جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۱۸ - ۲۸ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۷۵۶۹
انتخابات ریاست جمهوری

محسن رهامی : در انتخابات سال ۹۲، پیش از ائتلاف، طبق نظرسنجی که کردیم، روحانی چهارم و عارف پنچم می شد/ واکنش غلامعلی دهقان به اظهارات رهامی

حجت الاسلام والمسلمین محسن رهامی,اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری
اگر ائتلاف و حمایت نیروهای اصلاحات و همچنین حمایت خاتمی و هاشمی نبود قطعا عارف و روحانی به دور دوم هم نمی رسیدند و نهایتا قالیباف و جلیلی در انتخابات می ماندند. کسانی که دست اندرکار بودند، این موضوع را شهادت می دهند.

حجت الاسلام والمسلمین محسن رهامی در گفتگو با انتخاب اظهار داشت: اظهارات واعظی را حمل بر اختلاف افکنی نمی دانم بلکه معتقدم شاید ایشان در کیفیت اظهارات بی دقتی کرده باشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: الان دوره ای نیست که با یکدیگر جدل کرده و یکدیگر را تخریب کنیم. دولت بیشترین نیاز را به حمایت دارد. باتوجه به فشارهای جریان اصولگرا و همینطور اقدامات ضدایرانی ترامپ، می توان گفت دولت امروز بیش از پیش، نیاز به حمایت جریان حامیان خود یعنی اصلاح طلبان و معتدلان دارد.

 

وی با بیان اینکه حامیان دولت شامل اعتدال گرایان، میانه روها و عمدتا اصلاح طلبان می شود، تاکید کرد: جهت اطلاع اعضای دولت و افکار عمومی، بدون حمایت اصلاح طلبان امکان موفقیت روحانی در انتخابات وجود نداشت. اینکه کسی بگوید ائتلاف کردیم یا نکردیم، چیزی را عوض نمی کند.

 

رهامی تصریح کرد: واعظی البته گفته ما با جریان اصلاح طلبان تند و افراطی ائتلاف نکردیم. اگر منظور او همین باشد، ما هم با جریان تند اصلاح طلبی یا اصولگرایی همکاری نداریم. بخش عمده جریان اصلاحات جریان معتدل است چرا که اصلاحات در نوع و بطن خود جریان میانه رو و معتدلی به حساب می آید.

 

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، اظهار داشت: بنده در سال ۹۲ جز شورای ۵ نفره حکمیت بودم. حدود یک هفته مانده به انتخابات، هیات هایی را به ۱۲ استان اعزام کردیم تا سبد آرا را بررسی کنند. در آن زمان، رای قالیباف حتی از روحانی هم بیشتر بود و اگر حمایت اصلاح طلبان نبود روحانی به دور دوم هم نمی رسید. رای قالیباف حدود ۳۸%، بعد از او ولایتی با ۲۰% و جلیلی با ۱۵% رای داشتند. بعد از آن هم روحانی نفر چهارم و عارف با اختلاف کم نفر آخر بودند.

 

رهامی اضافه کرد: اگر ائتلاف و حمایت نیروهای اصلاحات و همچنین حمایت خاتمی و هاشمی نبود قطعا عارف و روحانی به دور دوم هم نمی رسیدند و نهایتا قالیباف و جلیلی در انتخابات می ماندند. کسانی که دست اندرکار بودند، این موضوع را شهادت می دهند.

 

وی تاکید کرد: افرادی که واعظی می گوید افراطی اصلاح طلب نیستند چرا که جریان اصلاحات نمی تواند افراطی باشد. اگر ما از این حرف ها رنجیده شویم دولت با مشکلات بیشتری مواجه می شود. ما به ائتلاف ها نیاز داریم و توصیه داریم این مسائل به رسانه ها و افکار عمومی کشیده نشود تا ارامش برهم نخورد، البته من بعید میدانم اظهارات واعظی ارتباطی با نظر روحانی داشته باشد و او هم با واعظی هم نظر باشد. آمار و ارقام تا بیست خرداد ۹۲ و بعد از آن کاملا گویاست که اصلاح طلبان چه مقدار رای داشته اند چراکه تا قبل از ائتلاف، رای روحانی ۱۱-۱۲ درصد و رای عارف ۹-۱۰ که بعد از ائتلاف به ۵۱ درصد آرا می رسید.

 

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه «اکثریت مطلق ارا نشاندهنده  نتیجه ائتلاف اصلاح طلبان و معتدلین بوده» گفت: در سال ۹۶، ما باز هم اعلام کردیم که از جناب روحانی حمایت می کنیم و  در حال حاضر هم حامی ایشان هستیم اما نقدهای جدی به انتصابات و عزل و نصب ها داریم. در واقع، اینکه قدرت خرید مردم به صفر رسیده و اوضاع طبقات پایین جامعه اصلا خوب نیست، به عملکرد دولت بر می گردد. البته اصلاح طلبان هم باید پاسخگوی وضع فعلی کشور باشند.

 

وی در توصیه ای به حلقه نزدیکان رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید ائتلاف فعلی را برای سال ۹۸ و ۱۴۰۰ حفظ کنیم. الان به هیچ وجه وقت طرح این دیدگاه ها نیست، گرچه بعضی سخنان خلاف واقعیت است. اگر هم از طرف اصلاح طلبان تندروی هایی می شود در همان سطح باید پاسخ داده شود. برحی مسائل در حال حاضز نیاز به پاسخ روحانی و دولت او ندارد. اینکه دولت در حال حاضر سخنگو ندارد باعث شده هرکس هرچه می گوید به عنوان سخگو تلقی شود. شاید بین واعظی و برخی اصلاح طلبان کدورت هایی وجود داشته که اصلا نیاز به عمومی شدن ندارد.

 

 

واکنش غلامعلی دهقان به اظهارات رهامی: جایگاه چهارمی روحانی در بین کاندیداهای ۹۲، مربوط به قبل از مناظره سوم است / بعد از مناظره و ماجرای «گاز انبر»، رای قالیباف ۶ میلیون ریزش کرد و روحانی در صدر قرار گرفت

غلامعلی دهقان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه به اظهارات امروز حجت الاسلام محسن رهامی در مورد ارزیابی های اولیه از درصد آراء حسن روحانی در انتخابات ۹۲، واکنش نشان داد.

 

حجت الاسلام رهامی امروز در گفتگو با انتخاب اظهار داشته بود: در انتخابات سال ۹۲، پیش از ائتلاف، طبق نظرسنجی که کردیم، روحانی چهارم و عارف پنچم می شد

 

دهقان در یادداشتی که برای «انتخاب» ارسال کرده، آورده است:

 

نه چنین بود جناب رهامی

جناب رهامی عزیزکه از نیکان جریان اصلاحات هستند، نکته ای را درباره انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری درخرداد۱۳۹۲بیان کرده اند که نیاز به کامل شدن دارد.

 

۱-ایشان گفته اند تا قبل از کنار کشیدن دکتر عارف از انتخابات، قالیباف ۳۸درصد و روحانی ۱۲وعارف۱۰درصد آراء را داشته اند. پس نه روحانی ونه عارف هیچکدام دور دومی نبودند. واقعیت این است که جناب رهامی فرمایش جنابعالی مربوط به قبل ازمناظره سوم است. پس از مناظره سوم وبه خصوص پس ازطرح قضیه گازانبرمعروف فقط پس از۲۴ساعت و به گفته دوتن از فعالین ستاد قالیباف در بعد از ظهر روز بعد رای قالیباف بین۵تا۶میلیون ریزش داشت واین روحانی بودکه درجایگاه اول با۳۴درصدقرارگرفت وقالیباف به ۲۰درصدرسید.

 

۲-با این وجود هنوز تا پیروزی فاصله۱۶درصدی باقی بود. انصراف تاریخی و فداکارانه جناب عارف ۷۲ ساعت قبل از برگزاری انتخابات به نفع روحانی کار را تمام کرد که جای تقدیر و تشکر همیشگی دارد.

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش