نرخ شاخص ارزی در دومین روز کاری هفته جدید مجددا کاهشی شد و به کانال ۵۰ هزار تومانی رسید. بررسیهای بهعمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران حاکی از آن است که بازگشت عرضهکنندگان به بازار عامل مهمی در جهت تغییر سمت و سوی نرخ ارز بوده است. البته عدم وجود سیگنالهای منفی در زمینه مناسبات سیاسی کشور نیز توانسته از فشار افزایشی بازار جلوگیری کرده و زمینهساز افت نرخ ارز شود.
در نهایت قیمت هر برگ اسکناس آمریکایی در معاملات غیررسمی بازار روز گذشته با بیش از ۲ کانال کاهش نسبت به نرخ روز دوشنبه به نیمه کانال ۵۰هزار تومانی رسید. این در حالی است که نرخ دلار در معاملات رسمی مرکز مبادله ارز و طلا همچنان مانند روزهای اخیر بدون تغییر در رقم ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان به فعالیت خود ادامه داد. روند معاملات فلز زرد نیز روز گذشته در بازار تهران کاهشی بود. هر قطعه سکه طلا ضرب امامی در واپسین معاملات نقدی دیروز با حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین به رقم ۳۰ میلیون و ۹۳۰هزار تومان رسید.
افت دمای دلار در روز میانی هفته
دیروز سهشنبه ۱۵ فروردین ماه روند نرخ شاخص ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی که فعالیت روزانه خود در بازار دوشنبه را در رقم ۵۲ هزار و ۸۵۰ تومان پایان بخشیده بود، در نخستین معاملات روز گذشته مجددا با افت نرخ مواجه شد و فعالیت خود را در مرز ۲ کانال ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی آغاز کرد. در ادامه معاملات روز گذشته ارز مذکور مجددا دچار افت نرخ شد و برای ساعاتی به مرز کانالهای۴۹ و ۵۰ هزار تومانی نیز رسید، اما در واپسین معاملات نقدی سهشنبه بخشی از افت قیمت روزانه دلار آزاد جبران شد و در نهایت با حدود ۲ هزار و ۳۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ پیشین در رقم ۵۰ هزار و ۵۰۰ تومان از حرکت ایستاد.
به عقیده فعالان بازار بخشی از روند کاهشی روزهای اخیر به سبب ایجاد شرایط فشار فروش و بخشی دیگر نیز ناشی از افزایش تعداد عرضهکنندگان در بازار است. گفتنی است که نرخ دیگر ارزهای شاخص نیز در بازار غیررسمی روز گذشته کاهشی بود و هر برگ اسکناس یورو اروپا با حدود ۷۰۰ تومان کاهش نسبت به نرخ پیشین به رقم ۵۵ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. تابلوی معاملات سکه در بازار روز سهشنبه مانند تابلوی شاخصهای ارزی قرمز بود. هر قطعه سکه طلا ضرب امامی در معاملات روز گذشته نسبت به نرخ روز پیشین خود حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان کاهش یافت و به رقم ۳۰ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان رسید. گفتنی است که رقمی حدود ۶ میلیون و ۹۰۰هزار تومان از قیمت مذکور به عنوان حباب سکه امامی در روز گذشته محاسبه شد.
چه نیرویی دنبال ارزپاشی با تولید رنج است؟
یکم- بانک مرکزی دنبال چیست؟ کدام قانون و کدام نیرویی این نهاد را موظف کرده به شهروندان دو هزار دلار ارز بفروشد که قیمت آن با قیمت بازار آزاد تفاوت دارد و سودی نصیب گیرندگان میشود. اگر بانک مرکزی اجازه دهد صرافان و شهروندان نیازمند ارز رودررو شده و دادوستد ریال و دلار در اندازه دو هزار دلار انجام شود، اتفاقی میافتد؟
دوم- پیش از این یادآور شدیم معلوم نیست چه رمز و رازی در فروش دلار ارزان به شهروندان وجود دارد و در هر دوره از فروش ارز ارزان چقدر دلار به بازار پمپاژ میشود و سهم شهروندان عادی از دلار فروختهشده چقدر است؟
سوم- حالا اگر بانک مرکزی میخواهد به شهروندان دلار کمتری برسد، بهتر نیست بساط این روش ارزپاشی را جمع کند و شهروندان را سراغ بانکها نفرستد؟ بانک مرکزی شرایط عجیبی را برای دریافت دو هزار دلار گذاشته است که تولید رنج میکند. شهروندان باید بروند در بانک حساب ذخیره ارزی باز کنند و ۵ درصد کارمزد ریالی بدهند.
بانک به آنها نشانی میدهد که با آن نشان صرافیها دو هزار دلار آنها را به بانک یادشده واریز میکند. مالکانِ دو هزار دلاری که در بانک خوابیده است تا ۵ روز حق برداشت ندارند. حساب ارزی موضوع این دستورالعمل، باید حداقل به مدت شش ماه مفتوح بماند و حداقل موجودی لازم برای استمرار حساب ارزی موضوع این دستورالعمل ۱۰۰ دلار یا یورو خواهد بود.
چرا رنج میآفرینید؟
- 18
- 6