به گزارش ايسنا، اسحاق جهانگيري در آيين رونمايي از سامانه الکترونيکي نيما «نظام يکپارچه معاملات ارزي» که در محل بانک مرکزي برگزار شد، درخصوص پيشفروش سکه اظهار کرد: مردم انتظار داشتند در تلاطم ماههاي اخير دولت نشان بدهد که قادر است اقتصاد کشور را از تلاطم بيرون بياورد و ثبات اقتصادي بههم نخورد. گاهي اينطور گفته شد که بخش عظيمي از مردم براي خريد دلار هجوم آوردند. ما در پيشفروش سکه در مورد افرادي که هجوم ميآورند، تعدادي را به دست آورديم، آيا فکر ميکنيد مردم براي پيشفروش سکه صف کشيدند؟ کل کساني که اقدام به پيشخريد سکه کردند ۶۵ هزار نفر بودند که چند ميليون سکه خريدند...
بعضي از آنها ۲۵ هزار سکه يکجا خريدند، درواقع عدهاي محدود مأموريتشان را در اين ديدند که اگر تشخيص دادند چنين شرايطي پيش آمده، کاري کنند تا فضاي اقتصادي کشور بههمريخته شود. او در ادامه درخصوص سياست ارزي دولت گفت: دولت از سياست جديد ارزي عقبنشيني نميکند و هر کس فکر ميکند دولت از آن عقبنشيني ميکند، ما و دولت را نشناخته است. خوشبختانه قوه قضائيه، مجلس و نيروهاي امنيتي پاي کار هستند که اين سياست به نتيجه برسد و همه نظام از جمله شخص مقام معظم رهبري و رئيسجمهور در مورد اين سياست متحد هستند. وي افزود: ما در دولت هفتهاي دو، سه جلسه در مورد سياست ارزي جديد تشکيل ميدهيم و تيم ستاد اقتصادي دولت هم در اين موضوع مرتبا جلسه دارند، با بخش خصوصي هم ارتباط خوبي داريم. من خودم از تعداد زيادي از واردکنندگان و توليدکنندگان سؤال کردم که چه مشکلي در اين زمينه دارند.
بههرحال اين ارتباط وجود دارد. جهانگيري با بيان اينکه صداوسيما در سياست ارزي اخير به دولت کمک کرده است، گفت: بههرحال منافع ملت در اين است و ما بايد منافع ۸۱ ميليون جمعيت ايران را در نظر بگيريم. من با اطمينان ميگويم که اين سياست موفق ميشود و اميدوارم که همه به صحنه بيايند و در اين راستا کمک کنند. معاون اول رئيسجمهور با تأكيد بر ضرورت فعالسازي سپردههاي ارزي اظهار کرد: ما در اين زمينه تضمين بانکها را هم پيشبيني کرديم و لازم است بانکها در اين جهت تبليغ کنند.
متأسفانه در دورهاي عدهاي ميخواستند با اعتماد مردم بازي کنند. آنها ارز مردم را گرفتند و بهگونهاي برخورد کردند که بياعتمادي به وجود آمد. اين در حالي است که بزرگترين سرمايه ايران براي پيشرفت و مقابله با چالشها، اعتماد مردم است و هر مديري در جايي قرار ميگيرد بايد قدر اين اعتماد را بداند. جهانگيري با بيان اينکه صرافيها در روزهاي سخت به کمک اقتصاد ايران آمدند، گفت: گاهي ميگويند دولت به صرافيها بياعتناست که اين ناحق است. آنها مردان روزهاي سخت کشور بودند و ما به آنها نياز داريم، البته بايد با سياستهاي بانک مرکزي هماهنگ باشند، درعينحال لازم است از فعاليت اقتصاديشان سود ببرند. ما از بانکها ميخواهيم در اين زمينه بدجنسي نکنند و ارز را فقط به صرافيهاي خودشان ندهند، بلکه با صرافيهاي خوشنام و قوي هم کار کنند. معاون اول رئيسجمهور با اشاره به سياستهاي رئيسجمهور آمريکا، اظهار کرد: ترامپ سعي کرده با برخي اقدامات فضاي اقتصادي ايران را بههم بزند.
آمريکا تلاش وسيع داشته که فضاي اقتصادي ايران را براي سرمايهگذاران داخلي و خارجي ناامن نشان دهد. متأسفانه حرفهاي ناصحيح او هم ملاک قرار ميگيرد. او به مردم دنيا ميگويد ۱۵۰ ميليارد دلار بعد از برجام در اختيار ايران قرار گرفته که در منطقه چنينوچنان ميکنند، اين ۱۵۰ ميليارد دلار کجاست؟ بسيار کمتر از اين عدد مبلغي بوده که مسدود شده بود و در اختيار ايران قرار گرفته است.
اين فضاسازي در ماههاي اخير تشديد شده، چراکه ترامپ نشان داد ميخواهد در چند ماه آينده دست به اقدام ديگري بزند. طبيعي است که دولت نميتواند در اين زمينه بيتفاوت باشد و بايد عکسالعمل نشان دهد و شرايط را مديريت کند. ما بهگونهاي تصميم گرفتيم که کمترين آسيب به فعالان اقتصادي وارد شود. نرخي که اعلام شد هم بر اساس نظرات سازمانهاي بينالمللي، بخش خصوصي و نهادهاي غيردولتي بود. درواقع نرخي که دولت اعلام کرد معدل نرخ اعلامي نهادهاي خارج از دولت بود. بر اساس محاسبات و با توجه به نرخ سههزارو ۷۰۰ توماني دلار در سال ۹۶، قيمت دلار در اواخر سال از چهارهزارو ۲۰۰ تومان کمتر بود و با اين نرخ فعالان اقتصادي اين اطمينان را پيدا کردند که ميتوانند با همين قيمت واردات و صادرات انجام دهند.
- 13
- 1