دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۳۴ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۴۶۴
لیگ برتر و جام حذفی

AFC؛ ‌وجداناً سوء استفاده نکن!

دیدار پرسپولیس و سپاهان,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

در حالی‌که مهم‌ترین چهره بازی سپاهان- پرسپولیس، اتوبوس‌های دو تیم بودند که تا کنار زمین آمدند، همه چیز در یک بلبشوی کامل به سر می‌برد، بازیکنان پرسپولیس بدون حضور حریف با داورها دست می‌دادند، مدیرعامل سپاهان می‌گفت بازیکنان این تیم در حال ورود به زمین هستند، محمدحسین میثاقی مجری برنامه فوتبال برتر با شوخی و خنده به اتفاقات نگاه می‌کرد، گزارش‌گر اصفهانی از کنار زمین گفت: خدا کنه AFC از این اتفاقات سوء استفاده نکند!

با ضرب و زور و نرمش قهرمانانه و حضور مدیرعامل‌های چهار تیم پرسپولیس، استقلال، سپاهان و شهرخودرو (چهار نمایندۀ ایران در لیگ قهرمانان) به این مسابقات برگشتیم، آن هم مشروط به اینکه دیدارهای رفت را اول خارج از ایران برگزار کنیم و بعد برای دیدارهای برگشت «شاید» مجال میزبانی مقابل تیم های غیرعربستانی بدهند، آن وقت گزارش‌گر می‌گوید آنها که در AFC نفوذ دارند از این شرایط «سوء استفاده» نکنند!

تصور کنید تیم‌ملی بحرین شرایط تیم‌ملی ما را داشت. باید بازی برگشت میزبان ما بود و تنها در صورت پیروزی شانس صعود به جام جهانی را داشت. بعد در این کشور علیه ایران راهپیمایی می‌شد، به سردمداران سیاست در کشورمان ناسزا می‌گفتند، کشورشان درگیر بیماری کرونا بود، دو تیم مطرح این کشور به خاطر بیماری کرونا و حواشی هواداران حاضر به مسابقه با هم نمی‌شدند، ما هم در AFC قدرت نفوذ داشتیم، آن وقت از آن استفاده نمی‌کردیم؟ درخواست نمی‌دادیم که به خاطر شرایط خاص این کشور ما به آنجا سفر نمی‌کنیم و باید در یک کشور سوم مسابقه بدهیم؟ انصافاً این کار را نمی‌کردیم؟ بعد اسمش را سوءاستفاده می‌گذاشتیم یا هوشمندی دیپلماتیک در راستای منافع ملی؟!

درست در دقایقی که هواداران منتظر برگزاری این مسابقه بودند، مسافران هواپیمای قشم ایر را که آماده پرواز به تفلیس بودند پیاده کردند، چرا؟ چون دولت گرجستان به منظور مقابله با کرونا مرز هوایی‌ این کشور با ایران را بست. افغانستان هم بست. ارمنستان هم بست. این یک شرایط معمولی نیست. ما در گوشه رینگ گرفتار شده‌ایم و داریم به خودمان هم مشت می‌زنیم و تازه از دیگران گله‌مندیم!

هوادار سپاهان حق دارد که بخواهد بازی تیمش را ببیند. حق دارد بخواهد در مهم‌ترین بازی برگشت فصل کنار تیمش بایستد اما واقعاً حق دارد روی زمین دراز بکشد و مانع از خروج اتوبوس تیم از هتل شود؟ کاری به اتفاقات رختکن ندارم که باید منتظر گزارش ناظر داور بمانیم تا منصفانه نظر بدهیم اما واقعاً هواداران حق دارند که یک مسابقه فوتبال را که ابعاد بین‌المللی پیدا کرده لغو کنند؟

آقای تابش مدیرعامل سپاهان اصفهان هوشمندانه روی «منافع تیم‌ملی» تاکید می‌کرد و دلیل پذیرش برگزاری بازی بدون تماشاگر را در همین راستا تعریف می‌کرد اما کمتر از این حرف می‌زد که الان با اعمال نفوذ تیم‌های اماراتی و قطری حتی میزبانی این تیم در مسابقات برگشت لیگ قهرمانان در اصفهان مقابل العین و السد هم به خطر می‌افتد. مدیرعامل پرسپولیس هم که دقیقه‌ها را می‌شمرد انگار بیشتر روی لیگ داخلی تمرکز کرده است.

باز هم تکرار می‌کنم هر دو مدیرعامل ممکن است حق داشته باشند و باید پرونده بازی بعد از گزارش ناظر بازی بررسی شود، اما هوادار فوتبال با چه اختیاری می‌تواند جلوی خروج تیم از هتل را ببندد و یک تصمیم ملی را به چالش بکشد؟ چطور می‌تواند اتوبان را ببندد (فیلم‌های این صحنه هم منتشر شده) و امکان محرومیت تیم‌های ایرانی از میزبانی را میسر سازد؟ باور کنیم این فقط خواست و اراده هواداران بود که مانع از برگزاری این مسابقه شدند؟

آیا هواداران تا این اندازه حق دارند در هر تصمیمی مداخله کنند؟ هوادار عزیز است و محترم اما عموماً با قلبش تصمیم می‌گیرد. فوتبال به عقلانیت هم نیاز دارد. وقتی فضای فوتبال را به شبکه‌های اجتماعی و ادمین‌های خردسال و رسانه‌های متعصب سپردیم که به جای رقابت، تنها به هم پرخاش و توهین می‌کنند انتظاری غیر از این نباید داشت. نگاه کنید دنیا چطور دارد از فوتبال لذت می‌برد، ما چطور!

در ساختار فوتبال ما نه بازیکن، نه مربی، نه مدیرعامل و نه هوادار هیچکدام جایگاه خودشان را نمی‌دانند. استراماچونی در مورد اعضای هیات مدیره استقلال تصمیم می‌گرفت، لیدر در تمرین پرسپولیس کتک‌کاری می‌کند، هوادار تراکتور وسط زمین کاپیتان را با سیلی می‌نوازد ... بعد مدعی هستیم که AFC نباید سوء استفاده کند؟! ما خودمان مصداق سوء استفاده از اعتبار این کشوریم!

احسان محمدی

asriran.com
  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش