چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۹ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۶۷۲
فوتبال در جهان

آزاد کردن هیروی درون،پیکه و راموس؛

رقیبانی با رفتار کاملا مشابه (گزارش ویژه)

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان,بهترین مدافعان تاریخ فوتبال اسپانیا
برای اشاره به بازیکنی مثل فرناندو هیرو، شما معمولاً از توصیفی غیر از اینکه او یکی از بهترین بازیکنان نسل بعد از جنگ بوده است استفاده نمی‌کنید، بازیکنی که در خارج از کشورش عمیقاً دست‌کم گرفته شده است.

به گزارش ایلنا، بعد از بازنشستگی‌اش زمانی بود که هیرو، اسماً به‌عنوان یک مدافع میانی و رسماً به‌عنوان بازیکنی با توانایی‌های یک هافبک، برای مدتی رکورددار گلزنی در میان مدافعان تاریخ فوتبال اسپانیا ماند. علاوه بر این او زمانی که هنوز داشت برای تیم ملی اسپانیا بازی می‌کرد، در واقع بهترین گلزن آن تیم هم بود که البته بعدها رکورد او را داوید ویا، رائول، فرناندو تورس و این اواخر داوید سیلوا پشت سر گذاشتند. بیشتر می‌خواهید؟

 

کنی دالگلیش که از هر لحاظ جزو مهاجمان تاپ فوتبال اروپا در نسل خودش بود، با ۳۰گلی که در ۱۰۲ بازی ملی‌اش زد، رکورددار گلزنی برای تیم ملی اسکاتلند بود. هیرو اما ۲۹ گل ملی‌اش را در ۸۹ بازی زد. یک گل کمتر اما میانگین گلزنی بسیار بهتر. بعداً دوباره به سراغ اسطوره رئال مادرید و مربی حال حاضر رئال اویه‌دو برمی‌گردیم اما الان بگذارید از او تنها به‌عنوان معیاری برای ارزیابی دو تن از جنجالی‌ترین، محبوب‌‌ترین، متعصب‌‌ترین و جنگنده‌‌ترین مدافعان دنیا استفاده کنیم: بله درست حدس زدید؛ جرارد پیکه و سرخیو راموس.

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان,بهترین مدافعان تاریخ فوتبال اسپانیا

 

در طول هفته‌ای که یک بار دیگر این دو برابر هم قرار گرفتند و در درون زمین و در فضای مجازی تقابل سختی داشتند، هیرو حداقل می‌تواند همان نقطه اشتراکی باشد که آنها را متحد کند. پیکه، هیرو را همان اسطوره پرتلاش، جنگنده و باشکوهی می‌داند که بخشی از درس‌هایش برای ایفای نقش به‌عنوان یک سوئیپر- هافبک میانی را از او آموخت.

 

پیکه، هیرو را الگوی خود قرار داد، اگرچه به لطف بازی‌های خوب او رئال مادرید بارها بارسلونا را در ال‌کلاسیکوها شکست داده بود. پیکه یک بار درباره هیرو گفت: «هیرو برای رقیب ابدی ما بازی کرد اما زمانی که من بازی‌هایش را تماشا می‌کردم، چیزهایی می‌دیدم که واقعاً‌ تحسین‌برانگیز بودند. من سعی کردم از او به‌عنوان یک معیار استفاده کنم تا کیفیت بازی خودم را بسنجم.»

 

اعتراف پیکه به اینکه یک بازیکن تیم رقیب را الگوی خود قرار داده است، یک حرکت تحسین‌برانگیز است چون با وجود بینش تک بعدی که برای دفاع از هویت بارسا دارد، از اینکه برای انگیزه گرفتن چشم به قلمرو حریف بدوزد، هیچ ابا و شرمی ندارد و علناً به این موضوع اذعان می‌کند.

 

این یک رویکرد سالم است. در مورد راموس هم که الان پیراهن شماره ۴ رئال مادرید را برای ادای احترام به اسطوره همشهری‌اش می‌پوشد، این موضوع صدق می‌کند. زمانی که کاپیتان فعلی رئال در سال ۲۰۰۵ به این تیم ملحق شد و به‌عنوان اولین خرید اسپانیایی فلورنتینو پرس با رقمی معقول کارش را در سانتیاگو برنابئو آغاز کرد، چیزی جز یک بازیکن جوان خام و کم تجربه نبود.

 

راموس پیش از آن تنها ۳۵ بار به‌عنوان بازیکن ترکیب اصلی در لالیگا بازی کرده بود که آمار چشمگیری محسوب نمی‌شد اما او خیلی زود از انگیزه‌اش برای تکرار موفقیت‌های هیرو صحبت کرد. راموس می‌خواست از هر نظر شبیه هیرو باشد، از فرماندهی‌اش در زمین بازی گرفته تا افتخار‌آفرینی، ‌کسب جام، داشتن جایگاه نمادگونه برای رئال مادرید و توانایی بازیسازی از خط دفاع و گلزنی.

 

زمانی که پای گلزنی به میان بیاید، هیرو از هر دو مرید جوانش آمار بهتری دارد. او در تمام دوران بازیگری‌اش ۱۳۰ گل زده است که تقریباً دو برابر تعداد گل‌های راموس و سه برابر تعداد گل‌های پیکه است. با این حال واقعیت معناداری که در مورد این سه مدافع وجود دارد، این است که آنها روی هم رفته ۶۵ جام برده‌اند و مجموعاً‌ برای تیم‌های مختلف‌شان ۲۵۰ گل زده‌اند.

 

اینها اما تنها وجوه اشتراک میان این سه مدافع نیستند. اگرچه پیکه از نظر انضباطی به هیچ وجه سابقه بد دو نفر دیگر را ندارد اما او با کارت قرمز هم بیگانه نیست. او در دوران بازیگری‌اش مجموعاً هشت بار اخراج شده است که البته در قیاس با آمار کارت قرمزهای هیرو (۱۴) و راموس (۲۲) ناچیز جلوه می‌کند.

 

این سه نفر، سه رهبر آهنی هستند، سه جنگجوی بی‌رحم که در شرایطی خاص انگیزه‌شان برای کسب پیروزی به جایی می‌رسد که دیگر چشمان‌شان روی سایر چیزها بسته می‌شود. وقتی کار به چنین جایی می‌رسد، آنها کسانی می‌شوند که تکل‌های پر از ریسک لحظه‌‌‌آخری می‌زنند و سعی می‌کنند با قلدری و جو دادن به اوضاع، داور را بترسانند و او را برای مجازات کردن بازیکنان حریف تحت فشار بگذارند.

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان,بهترین مدافعان تاریخ فوتبال اسپانیا

 

مسلماً گاهی اوقات شاید زیاده‌‌روی‌هایی هم صورت گرفته است اما این هم بخشی ضروری و اصلی از بازی آنهاست. درباره شخصیت غیرفوتبالی این سه نفر هم وجه اشتراکی هست که آنها را به هم شبیه می‌کند. اینکه آیا همیشه خودشان را در موضع حق می‌دانند یا اینکه صرفاً معتقدند که گاهی اوقات آتشی روشن کنند.

 

من فکر می‌کنم این چیزی است که همیشه مردم درباره‌اش اختلاف نظر خواهند داشت اما تا جایی که به فوتبال اسپانیا مربوط می‌شود، در حال حاضر راموس و پیکه دوقلوهای «متخصص جوسازی در شبکه‌های اجتماعی» هستند. آنها با طعنه‌ها، کنایه‌ها و مشاجرات‌شان با یکدیگر عموماً به بزرگتر شدن تفرقه در کشورشان کمک می‌کنند – نه در حوزه سیاسی یا اجتماعی – بلکه به واسطه رنگ‌های ال‌کلاسیکو. در اسپانیا، ال‌کلاسیکو یک سن‌آدریاس فوتبالی است.

 

در دوره‌ای که هیرو بازی می‌کرد، نه تنها توئیتر، اینستاگرام و اسنپ‌چت بر زندگی خصوصی یک فوتبالیست سیطره نداشت بلکه هنوز فیس‌بوک هم وجود خارجی پیدا نکرده بود. البته راستش را بخواهید مطمئن نیستم که اگر این چیزها وجود داشت هم هیرو خودش را برای استفاده از آنها به دردسر می‌انداخت. البته مانند دو مرید جوان‌ترش، هیرو هم ذهنیتی مستقل و شخصیتی سرسخت داشت که او را هر آن در معرض یک مشاجره و درگیری لفظی در یک کیوسک تلفن قرار می‌داد.

 

زمانی که پرس تصمیمش را گرفته بود فرناندو مورینتس را از رئال مادرید بیرون براند، این هیرو بود که جلویش ایستاد و خیلی رک گفت که اعضای تیم از تصمیم او ناراضی هستند. این اما تنها باری نبود که هیرو جلوی مدیران باشگاه قد علم کرد و حاضر به پذیرش دستورات آنها نشد که البته در نهایت تاوانش را هم داد زمانی که رییس باشگاه زیر قولش به او برای تمدید قراردادش زد و وقتی هم که او را از باشگاه بیرون انداختند دلیلش را اینطور عنوان کردند: «رفتارت را دوست نداریم.»

 

هیرو بعدها وقتی از او پرسیده شد که چه اتفاقی برایش رخ داده است، گفت: «مردم می‌گویند که من و رائول همیشه در متن اختلافاتی هستیم که میان تیم و مسوولان باشگاه وجود دارد. من همین جا از مردم می‌خواهم به یاد آورند که ما سنگ خودمان را به سینه نمی‌زدیم بلکه فقط به‌عنوان نماینده‌های تیم، به وظایف‌مان عمل می‌کردیم. من برای دفاع از رئال مادرید روبه‌روی هر کسی می‌ایستم.» در کل این همان نگاهی است که من به پیکه و راموس دارم.

 

کاری که آنها در جنگ‌هایشان در زمین بازی و فضای مجازی انجام می‌دهند در واقع آزاد کردن «هیروی درون» شان است که به آنها می‌گوید به هر قیمت باید از اعتبار تیم‌هایشان دفاع کنند و مهم نیست که مردم درباره‌شان چگونه قضاوت می‌کنند. در واقع فقط رنگ پیراهن و نسل است که این سه مدافع را از هم متمایز کرده است. گناه‌های هیرو فراموش شده است. الان از او فقط جنگندگی‌اش، افتخاراتش و وقارش در فرماندهی تیم است که به یاد مانده و خواهد ماند و این همان آینده‌ای است که در انتظار پیکه و راموس است.

 

 

 

  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۲۰ تیر
    یک چهارم نهایی تنیس گرنداسلم ویمبلدون
    نواک جوکوویچ - الکس دی مینور
    ۱۶:۰۰
  • یک چهارم نهایی تنیس گرنداسلم ویمبلدون
    لورنزو موزتی - تیلور فریتز
    ۱۷:۰۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - انگلیس
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۲۱ تیر
    سری آ برزیل
    گرمیو - کروزیرو
    ۰۱:۰۰
  • بسکتبال NBA کلاسیک کالیفرنیا
    لس آنجلس لیکرز - میامی هیت
    ۰۲:۴۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - کلمبیا
    ۰۳:۳۰
  • بسکتبال NBA کلاسیک کالیفرنیا
    گلدن استیت واریرز - ساکرامنتو کینگز
    ۰۵:۴۰
  • جمعه ۲۲ تیر
    بازی دوستانه باشگاهی
    آلمانیا آخن - دورتموند
    ۱۳:۳۰
  • والیبال جام یادبود هوبرت واگنر
    لهستان - مصر
    ۱۷:۳۰
  • والیبال جام یادبود هوبرت واگنر
    آلمان - اسلوونی
    ۲۰:۰۰
ویژه سرپوش