به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، افزایش تنشهای تجاری بین آمریکا با چین و کانادا باعث شد تا بار دیگر، شاخصها در بورسهای آسیایی وارد محدوده قرمز شوند. هر چند که در آمریکا بورس والاستریت به دلیل تعطیلات روز جهانی کار تعطیل و ارزش دلار آمریکا در برابر اکثر ارزهای مهم جهانی افزایشی بود و نگرانیها از وضعیت لیر ترکیه و پزوی آرژانتین نیز بر بازارها حکمفرما بود.
جنگ تجاری بین کانادا و آمریکا پس از آن تشدید شد که به دنبال توافق جدید بین مکزیک و آمریکا، ترامپ تهدید کرده است یا کانادا پیمان جدید را بپذیرد یا کلا همسایه شمالی را از پیمان جدید تجارت ازاد آمریکای شمالی کنار خواهد گذاشت.
در مبادلات امروز بورسهای چین بر خلاف سایر بورسهای آسیایی روند افزایشی داشت به گونهای که شاخص "شانگهای کامپوزیت" با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۷۲۶.۰۶ واحد و شاخص "هانگسنگ" با ۰.۱ درصد افزایش به ۲۷۷۲۷.۹۷ واحد رسید.
در ژاپن شاخص "نیک کی ۲۲۵" با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۲۶۹۷.۰۸ واحد رسید و در استرالیا، شاخص سیدنی ۰.۳ درصد عقب نشست. بورس سئول کره جنوبی ۰.۱ درصد افزایش یافت.
نگرانیها از وضعیت مبهم مذاکرات بریگزیت و پافشاری دولت انگلیس بر موضع خود در مذاکرات با اتحادیه اروپا، هم یورو و هم پوند را نزولی کرد به گونهای که هر یورو به ۱.۱۶۰۲ دلار و هر پوند به ۱.۲۸۶۰ دلار کاهش یافت.
ارز کشورهای آسیایی و نوظهور نیز روز بدی را پشت سر گذاشتند: وون کره جنوبی و دلار استرالیا هر دو ۰.۳ درصد در برابر دلار کاهش یافتند، هر دلار به ۱۱۱.۱۵ ین ژاپن افزایش یافت، راند آفریقای جنوبی ۰.۵ درصد ارزش خود را از دست داد و دارندگان پزو مکزیک برای تبدیل پول خود به دلار ۰.۴ درصد به نسبت روز قبل ضرر کردند.
نفت آمریکا در بازار کالا وارد مدار ۷۰ دلاری شد به گونهای که هر بشکه نفت خام " وست تگزاس اینترمدیت" با ۲۶ سنت افزایش به ۷۰.۰۶ دلار رسید. نفت خام برنت اما ۴ سنت کاهش یافت و به ازای ۷۸.۱۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.
سقوط آزاد روپیه هند ادامه دارد
با تداوم کاهش پیاپی ارزش روپیه هند، برای نخستین بار در تاریخ این کشور، دلار از سطح ۷۱ روپیه نیز گذشت.
به گزارش ایسنا به نقل از تایمز آف ایندیا، در مبادلات امروز هر دلار به ازای ۷۱.۲۱ روپیه مبادله شد که سطح جدیدی محسوب میشود. افزایش بهای نفت و تنشهای تجاری باعث کاهش ارزش روپیه شده است. تلاشهای دولت هند نیز برای کاهش نگرانی بازار نتیجه نداده است و تقاضای شدید برای خرید دلار منجر به افزایش قیمت آن شده است.
به دنبال اعلام خبر رشد ۸.۲ درصدی اقتصاد هند در سه ماهه دوم سال، بسیاری از کارشناسان انتظار تقویت روپیه در مبادلات امروز را داشتند. بانک مرکزی هند اخیرا گام های گستردهای را برای حمایت از روپیه برداشته است که از جمله آن ها تزریق ارز به بازار و افزایش نرخ بهره بوده است.
روپیه هند یکی از بدترین عملکردها را در بین ارزهای آسیایی داشته است. افزایش قیمت بنزین و فراورده های نفتی در هند فعالان اقتصادی را نگران کرده است. روپیه در برابر سایر ارزهای مهم نیز عملکردی ضعیف داشت به گونهای که هر یورو به ۸۲.۶۹ روپیه و هر ۱۰۰ ین ژاپن به ۶۴.۱۰ روپیه افزایش یافت. پوند انگلیس تنها ارز مهمی بود که در برابر روپیه عقب نشست و هر پوند از ۹۲.۱۲ روپیه به ۹۱.۶۵ روپیه رسید.
کاهش ارزش روپیه ممکن است تورم هند را به سطحی بالاتر از ۴.۹۷ درصد هدفگذاری شده بانک مرکزی هند برساند که در این صورت رشد اقتصادی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
- 12
- 8