جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۳:۱۷ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۳۱۸
سرپوش فوتبالی

عصبانیت از مدارگریزی عادل فردوسی‌پور

عادل فردوسی پور,فعالیت های اخیر فردوسی پور

روزنامه شرق نوشت: عادل فردوسی‌پور، محبوب‌ترین مجری و گزارشگر تلویزیون در دو دهه اخیر، تبدیل به معضلی جدی برای مسئولان جدید صداوسیما و البته شبکه سه شده است. عادل قریب به دو دهه با برنامه پرطرفدار «نود» در جذب مخاطب تبحرش را نشان داد و همواره به‌همراه برنامه‌اش در صدر محبوب‌ترین و البته پرمخاطب‌ترین بودند. تلویزیون هم فارغ از رشد شبکه‌های آن طرف آبی یا شکل‌گیری برنامه‌های اینترنتی که تازه می‌خواستند چشمشان را به دنیا بگشایند، دلخوش بود که هرچقدر هم رقبا تلاش کنند باز به پشتوانه برنامه‌ای مانند «نود» دغدغه ریزش مخاطب را ندارد.

این اتفاق، ولی با اعمال تغییرات در رأس شبکه سه و تغییر مدیر این شبکه وارد مسیری جدید شد و صداوسیما در یک خودزنی تاریخی، به این نتیجه رسید که پربیننده‌ترین برنامه تلویزیونی‌اش یعنی «نود» را تعطیل کند و به مجری آن، یعنی عادل فردوسی‌پور اجازه گزارشگری ندهد و حتی در مقاطعی تصمیم به سانسور او هم بگیرد. مواردی که البته قطعیت آن مشخص نشد، چون بعد‌ها فاش شد این خود عادل بوده که علاقه‌ای به گزارشگری در تلویزیون بعد از آن ماجرا‌ها نداشته است.

اندکی بعد از تغییرات در مدیریت شبکه سه، کلا ریاست سازمان صداوسیما هم تغییر کرد و پیمان جبلی روی صندلی ریاست نشست. جبلی دقیقا از همان روز نخستی که پا به سازمان گذاشته تا به همین الان باید در نشست‌های مختلف توضیح دهد که چطور مجموعه موردنظرش دست به چنین هاراگیری‌ای زده و مخاطبش را از دست داده است؟ البته که این موضوع دیگر سوژه چندان پنهانی نیست؛ چراکه خود جبلی تا به الان چندین‌بار در جلسات مختلف اعتراف کرده که تلویزیون با ریزش مخاطبان مواجه شده است. هرچند دقیقا این مسئله چندان برای آن‌ها و تصمیم‌گیرندگان وضع کنونی دغدغه‌ای به نظر نمی‌آید.

با این حال، موضوعی که باعث شد همین جمع تا حدودی از احتیاط اولیه دست برداشته و بی‌پرواتر علیه عادل فردوسی‌پور حرف بزنند، اقدام آخر عادل بود. فردوسی‌پور که پیش از این با رد پیشنهاد مسئولان برای گزارش بازی‌های فوتبالی بی‌میلی‌اش به همکاری با این مجموعه را علنی کرده بود، در تصمیمی خبرساز، قید برنامه‌سازی برای صداوسیما را هم زد. او آخرین پروژه‌اش در شبکه ورزش را که برنامه فوتبال ۱۲۰ بود، تعطیل کرد و به‌وضوح از این گفت که دیگر تمایلی به همکاری با تلویزیون ندارد.

هضم این یکی، با وجود آنکه حالا زمان تقریبا زیادی از آن می‌گذرد هنوز هم برای مدیریت تلویزیون ساده نشده است. نشانه‌هایش را می‌توان در تغییر لحن و نگرش همین پیمان جبلی، نسبت به عادل فردوسی‌پور دید. او که پیش از این، از جدایی چنین چهره محبوبی ابراز تأسف کرده و گفته بود اگر در زمان خودش بود، اجازه چنین کاری را نمی‌داد، حالا از دری دیگر وارد شده و حتی حاضر نیست اسم فردوسی‌پور را به زبان بیاورد. به زعم او، اگر اسمی از عادل بیاورد، دوباره به این مجری قدیمی «وزن» داده است.

صحبت‌های جبلی در روز‌های اخیر زیاد در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده، ولی مرور بخشی از آن‌ها قابل‌تأمل است. «اسم نمی‌آورم، چون دوباره نمی‌خواهم وزن بدهم به افراد. در اولین جلسه دانشجویی مسئولیتم، بسیج دانشجویی یک دانشگاه از من پرسیدند فلان سلبریتی مجری را چرا بیرون کردید؟ دوباره او را برگردانید. بالاخره ما چه کار باید انجام دهیم؟ اگر بناست که از چهره‌ها استفاده کنیم، مدیریت کنیم، باید این کار را انجام دهیم. جایی که چهره به دلیل آنکه خودش را نمی‌تواند وفق دهد، یا ما فکر می‌کنیم نمی‌شود مدیریتش کرد، او را با فرد دیگری جایگزین می‌کنیم، دوباره مورد سؤال واقع می‌شویم که چرا این چهره‌ها را حفظ نکردید؟ عکس هم گرفته بودند بالا، اسمش را گرفته بودند بالا که شما چرا فلانی را برنگرداندید؟ بسیاری از عزیزانی که با صداوسیما همکاری می‌کنند یا همکاری می‌کردند، به دلیل آنکه نمی‌خواهیم صداوسیما وارد حاشیه بشود، نمی‌آییم جزء به جزء یا دانه به دانه توضیح دهیم، بسیاری از این عزیزان خودشان بنا به دلایلی، بعضی مالی، بعضی‌ها دلایل فکر و اعتقادی، بعضی‌ها دلایل دیگری که حالا لازم نیست بگویم، نخواستند با صداوسیما کار کنند. ما هم تلاش کردیم به جای آن‌ها افراد دیگری را بیاوریم».

صحبت‌های اخیر پیمان جبلی اگرچه ظاهرا موضوع تازه‌ای در دل ندارد، ولی پر از نکته است؛ علت عصبانیت او را از اینکه چرا بسیج دانشجویی باید یکی از حامیان عادل فردوسی‌پور باشد، می‌توان دریافت. در ادامه نکته اصلی همان تکرار صحبت‌های علی فروغی، مدیر شبکه سه سیما است که گفته بود، چون «عادل نخواست بر مدار باشد، با او قطع همکاری کردیم». جبلی به این صحبت‌ها صحه می‌گذارد و بار دیگر پروژه شکست‌خورده بر مدار قراردادن عادل فردوسی‌پور را برجسته می‌کند.

نکته دیگر در این اظهارات، ولی جایی است که تأیید کرده چهره‌هایی مثل عادل، خودشان نخواسته‌اند دیگر با تلویزیون همکاری کنند. این دومین بار در ماه‌های گذشته است که جبلی چنین علیه عادل جبهه می‌گیرد. او پیش‌تر عادل را متهم به این کرده بود که به مردم و اعتقاد خودش لگد زده است. «بالاخره وقتی این آدم در برنامه‌ای می‌آمده برای خودش خیلی از مخاطبان را داشته است. اسمش می‌آمده، برنامه با خودش مخاطب می‌آورده است. اسم آن آدم روی شبکه‌ای می‌آمد، آن شبکه خودش را بالا می‌کشید. خب حالا به نظام، مردم و اعتقادات خودش لگد زده است. لگد زده به نمکدان، نمک را ریخته و نمکدانی را شکسته است. آیا از من انتظار دارید برای اینکه پرمخاطب بشوم بروم خواهش و التماس کنم که تو را به خدا بیا؟! ما می‌توانستیم برنامه‌هایی را بدون عز و التماس و بدون پذیرش ذلت در برابر افرادی که پشت پا زدند به اعتقادتشان، تاریخشان، فرهنگ و مردمشان و نظامی که تا به حال از آن ارتزاق کرده بودند که با آن تا به اینجا رسیده بودند، بسازیم؟ پاسخ این است «نه! نمی‌توانستیم».

همان‌طورکه عنوان شد، این اظهارات تفاوتی آشکار با گفته‌های نخست جبلی داشت که از رفتن عادل فردوسی‌پور ابراز ناراحتی کرده بود. او پیش‌تر در چندمین واکنشش نسبت به بازگشت احتمالی عادل گفته بود: «موضوع فردوسی‌پور در دوره بنده اتفاق نیفتاد. اگر در دوره من اتفاق می‌افتاد، تمام تلاش خود را می‌کردم تا اتفاقی نیفتد تا او برود. البته ضمانت نمی‌دهم که موفق می‌شدم. نمی‌خواهم بگویم معجزه می‌کردم، اما اگر الان چنین اتفاقی می‌افتاد، تمام تلاش خود را می‌کردم تا از ظرفیت فردوسی‌پور حداکثر استفاده شود و تمام استفاده را از توانایی، ظرفیت و محبوبیت او انجام دهیم. از آن داستان سه سال گذشته است و من هم پس از سه سال مسئولیت صداوسیما را برعهده گرفتم. الان میر‌اث‌دار وضعیتی هستم که این اتفاق افتاده و همه می‌گویند آن را درست کنید. همه هم فکر می‌کنند با امضای طلایی جبلی مسئله حل می‌شود و می‌گویند تو بگو، فردوسی‌پور می‌آید. مسئله تمام می‌شود و می‌رود پی کارش!... تمام تلاش خود را می‌کنم هیچ سرمایه‌ای را از دست ندهیم و همه سرمایه‌ای که از گذشته داشتیم، با ملاحظه تمام مسائلی که گفتم، حفظ کنیم. امیدواریم خدا کمک کند بتوانیم این کار را انجام بدهیم. البته مسئله یک‌طرفه نیست و دوطرفه است. نمی‌خواهم به فردوسی‌پور تعریض شود، اما وقتی آنتن به‌صورت مثال در اختیار یک هنرمند قرار می‌گیرد، دو روز در اختیارش است و نباید فکر کند چیزی شده که پشت‌سرش هم نگاه نکند. صداوسیما می‌گوید بیا، اما می‌گوید ۱۰ برابر پولی که به من می‌دادید، بدهید تا بیایم. اگر بگویم برای یک برنامه در صداوسیما یک سلبریتی بسیار عزیزی که هم‌اکنون در اختیارش هستیم چند ده و چند صد میلیون تومان می‌گیرد، چه قضاوتی درمورد من خواهید کرد. شما در آن صورت می‌گویید چرا پول ملت را به فلان سلبریتی می‌دهی، اما او این پول را می‌گیرد».

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش