احسان چند سال قبل رکورد حسین کعبی و کریم باقری را با ۸۴ و ۸۷ بازی ملی شکست و چند ماه قبل هم موفق شد از آندرانیک تیموریان با ۱۰۱ بازی ملی بگذرد. او حالا تنها دو بازی با رکورد مهدی مهدویکیا فاصله دارد؛ همبازی سابقش در تیم ملی که اتحاد آنها نتوانست ایران را به جام جهانی ۲۰۱۰ برساند.
۱۰۸ بازی ملی به نام بازیکنی که تازه ۲۹ ساله است و روزهای بسیاری تا پایان دوران فوتبال او باقی مانده. با این آمار، احسان حاجیصفی خالق رکورد جالبی در فوتبال ایران است.
این تعداد بازی ملی برای بازیکنی که هنوز ۳۰ ساله نشده، آماری درخشان و شاید غیر قابل تکرار باشد.
حاجیصفی نخستین بار سال ۲۰۰۸، زمانی که تنها ۱۸ سال داشت توسط علی دایی به تیم ملی بزرگسالان دعوت شد.
او در آن مقطع، حدود یکی، دو سالی بود که به ترکیب سپاهان راه یافته و برای این تیم در لیگ و لیگ قهرمانان آسیا بازی میکرد. پیشتر حاجیصفی در تیمهای نوجوانان و جوانان ایران عضویت داشت و در ۱۴ بازی ۴ گل برای این تیمها به ثمر رسانده بود.
احسان نخستین بازیهایش را زمان مربیگری دایی برای تیم ملی انجام داد و پس از آن هم مورد توجه افشین قطبی، علیرضا منصوریان و کارلوس کیروش قرار گرفت. حاجیصفی سال ۲۰۰۸ و وقتی تنها ۱۸ سال داشت مقابل زامبیا در ترکیب تیم ملی قرار گرفت، دو پاس گل داد تا ایران به پیروزی ۳ بر ۲ برسد.
احسان از سال ۲۰۰۸ تاکنون هرگز حضور در اردوهای تیم ملی را از دست نداده - مگر به دلیل محرومیت یا مصدومیت - و تا جایی که یادمان میآید همیشه یکی از بازیکنان ثابت بوده است. چه در زمان مربیگری افشین قطبی و چه کیروش که حدود ۹ سال روی نیمکت تیم ملی نشست. حالا هم حاجیصفی با عملکرد درخشان خود یکی از نورچشمیهای مارک ویلموتس است.
حاجیصفی در طول این سالها، سه بار حضور در جام ملتهای آسیا را تجربه کرده و دو بار هم همراه تیم ملی در جام جهانی حاضر شده و در این مسابقات مهم شش بازی انجام داده است. شش بازی مقابل آرژانتین، نیجریه، بوسنی، مراکش، پرتغال و اسپانیا. احسان البته سابقه حضور در بازیهای آسیایی گوانگژو را نیز در کارنامه خود دارد.
هافبک این روزهای تراکتورسازی، در بازیهای اخیر تیم ملی مقابل سوریه، کرهجنوبی و هنگکنگ نیز یکی از بازیکنان ثابت تیم ملی بود و البته مثل ماههای قبل در پست هافبک میانی بازی کرد. او در غیاب مسعود شجاعی و اشکان دژاگه بازوبند کاپیتانی تیم ملی را بر بازو بست و البته مقابل هنگکنگ یکصد و هشتمین بازی ملی خود را پشت سر گذاشت.
احسان حاجیصفی در ۲۹ سالگی به یکی از بازیکنان باتجربه تیم ملی تبدیل شده و رکورد ویژهای را از خود بر جا گذاشته. او حالا فقط ۵ بازیکن دیگر به نامهای جواد نکونام، علی دایی، علی کریمی، جلال حسینی و مهدی مهدویکیا را با تعداد بازیهای ملی بیشتر پیش روی خود میبیند. احسان چند سال قبل رکورد حسین کعبی و کریم باقری را با ۸۴ و ۸۷ بازی ملی شکست و چند ماه قبل هم موفق شد از آندرانیک تیموریان با ۱۰۱ بازی ملی بگذرد. او حالا تنها دو بازی با رکورد مهدی مهدویکیا فاصله دارد؛ همبازی سابقش در تیم ملی که اتحاد آنها نتوانست ایران را به جام جهانی ۲۰۱۰ برساند.
تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۰ و در دو مرحله گروهی و نهایی که احتمالاً صعود خواهیم کرد، بازیهای متعددی پیش رو دارد و احسان حاجیصفی هم میتواند تعداد بازیهای خود را افزایش بدهد. او مقابل بحرین، اگر در ترکیب قرار بگیرد که بعید است نباشد از مهدی مهدویکیا سبقت میگیرد و به رده پنجم بیشترین بازیهای ملی صعود میکند. آن وقت رکورد جلال حسینی، علی کریمی، علی دایی و جواد نکونام میماند.
احسان اگر با اتفاق خاصی چون آسیبدیدگی یا محرومیت مواجه نشود با توجه به آمادگی بالا و تجربه بینالمللیاش قطعاً یکی از بازیکنان ثابت تیم ملی در بازیهای مقدماتی و سپس جام جهانی ۲۰۲۲ خواهد بود. با توجه به سن و سال حاجیصفی و آمادگی او، بعید نیست احسان بتواند نکونام، دایی، علی کریمی، جلال حسینی و مهدی مهدویکیا را پشت سر بگذارد و آماری درخشان به نام خود ثبت کند. آماری از یک بازیکن کمحاشیه و بی سر و صدا، با کلی عملکرد درخشان و بازیهای بهیاد ماندنی.
حاجیصفی
مرد همه فن حریف
احسان حاجیصفی از آن دسته بازیکنانی است که هر مربی آرزوی داشتن او را دارد. یک آچار فرانسه همه فن حریف که تقریباً هیچگاه نوسان ندارد، همیشه مؤثر بازی میکند، کم حاشیه است و مهمتر از همه در خدمت تیم و برای تیم کار میکند. یک بازیکن تاکتیکپذیر که در هر پازل تاکتیکی جای میگیرد و به سرعت تأثیر خود را میگذارد.
برای اینکه به گزارههای فوق مهر تأیید بزنید، اتفاقات یک دهه اخیر تیم ملی را مرور کنید.
آنجا که تمام مربیان از قطبی بیسلیقه گرفته تا کیروش و حالا ویلموتس به او اعتماد صددرصدی دارند و البته از این اعتماد هرگز ضرر نکردهاند. حاجیصفی با هر سلیقهای ست میشود و در هر پستی یک بازی کم اشتباه و مؤثر را ارائه میدهد.
حاجیصفی در تیم کیروش تقریباً باثباتترین بود که سرمربی سختگیر و اصولگرای پرتغالی به او اعتقاد ویژهای داشت و در پستهای گوناگون از دفاع چپ گرفته تا هافبک چپ و هافبک دفاعی به او بازی داد و احسان نیز کم نقص و کم اشتباه بازی کرد.
این ثبات و این استمرار حالا در تراکتور پرستاره دنیزلی نیز به گونهای دیگر روایت میشود؛ آنجا که حاجیصفی مؤثرترین و درخشانترین ستاره تراکتور این فصل بوده و در صدرنشینی پرشورها نقش کلیدی و پررنگی ایفا کرده. تراکتور تا پایان هفته ششم ۴ گل به ثمر رسانده که حاجیصفی نقش اول آن بوده؛ ۲ گل + ۲ پاس گل یعنی ۱۴ امتیاز تراکتور به ساقهای او گره خورده است. دنیزلی با این حاجیصفی هیچ غمی ندارد.
امیر اسدی
- 19
- 5