنوان ملتی که تجربه انقلاب را به جهان عرضه کردیم و از حقوق انسان حرف زدیم و برای این کار هزینه زیادی دادیم. شعارهای ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود. البته ما تنها ملتی نیستم که این تلاش‌ها را کردیم. 

 

اثرات خانه‌نشینی در نیمه دهه هشتاد را امروز می‌بینیم 

کولایی افزود: بعد فروپاشی شوروی به نظر می‌رسید فرایند دموکراتیک سریع‌تر شود اما در نقاطی عقبگردی بود که در کشور شاهد بودیم. ما دیدیم در خانه نشستیم چه شد. آنچه از نیمه دهه هشتاد اتفاق افتاد را امروز می‌بنیم. 

 

او با بیان اینکه ما در جنبش نفت دیدیم اثر آن تا مصر هم رسید، تصریح کرد: این تجربه و تاثیر را هم در انقلاب و هم جنبش دوم خرداد شاهد بودیم که منطقه را تحت تاثیر قرار داد. با این حال، تغییرطلبی که در دوم خرداد تشکیل شد با رفتار افراط‌آمیز دهه هشتاد مغول ماند تا آغاز دهه نود که روزگاری از دست دادن امید و شعارزدگی را تجربه کردیم و در سال ۹۲ همه به عرصه امید و تدبیر برگشتیم و دانستیم با خانه‌نشینی راهی باز نمی‌شود. 

 

انتخابات سال ۹۲ چهره ایران را متحول کرد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه ما در سال ۹۲ درایت را تجربه کردیم که مانند آن را رفتار آقای عارف شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: انتخابات سال ۹۲ چهره ایران را متحول کرد. چهره‌ای که در دولت نهم و دهم مخدوش شده و ایران از موقعیت خود محروم شد. در انتخابات گذشته این امکان به وجود آمد تا دوباره چهره خود را بسازیم. فرصتی بود تا ما ایرانی‌ها از آن استفاده کنیم و ما نیز حضور فعالانه‌ای داشتیم. 

 

کولایی اضافه کرد: این اتفاق نادری در تاریخ معاصر بود که از تجربه خود درس بگیریم. این کار در سال ۹۲، ۹۴، ۹۶ انجام و غفلت‌ها جبران شد. نیروهایی اعتدالی و اصلاح‌طلبان کنار هم قرار گرفتند تا سرنوشت کشور را تغییر دهند و موج نگران‌کننده خروج مغزها روند رو به تنزل یافت. 

 

انتخابات ۲۹ اردیبهشت گامی دیگر بر حاکمیت مردم بود 

او با بیان اینکه امید به تحول در کشورهای همانند ایران از مسیر سیاسی نشأت می‌گیرد، ابراز داشت: ما در سال ۹۴، مجلسی شکل دادیم که افرادی روی صندلی قرار گرفته‌اند که حقوق مردم را باور دارند و با همه مشکلات تلاش شد مردم برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند. انتخابات ۲۹ اردیبهشت گامی دیگر برای حاکمیت مردم بود. مردمی که نیمی از آن، زنان هستند که متناسب با توانمندی‌های آنان سهم ندارید. 

 

نماینده مردم تهران در مجلس ششم با اشاره به وضعیت زنان بیان کرد: وقتی از حقوق بشر می‌گوییم نیمی از جمعیت زنان هستند که آسیب اجتماعی هم بیشترین قربانی را از میان زنان می‌گیرد. در بیشتر کشورها توسعه‌یافته مثل سنگاپور زنان قربانی توسعه بودند. 

 

نیازمند آموزش و ترویج حقوق همه مردم هستیم

کولایی با بیان اینکه در حال دموکراتیک‌سازی و حرکت به سمت جامعه‌ای هستیم که مردم حاکم بر سرنوشت خود شوند، عنوان کرد: باید به حوزه خصوصی توجه کنیم. جایگاه زن در خانواده بسیار مهم است که با چالش‌های جدی همراه است. البته رویکرد سیاسی که حقوق مردم قبول دارد و نهادسازی کند، برای ما با اهمیت است. 

 

او ادامه داد: ما نیازمند آموزش و ترویج حقوق همه مردم هستیم. ما نیازمند رویکرد همه‌جانبه به حقوق ملت هستیم. زمان انتخابات فرصتی برای حرف زدن راجع به این مسائل است. ان‌شالله از فضای به وجود آمده بدون ذوق‌زدگی و با احتساب شرایط خودمان و با تلاشی خستگی‌ناپذیر بتوانند وظیفه خطیر خود را به نتیجه برسانیم. 

 

 

 

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش