دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۰ - ۱۵ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۸۴۲
انتخابات ریاست جمهوری

قالیباف هم به شیوه های پوپولیستی احمدی نژادی متوسل شد

احمدی نژاد,قالیباف

رقابت داخل اصول گرایان به مرحله خاصی رسیده است. هم نیروهای جدیدی دارند که مدعی کرسی ریاست جمهوری شده اند و هم چهره هایی در میدان حاضر شده اند که سال هاست در دوره های مختلف انتخابات شرکت کرده اند و به هیچ وجه حاضر نیستند صحنه را به نفع دیگری ترک کنند. از جمله آنان محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری سابق است. حالا برای بسیاری روشن است که در سال آینده قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می کند. در عین حال برخی نیز باصراحت اعلام می کنند که احمدی نژاد هم برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری پا پیش می گذارد. از حالا بعضی می گویند شیوه های انتخاباتی ۱۴۰۰ احتمالا از جنس عملکرد احمدی نژاد خواهد بود. از این دیدگاه که خیلی از تبلیغات حالا اغلب پوپولیستی شده و جنبه طنز هم پیدا نموده است. دیروز محمد مهاجری فعال رسانه ای در این مورد هم اظهار نظر کرده و فعالیت های قالیباف و احمدی نژاد را شبیه به هم دانسته است. البته قبل از این اخباری از دیدار این دو چهره منتشر شده بود.

دیروز جواد آرین منش فعال سیاسی اصول گرا در گفت وگو با برنا اعلام نموده که:« پیش بینی من این است که انتخابات پیشرو شبیه انتخابات دوره ای است که احمدی نژاد در صحنه انتخابات حاضر شد که با تعدد اصول گرایان روبرو بودیم. بنظر میرسد بعضی کاندیدای نظامی به صحنه انتخابات ورود پیدا نموده اند و قاعدتا با اظهاراتی که قالیباف داشت، او برای حضور در صحنه انتخابات عزم جدی دارد.افرادی مثل سعید محمد، سردار دهقان و محسن رضایی نشان داده اند که متمایل به حضور در انتخابات هستند. در کنار این مسئله زمزمه هایی وجود دارد که جریان اعتدال و اصلاحات روی لاریجانی به اجماع برسند و ترکیبی مثل ترکیب لاریجانی و ظریف بعنوان رئیس جمهور و وزیر انتخاب شوند. در عین حال حرکت هایی دیده می شود که نشان می دهد حتی زمینه ورود احمدی نژاد به انتخابات فراهم شده است.

این در حالیست که فعالیت های انتخاباتی احمدی نژاد شدت گرفته است. او و نزدیکانش طی ماه های گذشته به هر موضوعی متوسل شده اند تا خود را در صحنه سیاست و رسانه زنده نگه دارند. آنان حتی در موردهای مختلفی با رسانه های فارسی زبان خارج از کشور گفتگو کردند. در حالیکه در دولت احمدی نژاد مصاحبه با این رسانه ها برای فعالان سیاسی و اجتماعی دردسرهای زیادی ایجاد می کرد.

روزجمعه هم احمدی نژاد دوباره به شگردهای قدیمی خود متوسل شد. کانال های خبری نزدیک به او نوشتند که او در بوستان شوش واقع در جنوب شهر تهران، به صورت سرزده به میان مردم رفت و از نزدیک به حرف ها و درددل های آنان گوش داد. البته این نخستین بار نیست که احمدی نژاد دست به چنین اقدماتی می زند. او در مناسبت های مختلف سعی می کند که پیام هایی به زبان انگلیسی به صورت تصویری منتشر کند که البته هر بار با واکنش منفی افکار عمومی مواجه می شود.

ولی پس از اقدام روز جمعه او، قالیباف نیز وارد یک محله شده و با شهروندان درباره یارانه صحبت نموده است. در واکنش به این رفتار او، دیروز محمد مهاجری در توئیتر خود با انتشار کاریکاتوری که قالیباف را در آینه شبیه به احمدی نژاد نشان می دهد، نوشت:« دیدار آقای قالیباف از یک محله برای پرس وجو در باره یارانه بلافاصله پس از بازدید آقای احمدی نژاد از معتادان بود.یعنی کپی برداری از پوپولیسم سریع نور برای انتخابات۱۴۰۰. این کاریکاتور را چندسال پیش دیدم. ذره ای کهنه نشده و هرروز بیش ازدیروز، کپی برداری آقای قالیباف شفاف تر می شود.»

پیش از این احمد خورشیدی آزاد دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب اسلامی گفته بود:درانتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نماینده یا نمایندگانی از اصلاح طلبان، نماینده یا نمایندگانی از اصول گرایان و آقای احمدی نژاد حضور خواهند داشت. آقای احمدی نژاد هم گرچه اعلام نموده اند دراین خصوص« موضعی نگرفته اند» ولی به اعتقاد بنده بخاطر این که اکثریت مردم خواستار او هستند و حضور ایشان مشارکت حداکثری را ایجاد می کند و وی میتواند دولت کارآمد و پرتلاش و جوان و پرنشاط تشکیل دهد که مشکلات کشور را حل کند، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰شرکت می کند و هم تائید صلاحیت می شود. دلیل بنده برای تائید صلاحیت آقای احمدی نژاد از سوی شورای نگهبان این است که مقام معظم رهبری پیش از اینکه به این بیندیشند که نام چه کسی از داخل صندوق رأی بیرون خواهد آمد به مشارکت حداکثری توجه دارند. در شرایط فعلی نیزآقای احمدی نژاد میتواند مردم را به پای صندوق های رأی بیاورد و بلکه مهم تر اینکه دولت به دردبخور تشکیل دهد، برای اینکه راهبرد نظام مقدس اسلامی این است که هم مشارکت بالا باشد و هم دولت قوی و کاربلدی تشکیل شود که بتوانیم از این مرحله عبور کنیم که قطعاً عبور هم خواهیم کرد. در سال ۸۴ آقای احمدی نژاد اصلاً در منوی نظام جمهوری اسلامی نبود و آن ها بر روی آقای قالیباف کار می کردند، ولی وقتی تصمیم گیران مشاهده کردند حضور آقای احمدی نژاد باعث افزایش مشارکت بود، ایشان را تائید کردند که در نهایت رقابت نهایی بین آقای احمدی نژاد و آقای هاشمی رفسنجانی شکل گرفت.»

در دوره انتخابات ریاست جمهوری قبل احمدی نژاد با وجود توصیه رهبری مبنی بر خودداری از شرکت در انتخابات، در ستاد انتخابات وزارت کشور حاضر و در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد، ولی نتوانست از فیلتر شورای نگهبان عبور کند.

عباس امیری فر از چهره های سابق نزدیک به احمدی نژاد که در دولت نهم ریاست شورای فرهنگی و امام جماعت مسجد نهاد ریاست جمهوری را برعهده داشت، قبل از این به برنا گفته بود:در انتخابات گذشته هم از یک سال قبل ردصلاحیت وی را پیش بینی کرده بودم، در واقع احمدی نژاد با مصاحبه هایی که می کند و تغییر مواضعی که نسبت به گذشته انجام داده، رد صلاحیت می شود.

امیری فر در پاسخ به این پرسش که با توجه به مواردی که مطرح شد ردصلاحیت احمدی نژاد قطعی است، ولی علل رفتارها و تحرکات او به خصوص در این چند وقت اخیر چیست؟ اعلام کرد :احمدی نژاد با این اقدامات چند هدف را دنبال می‎کند. یکی از اهداف وی این است که رأی خاکستری را به طرف خود بیاورد و طرفداران اصلاح طلبان را به سمت خود جلب کند که از این طریق، جامعه را آماده کند از نظام باج بگیرد. او افزود :به عبارت دیگر احمدی نژاد این توهم را دارد که با توجه به شرایط جامعه ناشی از فشارهای اقتصادی مردم به سمت وی میروند ، لذا احمدی نژاد با این اقدام پوپولیستی که انجام می دهد می خواهد نظام را مجبور کند که از او دعوت کند به صحنه بیاید، در صورتی که این اتفاق نخواهد افتاد، چون احمدی نژاد با این مواضعی که در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد ، فقه، فقاهت و ولایت را زیر سؤال بُرد.

hamdelidaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش