سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۲۷۷۹
سرپوش فوتبالی

اصفهان چند تا چشمِ دیگر می‌خواهد؟/یک اتفاق عجیب بعد از بازی سپاهان و پرسپولیس

ورزشگاه نقش جهان,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

کدام اتفاق مهم‌تر و تاسف‌برانگیزتر بود که بنشانیمش اولِ این دست‌نوشته؟ از جوسازی‌های مدیران سپاهان بر سر سهمیه‌بندی سکوها بگوییم که امنیت بازی نیمه نهایی را به خطر انداخت یا از کتک خوردن هواداری که می‌خواست با پرچم پرسپولیس برود توی ورزشگاه؟ توهین سیاوش یزدانی به شجاع خلیل‌زاده را کجای این مطلب بگنجانیم که از چشم کمیته اخلاق و کمیته انضباطی پنهان نماند؟

 

حالا البته چشم‌های دیگری هم هستند که نمی‌بینند دیگر. مثل چشم آن پسر ۱۳ – ۱۴ ساله‌ای که آمده بود فینالیست شدن تیم محبوبش را ببیند اما از این به بعد باید یک گوشه‌ی خانه بنشیند، گوشش را بچسباند به رادیو و فوتبال را برای خودش تصویر کند. راستی از سرباز احمدی چه خبر؟ همانی که یازده – دوازده سال پیش در یکی از همین میزبانی‌های سپاهان بینایی‌اش را از دست داد. هر دو چشمش را. قرار بود ۲۰ روز بعد از بازی سپاهان و پرسپولیس در دهم دی‌ماه ۸۶ کارت پایان خدمتش را بگیرد و برود پی زندگی‌اش. در فولادشهر اما چشم‌هایش را از او گرفتند. چشم‌هایی که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ۷۰ میلیون تومان ناقابل روی آنها قیمت گذاشته بود اما نه تنها از این پول چیزی دست جوانک را نگرفت، بلکه هیچ محرومیتی هم شامل حال سپاهان نشد.

 

این بار هم دو نفر دیگر چشم‌هایشان را در اصفهان از دست دادند. در نقش جهان که می‌گفتند امنیتش را حضور ۹۰درصدی هواداران سپاهان تامین خواهد کرد. یکی همان پسرک ۱۳ – ۱۴ ساله بود و دیگری، هواداری که از هلند برای حمایت از پرسپولیس آمده بود و پیش از بازی زیر مشت و لگد طرفداران سپاهان دستش شکست و پس از بازی در حالی که چشم راست خود را از دست داده بود، با سر و صورت خونین به بیمارستان منتقل شد. به همین سادگی، همین‌قدر بی‌اهمیت.

 

عکس‌های آن هوادار پرسپولیس را که رد خونین زنجیر روی کمرش نقش بسته بود کجای دل‌مان پنهان کنیم وقتی می‌خواهیم از فوتبال حرفه‌ای ایران حرف بزنیم؟ هر چند عادت کرده‌ایم به تماشای گاه و بیگاه این تصویرها. حرفه‌ای‌گری را اما هنوز یاد نگرفته‌ایم. حرفه‌ای‌گری هم نه، انسانیت را ای کاش آموخته بودیم که حرص‌مان را این‌طور روی جان انسان‌ها خالی نمی‌کردیم و هرگز نمی‌دیدیم صحنه‌ای را که هوادار تیم بازنده برای کتک زدن مربی حریف به نشست خبری او حمله کرده‌اند.

 

آنوقت دیگر با ترس و لرز سراغ خبرها نمی‌رفتیم که ببینیم آیا این بار هم شیشه‌ی اتوبوس پرسپولیس را شکسته‌اند یا نه. این بار البته نه فقط اتوبوس پرسپولیس، بلکه اتومبیل‌های خبرنگاران هم از خشم تماشاگران آماتور فوتبال ایران در امان نماند. یکی را آتش زدند و چند تای دیگر را به روزی انداختند که اصلا قابل استفاده نبود. آنها کار به جایی رساندند که خبرنگاران و عکاسان تهرانی برای در امان ماندن جان‌شان با اتوبوس یگان‌ویژه از ورزشگاه خارج شدند.

 

حالا پرسش‌مان از کمیته‌ی اخلاق و کمیته‌ی انضباطی این است که از آن همه اتفاقی که ما فقط چند موردش را به چشم دیده‌ایم، چند تا را برایشان گزارش کرده‌اند؟ و سوال مهم‌تر اینکه اتفاقات نقش جهان را قرار است از چه زاویه‌ای ببینند؟ آن چشم‌های از دست رفته، آن سر و تن‌های خونین و آن همه ناسزا چگونه پاسخ داده خواهند شد؟ آیا این بار هم کتک‌خورده‌ها مثل آن مامور نیروی انتظامی که یک ماه پیش در آزادی از سکوی تماشاگران سپاهان به پایین پرتاب و بعد هم فراموش شد، نادیده گرفته می‌شوند؟ آن چشم‌ها سرنوشت‌شان چه می‌شود؟

 

این بار دیگر قصوری پذیرفتنی نیست چرا که حتی اگر یکی از اتفاقات ورزشگاه از چشم ناظران دور مانده باشد، دوربین‌های مداربسته‌ای که پیش از بازی به همین منظور نصب شد، همه چیز را ثبت کرده‌اند و فضای مجازی هم پر است از عکس‌ها و ویدیوهای کتک خوردن پرسپولیسی‌ها و تخریب اتومبیل‌های پلاک تهران که اجازه‌ی ورود به پارکینگ به آنها نداده بودند.

 

فوتبال ایران خیلی وقت است که عادت کرده به این خشونت‌های خون‌بار اما آیا فدراسیون و کمیته‌های همیشه فعالش اراده‌ای دارند برای قطع کردن دست‌های آلوده‌ای که این خشونت‌ها را رقم می‌زنند؟ راستی اصفهان مگر چند تا چشم دیگر می‌خواهد که دست بکشد از این همه خشونت؟


یک اتفاق عجیب بعد از بازی سپاهان و پرسپولیس
اورژانس اصفهان اعلام کرده طرفداران بعد از بازی سپاهان و پرسپولیس به آمبولانسی حمله کردند که مجروحان را به بیمارستان منتقل می‌کرد!

به گزارش«خبر ورزشی» : درباره اتفاقات بعد از بازی سپاهان و پرسپولیس چه در آزادی و چه در اصفهان چیزهای عجیب زیادی شنیدید ولی احتمالاً این برایتان بسیار عجیب‌تر خواهد بود. راستین رئیس اورژانس اصفهان گفته به یکی از آمبولانس‌های آنها در حالی که مصدومان را به سمت بیمارستان منتقل می‌کرد، حمله شد.

 

او در این‌باره گفت: «آمبولانس در مقابل در خروجی بوده و در حال انتقال بیماران که به آن حمله شده و آسیب جدی می‌بیند.»

 

به گفته او نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان به دو دستگاه آمبولانس اورژانس اصفهان خسارت وارد شده است.

 

 

 

 

iran-varzeshi.com
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش