سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر درباره جزئیات حوادث رخ داده در سه بیمارستان کشور گفت: کمیسیون بهداشت درمان به هیچ وجه مردم و مخصوصاً رسانهها را غریبه نمیداند و سعی داریم تا مواردی را که در جامعه مطرح میشود را از رسانههای داخلی منتشر کنیم.
وی افزود: بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون بهداشت درمان به هیچ وجه اجازه نخواهم داد که خبر و یا موردی از مردم پنهان شود.
اسحاقی ادامه داد: در بحث دیالیز که خود بنده مطرح کردم که ۷۰ نفر کشته شدند و به هیچ وجه اجازه نمیدهم که عدم انتشار خبری باعث سوءاستفاده مقصران شود.
نظارت صحیحی در بیمارستانها نداریم
وی افزود: ما باید بپذیریم در کشور نظارت درستی نسبت به خدمات در حوزههای مختلف مخصوصاً در حوزه بهداشت و درمان نداریم که موارد مختلف را در بیمارستانها شاهد هستیم که با یک سری نارضایتیها در بحث خدمات دهی به بیماران مواجه شد.
ورود به ماجرای بیمارستان چشم پزشکی
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث بیمارستان چشم پزشکی قریب به دو ماه است که این موضوع را کمیسیون بهداشت و درمان ورود جدی کرده و با قوه قضائیه هم مذاکره جلساتی را داشتیم.
وی افزود: با نمایندههای قوه قضائیه و سازمان نظام پزشکی جلساتی را گذاشتیم و مقرر شده که ما میزان تقصیرها و میزان جرم انگاریها که مشخص شد در قالب یک بسته در اختیار رسانهها و مردم قرار بدهیم.
اسحاقی ادامه داد: به امید خدا در هفته آینده که بحث تخصصی و اصلی کمیسیون بهداشت و درمان دو موضوع بیمارستان چشم پزشکی و تبریز هست به جمع بندی نهایی برسیم و نتیجه را بسیار شفاف در اختیار مردم بگذاریم.
برخورد «جدی» خواهد بود
وی افزود: اتفاقاتی در بیمارستان تبریز افتاد و منجر به تزریق داروی اشتباه شد، همچنین در بیمارستان چشم پزشکی نیز شاهد کور شدن تعدادی از هموطنان هستیم. در بیمارستان قائم نیز آتش سوزی باعث از دست رفتن جان عزیزانمان در بخش آی سی یو شد و کمیسیون بهداشت به این موارد ورود جدی کرده است.
سلمانی توضیح داد: موارد دیگر که در بحث دارویی اتفاق افتاده بود، موضوعی نیست که ما مکرر فقط صحبت کنیم، مجلس یا دولت بلکه قوای سه گانه باید نسبت به نظارت مستمر در خصوص مدیریت در بیمارستانها، ترک فعلها و همچنین جرم انگاریها ورود جدی کند.
اسحاقی ادامه داد: ما نمیتوانیم خارج از گود بنشینیم و مطالبه گر باشیم، زمان مطالبه گری تمام شده است و حال زمان برخورد با حوادث است.
به گفته وی؛ بیمارستان نگاه و بیمارستان تبریز هفته آینده در دستور کار مجلس شورای اسلامی در کمیسیون بهداشت و درمان است و قطعاً بعد از آن ما بسته شفافی را در اختیار مردم و رسانهها قرار خواهیم داد.
اسحاقی ادامه داد: این اتفاق نیازمند این است که کارشناسی وارد شود چراکه ۱۶ نفر مراجعه کردند و از این تعداد، تعدادی دچار تخلیه چشم شدند و تعدادی هم تخلیه خواهند شد.
ورود دستگاه قضا به حوادث بیمارستانها
وی افزود: ما بر روی موضوع عمدی و غیر عمدی حساس شدهایم. باید اجاره بدهیم دستگاه قضا و نیروهای امنیتی کارشان را به درستی انجام دهند و ما به یک جمع بندی درستی برسیم.
اسحاقی خاطرنشان کرد: در بحث بررسی دستگاه قضا و نیروهای امنیتی کمیسیون بهداشتی درمان به ورود تخصصی داشته و در این بررسی هم نظارت مستمر و خاصی را خواهد داشت.
وی ادامه داد: در بیمارستان تبریز دادستان عمومی و انقلابی مرکز آذربایجان شرقی ورود جدی کرده است و بر این مبنا در گزارش ابتدایی که به ما دادند، تفهمیم اتهام شدند.
اسحاقی گفت: بعضی از افراد و تحقیقات شروع شده است و ما منتظر هستیم که تحقیقات تمام شود و گزارش را به مردم خواهیم داد.
رئیس کمیسیون بهداشت موضوع را پیگیری کرد
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حضور برخی چهرهها بین سهامداران این مراکز درمانی منجر به انحراف روند رسیدگی پرونده نخواهد شد گفت: اولین شخصی که در کمیسیون بهداشت و درمان گزارش داد و کمیسیون را مکلف کرد که این موضوع را پیگیری کند، جناب آقای دکتر شهریاری بود.
اسحاقی خاطر نشان کرد: اول از همه آقای دکتر شهریاری در کمیسیون یک ساعته جلسه گذاشته بود گفتند که جلسه غیر علنی کمیسیون برگزار کنیم و در جلسه غیر علنی و کمیسیون گفتند که در بیمارستان چشم پزشکی این اتفاق رخ داده است.
وی ادامه داد: شهریاری در این جلسه گفت که من به عنوان رئیس کمیسیون خود را مکلف میکنم که ما به عنوان متولیان سلامت این موضوع را به صورت جدی رسیدگی کنیم.
وی افزود: باید جوانب مختلف سنجیده میشد تا نتایج عمدی، غیر عمدی و اینکه چه کسانی تخلف بودند، آیا مشکل دارو یا استفاده از تجهیزات و ملزومات غیر استاندارد و عدم ایزوله بودن و پاک بودن محل جراحی چشم بوده است که به همین دلیل قرار شد به جمع بندی برسیم.
اسحاقی گفت: نتیجه بررسی این پروندهها هفته آینده به صورت شفاف اعلام خواهد شد.
واکنش سازمان نظام پزشکی به ماجرای نابینا شدن ۹ نفر در تهران
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: افراد آسیب دیده اگر به سازمان نظام پزشکی شکایت کنند، بر اساس موازین علمی با خاطیان برخورد جدی میشود.
کمیتهای برای بررسی ابعاد دقیق حادثه تشکیل شده است و طبق اطلاع بنده، انتقال عفونت از تجهیزاتی رخ داده که جزو فیلد جراحی نبوده است.
وزارت بهداشت موظف است که سالانه مراکز بیمارستانی را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهد.
وزارت بهداشت میتواند از طریق پایین آورد درجه اعتبار موسسات درمانی با آنها برخورد کند.
- 19
- 4
کاربر مهمان
۱۴۰۳/۱۰/۳ - ۶:۳۴
Permalink