یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۶ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۶۱۵
اخبار فلزات، طلا و ارز

رونق بازار نقره در کسادی بازار طلا و جواهر/تعطیلی صنف طلا فروشان بندرعباس

وضعیت بازار طلا و نقره
در شرایطی که امروز قیمت هر اونس طلای جهانی با ۰/۱۲ درصد رشد به ۱۷۱۷ دلار و ۳۴ سنت رسید، دیروز قیمت طلا بیشترین رشد یک‌روزه در یک ماه گذشته را تجربه کرد.

شهرآرانیوز، برخی کارشناسان باتوجه‌به افزایش نرخ طلا و سکه، از کاهش معاملات طلا و گرایش مردم به خرید نقره خبر دادند و معتقدند که برخی کسب‌وکار‌های مرتبط با طلا در حال تغییر وضعیت فعالیت خود از ساخت و فروش طلا به سمت کسب‌وکار‌های دیگر هستند و همچنین عده‌ای باتوجه‌به افزایش نرخ مصنوعات طلا، در حال خرید فلزات گران‌بهای دیگر مانند نقره هستند.

نقره دوام و ماندگاری بالایی دارند

اکبری، از فروشندگان نقره مشهد، می‌گوید: جواهرات نقره به‌دلیل ارزش و زیبایی و قیمت ارزان‌تر از طلا، کاربرد‌های صنعتی زیاد و… تولید بیشتری نسبت به طلا دارند و همین باعث رو آوردن بیشتر مردم از طلا به نقره شده است. نقره برعکس بسیاری از فلزات پایه باعث حساسیت نمی‌شود و حتی برای سلامتی بدن نیز مفید است و شاید این مهم‌ترین دلیل برای خرید نقره است. حتی از لحاظ طب اسلامی سفارش زیادی به استفاده از نقره به‌جای طلا شده است.

وی با بیان اینکه یکی از دلایلی که بسیاری از مردم به سمت جواهرات نقره می‌روند، دوام و مقاومت نقره است که دست تولیدکننده‌های نقره را برای ساخت خاص‌ترین و بهترین زیورآلات باز می‌گذارد و باعث تنوع این جواهرات می‌شود، می‌گوید: خوشبختانه باید بگویم که بازار نقره این روز‌ها رونقش بیشتر از بازار طلاست، زیرا تمام مشتریان بازار طلا به بازار ما رو آورده‌اند.

وی با اشاره به اینکه حلقه نقره جایگزین خوبی به‌جای طلا برای آقایان است، می‌افزاید: همه ما می‌دانیم که استفاده از جواهرات طلا برای آقایان حرام است و علاوه بر حکم شرعی حرام‌بودن طلا برای آقایان، علم پزشکی هم ثابت کرده است که طلا برای آقایان مشکلات قلبی، خونی و سکته به‌وجود می‌آورد. برای همین بیشتر عروس و داماد‌ها برای خرید حلقه ازدواج به ما مراجعه می‌کنند.

خریدار سرویس نقره این روز‌ها زیاد است. بیشترشان هم عروس و داماد هستند. روزی ۴ تا ۵ سرویس نقره می‌فروشم. قدرت خرید مردم برای طلا پایین آمده است. سرویس نقره از ۴۰۰ هزار تومان شروع می‌شود تا نهایت یک میلیون و اندی.

نقره جایگزینی مناسب برای طلاست

راسته بازار طلا در خیابان خسروی و زرق‌وبرق این بازار چشمت را می‌زند. درخشش بی‌حد زیورآلات، نگاهت را تا دقایقی درگیر می‌کند. اما روز‌های این طلا‌ها زیاد درخشان نیست. دیگر کسی نمی‌تواند با اندک سرمایه و پولی که به دستش می‌رسد، یک تکه طلا برای خودش بخرد و آن را به سرمایه زندگی‌اش تبدیل کند. بازار طلافروشان کساد است و مردم آه در بساط ندارند تا بتوانند برای خود طلایی بخرند. اکنون فقط عروس و داماد‌ها برای خرید حلقه ازدواج می‌آیند که آن هم تعدادشان زیاد نیست.

احمدی، از طلافروشان مشهدی، دراین‌باره می‌گوید: میزان مراجعات مردم برای خرید نقره در بازار نشان می‌دهد که زیورآلات نقره توانسته‌اند در این زمینه از طلا پیشی بگیرند. نقره زیبا و در عین حال مقرون‌به‌صرفه است. نقره، در کنار طلا و پلاتینیوم، از جمله فلز‌های باارزش موجود در بازار است که با قیمتی مناسب‌تر نسبت به سایر فلزات در بازار عرضه می‌شود. بسیاری از طراحان زیورآلات ترجیح می‌دهند بر روی این فلز سرمایه‌گذاری کنند و همچنین جدیدترین طرح‌های خود را با کمک این فلز پیاده و به بازار عرضه کنند.

وی ادامه می‌دهد: اکنون گرایش مردم بیشتر به سمت خرید نقره است، زیرا قیمت همان‌مقدار طلا شاید به ۱۰ میلیون تومان و حتی بیشتر هم برسد و مردم می‌توانند نقره را با ۴۰۰ هزار تومان بخرند و از آن استفاده کنند.

خیلی عروس و داماد‌ها هم هستند که برای سرویس عروسی طلا می‌خرند و بعد از برگزاری مراسم می‌فروشند. مردم برای حفظ آبرویشان نقره می‌خرند تا بتوانند دست‌کم جلو اقوام و آشنایان آبروداری کنند. طلا یا نقره فرقی نمی‌کند، فقط سرویسی باشد که بتوانند آن را بر سروگردن خود آویزان کنند.

مردم به سمت خرید نقره رو آورده‌اند

رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد در گفتگو با شهرآرانیوز در تحلیل وضعیت بازار گفت: بسیاری از واحد‌های تولید مصنوعات طلا به‌دلیل بالا بودن قیمت تعطیل شده‌اند و کارگر‌ها را برای بیمه بیکاری معرفی کرده‌اند.

«باقر معبودی‌نژاد» با بیان اینکه از قدیم کسانی که می‌خواستند ازدواج کنند و زندگی مشترکی تشکیل بدهند، اولین موضوعی که سنت بود و در مفاد عقدنامه ذکر می‌شد، خرید طلا در حد شئونات طرفین بود، گفت: امروز باتوجه‌به گرانی طلا و سکه، در عقدنامه مبلغی به‌عنوان خرید طلا برای عروس تعیین می‌شود و داماد هم موظف به خرید همان مبلغ طلاست که در مواردی بسیار ناچیز و کم است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد افزود: امروز باز هم به‌ندرت زوج‌هایی هستند که سرویس طلا برای عقد خود می‌خرند، اما با حجم کم و بسیار سبک و قیمت مشخص.

وی با اشاره به گران‌شدن قیمت طلا، گفت: متأسفانه گران‌شدن طلا باعث شده است تا مردم به سمت خرید نقره رو آورند و به‌موجب این مسئله طلافروشان و طلاسازان، به سمت تولید و فروش نقره تغییر رسته می‌دهند. قبلا مردم طلایشان را عوض می‌کردند و مدل‌های جدیدتر انتخاب می‌کردند، اما اکنون، چون طلا گران است، علاقه‌ای ندارند تا مدل جدید انتخاب کنند و طلایشان را به‌روز کنند. خرید و تقاضای طلا بسیار کم است و در رکود و کسادی بازار تأثیر مستقیم دارد. وقتی تقاضایی نباشد، تولید هم نیست. اکنون کارگاه‌های طلاسازی ما تعطلیل هستند و کم فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه شاید زیاد خوشانید نیست که سرویس نقره برای عقد انتخاب کنند، افزود: شاید زوج‌های جوان خودشان به تفاهم برسند و، چون طلا گران است، نقره بخرند. زیرا قیمتش از طلا ارزان‌تر است و نمای آن زیباست و همین باعث میل مردم به خرید نقره شده است.

به گفته وی، با اینکه تولید نقره در استان و مشهد زیاد است، بازهم این تقاضا‌ها هنوز نتوانسته است مشکلی از تولیدکنندگان طلا و نقره حل کند. هنوز کارگاه‌های ما تعطیل هستند.

برای خرید یک سرویس نقره باتوجه‌به حجم و وزنش باید دست‌کم ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به بالا هزینه کنند. یک گرم نقره یک‌شصتم قیمت طلا را دارد و به‌عبارتی یک گرم طلا با ۶۰ گرم نقره برابری می‌کند.

وضعیت بازار طلا و نقره

تعطیلی صنف طلا فروشان بندرعباس

معاون بازرگانی سازمان صمت استان گفت: اتحادیه صنف طلافروشان بندرعباس به منظور قطع زنجیره ویروس کرونا، به صورت داوطلبانه فعالیت خود را به مدت یک هفته تعطیل کرد.

به گزارش صداوسیما، محمد عباسی افزود: بر همین اساس، فعالیت صنف طلافروشان از فردا (۲۲ خرداد) به مدت یک هفته تعطبل است.

عباسی با اشاره به بازرسی روزانه از واحد‌های صنفی استان گفت: با اصنافی که شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نکنند برخورد قانونی می‌شود.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش