دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۱ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۰۳۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

هیدروژلی جدید برای درمان زخم‌های دیابتی ابداع شد

زخم دیابتی,ابداع یک هیدروژل جدید برای درمان زخم‌های دیابتی
هیدروژل های زویتریونیک با متعادل کردن واکنش ایمنی، کاهش التهاب و افزایش رشد بافت، بهبود زخم های دیابتی را تقویت می کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ادونسد ساینس نیوز، دانشمندان در حال توسعه راه حلی برای کمک به درمان زخم های مزمن هستند که به دلیل بروز اختلال در فرآیندهای بهبود، به قوت خود باقی می مانند.

«ژنگ لی» (Zheng Li) پژوهشگر «دانشگاه پکن» (PKU) گفت: ترمیم زخم دیابتی به دلیل تعادل ظریف تنظیم ایمنی به واسطه یک مکانیسم نامشخص، یک کار چالش برانگیز به شمار می رود. بنابراین، رمزگشایی امضاهای چندسلولی زیربنای ترمیم زخم دیابتی و جستجوی راهبردهای درمانی بسیار مهم است.

هیدروژل ها مواد ژله مانندی هستند که مقادیر زیادی مایع را در خود نگه می دارند. بدین ترتیب، آن ها مرطوب و انعطاف پذیر می مانند و برای مراقبت از زخم عالی هستند. همچنین، هیدروژل ها میتوانند مایعات ترشح شده را جذب کنند و با پوشاندن کامل زخم ها، جلوی ورود باکتری های مضر را بگیرند.

هیدروژل های زویتریونیک، یک گام فراتر می گذارند. آن ها از موادی ساخته شده اند که هم بار مثبت و هم بار منفی دارند. بارهای دوگانه هیدروژل های زویتریونیک به آنها امکان می دهد تا مولکول های دارای بار مثبت و منفی را جذب کنند. مطالعات تجربی گذشته نشان داده اند که این هیدروژل ها در بهبود زخم های دیابتی مؤثر هستند، ولی نحوه عملکرد آنها را مشخص نکرده اند.

سلول های ایمنی و بهبود زخم دیابتی

لی و همکارانش «یونگشنگ ژو» (Yongsheng Zhou) از دانشگاه پکن و «شیونگ پو» (Xiong Pu) از «مرکز ملی علوم و فناوری نانو» (NCNST) برای کشف مکانیسم موردنظر، واکنش ایمنی را در سطح سلولی بررسی کردند.

برای این که زخم ها به خوبی بهبود پیدا کنند، واکنش ایمنی باید دقیقا تنظیم شود. انواع گوناگونی از سلول های ایمنی باید فراخوانده شوند تا وظایف خود را انجام دهند و سپس پس از اتمام کار خود، حذف و جایگزین شوند. به عنوان مثال ، سلول های ایمنی در مرحله التهاب، سلول های مرده را حذف می کنند و باکتری ها را از بین می برند، اما اگر این مرحله بیش از حد طول بکشد، به بافت سالم آسیب می رساند و رشد سلول های جدید را کند می کند.

در دیابت، مرحله التهاب خیلی دیر شروع می شود و مدت خیلی طولانی باقی می ماند. زخم هایی که بهبود آنها مدت زیادی طول میکشد، میتوانند عفونی شوند و عوارض دیگری را ایجاد کنند. بنابراین، درمان های بهتری مورد نیاز است.

پژوهشگران با اعمال این هیدروژل ها روی زخم موش های دیابتی دریافتند که زخم ها سریعتر و با التهاب کمتر بهبود می یابند. آنها برای پی بردن به دلیل این امر، از توالی یابی آران ای تک سلولی برای خواندن مواد ژنتیکی در سلول های منفرد استفاده کردند.

این روش به پژوهشگران کمک می کند تا سلول های ایمنی منفرد را شناسایی کنند و بفهمند کدام ژن ها فعال شده اند. این کار به آنها تصویر واضحی را از نحوه واکنش سیستم ایمنی ارائه می دهد. پژوهشگران دریافتند که هیدروژل های زویتریونیک، سلول های ایمنی خاصی را به نام ماکروفاژهای+ Ccl3 تقویت می کنند و به سرکوب نوتروفیل های+ S100a9 می پردازند.

نوتروفیل ها از اولین سلول های ایمنی هستند که به زخم جذب می شوند. آنها به حذف باکتری ها و ایجاد التهاب کمک می کنند. زمانی که کار آنها تمام شود، باید برداشته شوند تا التهاب کاهش یابد.

ماکروفاژها فرآیند ترمیم پوست را هماهنگ می کنند، نوتروفیل ها را از بافت سالم دور نگه می دارند و به حذف نوتروفیل ها در پایان کار می پردازند. هیدروژل با تقویت ماکروفاژها و سرکوب نوتروفیل ها، محیط ایمنی را متعادل می سازد، التهاب را کاهش می دهد و به رشد بافت جدید کمک می کند.

هیدروژل در آزمایش ها یک مزیت دیگر را نیز نشان داد. این مزیت، تولید بیش از حد یک مؤلفه ترمیم کننده زخم به نام «تله های خارج سلولی نوتروفیل» (NETs) بود.

تله های خارج سلولی نوتروفیل، شبکه هایی از الیاف هستند و با پروتئین هایی پوشانده شده اند که باکتری ها را از بین می برند. در زخم های سالم، تنها تعداد کمی از تله های خارج سلولی نوتروفیل ایجاد می شوند که پاتوژن ها را حذف می کنند، اما به بافت های سالم آسیب نمی رسانند. در زخم های دیابتی، تعداد زيادي از تله های خارج سلولی نوتروفیل تشکیل می شوند که التهاب بیش از حد و آسیب دیدن بافت را به همراه دارند.

پژوهشگران از یک نوع میکروسکوپ با وضوح بسیار بالا به نام« میکروسکوپ الکترونی روبشی» برای شمارش تله های خارج سلولی نوتروفیل استفاده کردند. آن ها دریافتند که زخم های درمان شده با هیدروژل زویتریونیک به میزان قابل توجهی تعداد کمتری را از تله های خارج سلولی نوتروفیل نشان می دهد و عقیده دارند که این با افزایش بهبودی مرتبط است. هنوز مشخص نیست که چرا هیدروژل، تشکیل تله های خارج سلولی نوتروفیل را سرکوب کرد؛ فقط مشخص شد که اثر سودمندی داشته است.

یافته های این گروه پژوهشی هم مسیر بالقوه ای را برای توسعه درمان های جدید نشان می‌دهند و هم به آشکار کردن چگونگی بروز اختلال در درمان دیابت کمک می کنند. بررسی اینکه چگونه هیدروژل های زویتریونیک می توانند واکنش ایمنی را تقویت کنند، ممکن است در یافتن راه هایی برای بهبود زخم های دیابتی مؤثر باشد.

لی گفت:ما هیدروژل های زویتریونی بیشتری را با اجزای ساده تر و اثرات بهتر برای ترمیم بافت بررسی می کنیم و به دنبال کاربردهای بالینی آن ها هستیم.

این پژوهش در مجله «Advanced Materials» به چاپ رسید.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش