جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۷۴۵۸
اخبار فلزات، طلا و ارز

یوآن به جنگ دلار می‌رود

جنگ تجاری میان آمریکا و چین
جنگ تجاری میان آمریکا و چین که به نظر می‌رسید به پایان خود رسیده باشد، بار دیگر با تهدید به اعمال تعرفه‌های جدید، بالا گرفت‌‌. دونالد ترامپ قول داده بود مقدار تعرفه‌های اعمال شده بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی را به بیش از دو برابر برساند و همچنین تعرفه‌های جدیدی اعمال کند اما بخشی از این تصمیم به تعویق افتاد‌‌. چین هم بیکار ننشسته و اقدام متقابلی را در دستور کار دارد‌.

به گزارش روزنامه جهان صنعت، دولت چین مقابله با سیاست‌های آمریکا در اعمال تعرفه بر واردات کالاهای چینی را آغاز کرده و در نخستین اقدام بانک مرکزی این کشور ارزش یوآن در برابر دلار را ۰.۶ درصد کاهش داد‌‌. بر همین اساس در حالی که دوشنبه گذشته هر دلار آمریکا ۷۹۵۴.۶ یوآن بود، دیروز هر دلار آمریکا ۸۳۶۵.۶ یوآن دادوستد شد‌.

 

 

یکی از راهکارهای چین برای کم‌اثر کردن تعرفه‌های اعمال شده بر کالاهای چینی در آمریکا پایین آوردن ارزش یوآن در برابر دلار و در نتیجه کاهش دادن قیمت دلاری کالاهای خود است‌‌. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بانک مرکزی چین از ابزار کاهش ارزش یوآن برای توسعه صادرات استفاده می‌کند‌.

 

 

دولت چین و بانک مرکزی این کشور مدت‌هاست در حال کنترل ارزش یوآن، پول ملی این کشور هستند و این موضوعی است که از دیرباز مورد اختلاف پکن و واشنگتن بوده است‌‌. از دیدگاه آمریکا هر تلاشی از سوی بانک مرکزی چین برای این صورت می‌گیرد که ارزش پول ملی این کشور به نفع تولید‌کنندگان و صادرکنندگان چینی باشد و باعث شود کالاهای تولیدی و صادراتی آنها، با قدرت رقابتی بیشتری در بازار بین‌المللی ورود کند‌.

 

 

همین موضوع موجب شده آمریکا بارها چین را تحت فشار قرار دهد و با انواع حربه‌ها، این امکان را به وجود آورد که چین نرخ پول ملی‌اش را تضعیف نکند زیرا تضعیف آن باعث می‌شود همچنان تولیدات چینی توان رقابتی بیشتری در برابر کالاهای دیگر داشته باشند‌.

 

 

آنچه مهم است، اینکه آمریکا می‌داند بانک مرکزی چین حربه‌های فراوانی در اختیار دارد که با استفاده از آنها فورا بتواند ارزش پول ملی را تغییر دهد‌‌. از دیدگاه آمریکا و شماری از متحدان این کشور، بانک مرکزی چین در تعیین نرخ ارز ملی این کشور مستقیما مداخله می‌کند و هر زمانی که اراده کند این کار را انجام می‌دهد‌‌. رییس‌جمهوری آمریکا بارها به چین در این باره هشدار داده و تلاش کرده با نامیدن چین به عنوان انحصارگر ارزی، این کشور را در عرصه بین‌المللی تحت فشار قرار دهد‌.

 

 

گفتنی است بین ماه مارس تا اکتبر سال ۲۰۱۸ نرخ یوآن، پول ملی چین نزدیک به ۱۲ درصد ریزش کرد و همین نشان داد که هر زمان دولت مرکزی چین تحت فشارهای تجاری قرار می‌گیرد برای مقابله به سمت تغییر ارزش یوآن گام برمی‌دارد و کارشناسان بر این باورند که چین خیلی راحت قادر به چنین کاری است‌.

 

 

جمعه گذشته آمریکا تعرفه گمرکی بر واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالا از چین را از ۱۰ به ۲۵ درصد افزایش داد و با این اقدام تنش بین دو کشور مجددا شعله‌ور شد‌‌. به گفته ترامپ، واشنگتن قصد دارد بر واردات ۳۰۰ میلیارد دلار دیگر واردات کالا از چین نیز تعرفه اعمال کند‌‌. دوشنبه گذشته پکن اعلام کرد در پاسخ به این اقدامات آمریکا از ابتدای ماه ژوئن در پنج هزار و ۴۱۰ کالای آمریکایی به ارزش وارداتی ۶۰ میلیارد دلار تعرفه ۲۰ و ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد‌.

 

 

**تعرفه چین بر ۶۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی

بر اساس اعلام روزنامه چاینادیلی، چین در اقدامی تلافی‌جویانه علیه آمریکا از این پس تعرفه ۱۰ تا ۲۵ درصدی روی نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از این کشور از جمله گاز مایع، باتری، قهوه و سبزیجات یخ‌زده اعمال خواهد کرد‌‌.

 

 

چین پیشتر نزدیک به ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از آمریکا را در اقدامی تلافی‌جویانه مشمول ۵ درصد تعرفه کرده بود که حالا ۶۰ میلیارد دلار دیگر شامل ۱۰ تا ۲۵ درصد تعرفه خواهد بود و مابقی مشمول همان پنج درصد است‌‌. تعرفه‌هایی که چین در نظر گرفته است حدود پنج هزار قلم کالای آمریکایی را دربر می‌گیرد و از روز نخست ماه ژوئن امسال اجرایی خواهد شد‌.

 

 

چین تاکید کرده اعمال تعرفه روی کالاهای آمریکایی نتیجه سیاست‌های واشنگتن است و پکن نشان داد که برای حراست از موسسات و شرکت‌های خود از هیچ اقدام ضروری و مقابله‌جویانه‌ای علیه آمریکا دریغ نخواهد کرد‌.

 

 

تعرفه‌ها در شرایطی از سوی چین اجرایی می‌شود که تنها ساعاتی پیش از آن دونالد ترامپ که ظاهرا از تصمیم چین اطلاع پیدا کرده بود به این کشور هشدار داد تعرفه‌ها علیه آمریکا را افزایش ندهد‌‌. ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت: دلیلی ندارد که مصرف‌کننده آمریکایی هزینه تعرفه‌هایی را که امروز در مورد چین به اجرا درمی‌آید، بپردازد‌‌.

 

 

او اضافه کرد: این مساله به تازگی اثبات شده است زمانی که فقط چهار درصد این تعرفه‌ها را آمریکا و ۲۱ درصد آن را چین پرداخت کرد زیرا چین به میزان زیادی برای کالا یارانه می‌پردازد. همچنین در صورت خرید از کشوری که مشمول تعرفه نمی‌شود یا خرید کالا از داخل آمریکا که بهترین ایده است، می‌شود به طور کامل از تعرفه‌ها صرف‌نظر کرد این یعنی تعرفه صفر‌‌.

 

 

ترامپ ادامه داد: بسیاری از شرکت‌هایی که مشمول تعرفه شده‌اند، چین را به مقصد ویتنام و دیگر کشورهایی از این دست در آسیا ترک خواهند کرد. به همین دلیل است که چین به شدت درصدد دستیابی به توافق است‌‌.

 

 

رییس‌جمهوری آمریکا در توئیت دیگری نوشت: دیگر هیچ کس در چین نمی‌ماند که بتوان با او تجارت کرد این برای چین خیلی بد و برای آمریکا خیلی خوب است، اما چین طی سال‌های زیادی به حدی از آمریکا سوءاستفاده کرده که آنها به مراتب جلوتر هستند‌‌. (روسای‌جمهوری ما کار لازم را انجام ندادند)‌‌. از این‌رو، چین نباید تلافی کند، زیرا اوضاع بدتر خواهد شد‌‌. ترامپ در توئیت دیگری افزود: من آشکارا به پرزیدنت شی و همه دوستانم در چین می‌گویم که چین به شدت آسیب خواهد دید، اگر به توافق نرسید، زیرا شرکت‌ها مجبور خواهند شد چین را به مقصد کشورهای دیگر ترک کنند. خرید در چین بسیار پرهزینه خواهد بود، توافق خوبی داشتید که تقریبا کامل شده بود، اما کنار کشیدید‌‌.

 

 

رییس کاخ سفید همچنین به چین هشدار داده که بهترین زمان برای دستیابی به توافق تجاری همین حالاست، در غیر این صورت اگر مذاکرات به دور دوم ریاست‌جمهوری وی بینجامد، شرایط دستیابی به توافق به مراتب بدتر و سخت‌تر خواهد شد‌‌. تازه‌ترین دور مذاکرات تجاری آمریکا و چین جمعه گذشته بدون دستاورد پایان یافت و ترامپ به بخش بازرگانی آمریکا دستور داد شروع به اعمال تعرفه بر همه کالاهای وارداتی باقی مانده از چین کند‌‌.

 

 

رابرت لایتیزر، مذاکره‌کننده تجاری آمریکا اعلام کرد که ترامپ به تیم مذاکراتی واشنگتن دستور داده است فرآیند افزایش تعرفه‌ها بر همه کالاهای وارداتی از چین را در دستور کار قرار دهند چین نیز بخش کشاورزی آمریکا را با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه، تهدید کرده است‌‌. گزارش رسانه‌ها حاکی است که چین تدابیر مقابله‌جویانه فراوانی برای رویارویی با آمریکا در جنگ تجاری دارد‌‌. مانند اکثر موارد پیشین سرمایه‌گذاران به دارایی‌های قابل اتکا پناه برده‌اند و در نتیجه ارزش ین، واحد پول ژاپن، افزایش یافته ‌است‌.

 

کریستینا هوپر، از تحلیلگران ارشد موسسه مدیریت سرمایه‌گذاری اینوسکو در آمریکا، به رویترز گفت: روشن است که بسیاری از مذاکرات تجاری چین و آمریکا دل‌نگران شده‌اند و نگرانی‌ها از زوال چشمگیر اوضاع بر تمامی عرصه‌های بازار تاثیر گذاشته ‌است‌‌. ویلیام رینش، تحلیلگر دیگری در مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی هم به اسوشیتدپرس گفت: به‌نظر می‌رسد در قطار خرابی که با سرعت آرام در حال حرکت است گیر افتاده‌ایم، در حالی‌که طرف‌ها حاضر نیستند از موضع خود کوتاه بیایند‌.

 

 

**ریزش سنگین بورس‌های جهان

با بالا گرفتن تنش‌ها بین دو اقتصاد بزرگ جهان، بازارهای جهانی متلاطم شد‌‌. منحنی سود اوراق ۳ ماهه و ۱۰ ساله آمریکا، برای دومین بار در کمتر از یک هفته اخیر معکوس شد‌‌. معکوس شدن این منحنی یکی از مهمترین نشانه‌های هشداردهنده در مورد رکود اقتصادی در آینده نزدیک است‌.

 

 

پس از اینکه چین اعلام کرد در نظر دارد تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای برای واردات آمریکایی وضع کند، با وحشت از اینکه دور جدیدی از جنگ تجاری، اقتصاد جهان را به رکود بکشاند، سهام وال‌استریت در همان آغاز معاملات دو درصد سقوط کردند و از طرف دیگر بورس‌های چین روز خوبی را سپری نکردند‌.

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش