به گزارش ایسنا، تحلیلگران اظهار می کنند علاقه بسیار بالای سرمایه گذاران به فلزات ارزشمند، روند صعودی طلا را پرقدرت نگه می دارد و از سوی دیگر عوامل کلان که در افزایش قیمت طلا موثر بوده اند، تغییر نکرده اند و از تداوم روند صعودی این فلز ارزشمند پشتیبانی می کنند.
طلا هفته گذشته برای نخستین بار از مرز ۲۰۰۰ دلار و سپس از مرز ۱۰۵۰ دلار عبور کرد و تا رکورد ۲۰۸۹ دلار هم چیش رفت. هر اونس طلا در معاملات بازار نیویورک ۴۱ دلار و ۴۰ سنت معادل دو درصد سقوط کرد و در ۲۰۲۸ دلار بسته شد اما همچنان بالای مرز روانی مهم ۲۰۰۰ دلار ماند و برای کل هفته ۲.۲ درصد رشد ثبت کرد.
تحلیلگران به کیتکونیوز گفتند: تدابیر محرک مالی و پولی جهانی، طوفان کاملی برای طلا فراهم کرده اند و با وجود سقوط دو درصدی قیمت این فلز زرد در معاملات روز جمعه، روند کلی بازار بسیار مثبت مانده است.
چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در گروه لاسال فیوچرز به کیتکونیوز گفت: عقب نشینی قیمتها برای بازار خوب است و اجازه می دهد از حباب قیمت کاسته شود. باید به خاطر داشت که قیمت طلا به سرعت و بدون اصلاح صعود کرد. طلا ممکن است پیش از ادامه روند صعودی، تا ۲۰۱۱ دلار که میانگین قیمت ۱۰ روزه است، عقب نشینی کند. با این حال انتظار می رود عقب نشینی قیمتها با افزایش تقاضای خرید روبرو شود زیرا سرمایه گذاران در حاشیه بازار نشسته و منتظرند تا در قیمت خوب وارد بازار شوند.
در شرایطی که بانکهای مرکزی به چاپ پول برای حمایت از اقتصادهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا اقدام کرده اند، طلا به عنوان سدی در برابر تورم و یک دارایی امن دیده می شود.
با این حال تحلیلگران هشدار دادند اگر طلا به پایین قیمت ۲۰۲۵ دلار نزول کند، احتمال کاهش بیشتر فروش این فلز ارزشمند وجود دارد.
به گفته دانیل پاویلونیس، کارگزار ارشد کالا در شرکت آر جی او فیوچرز، مردم طلا و نقره را پناهگاه واقعی سرمایه خود می دانند. یکی از دلایل افزایش قیمت این فلزات، چاپ پول بوده که بازده واقعی را منفی کرده است. با منفی شدن یا کاهش نرخهای بهره، سرمایه گذاران ترجیح می دهند به جای نگهداری پولهایشان در بانک، به خرید طلا بپردازند.
پاویلونیس انتظار دارد طلا تا پایان سال نزدیک به ۳۰۰۰ دلار صعود کند.
سرمایه گذاران در هفته جاری به مذاکرات بسته محرک مالی در واشنگتن باید توجه دقیقی داشته باشند. تصویب یک بسته محرک مالی عظیم دیگر احتمالا به معنای چاپ پول بیشتر، دلار ضعیفتر و قیمت بالاتر طلا است.
با این حال مذاکرات در این خصوص پیشرفت نکرده است. استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا تاکید کرده که کاخ سفید و سران دموکرات کنگره هنوز درباره مسائل مهمی اختلاف نظر دارند.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اعلام کرده اگر توافقی حاصل نشود، ممکن است شخصا دخالت کند و فرمان اجرایی برای تمدید حقوق بیکاری و وضع مالیات بر دستمزد امضا کند.
موضوع دیگری که مورد توجه بازار طلا خواهد بود، افزایش تنشها میان چین و آمریکا به خصوص پس از امضای فرامینی توسط ترامپ برای ممنوعیت مبادلات شهروندان آمریکایی با اپلیکیشنهای چینی تیک تاک و وی چت است. احکام مذکور ۴۵ روز دیگر اجرایی می شوند.
بر اساس گزارش کیتکونیوز، هفته جاری هفته شلوغی از نظر انتشار آمار اقتصادی است و برخی از این آمار شامل شمار متقاضیان دریافت بیمه بیکاری، خرده فروشی و تولید صنعتی آمریکا هستند. آمار هفته جاری برای ژوییه خواهد بود و روند احیای اقتصادی آمریکا را نشان می دهد.
نقره هم گران شد
پیش بینی می شود میزان مصرف نقره در هند امسال که خریداران عمدتا روستایی به دلیل گرانی قیمتها و اقتصاد ضعیف قادر به خرید نیستند، نصف شود.
چیراگ سث، مشاور شرکت متالز فوکوس در لندن در این باره گفت: واردات هند که بزرگترین مصرف کننده جهان است، در سال ۲۰۲۰ حداکثر ۵۰ درصد در مقایسه با ۶۰۰۰ تن در سال ۲۰۱۹ ممکن است کاهش پیدا کند. واردات این کشور در شش ماه نخست امسال تقریبا نیمی کاهش یافت و به ۱۷۳۵ تن رسید.
قیمت نقره در هند امسال بیش از ۶۰ درصد رشد کرده و همزمان با صعود چشمگیر قیمت طلا، افت ارزش دلار و ابهامات دنباله دار پیرامون وضعیت اقتصاد جهانی، به رکورد بالایی رسیده است. وضعیت مذکور به همراه آسیبهای اقتصادی ناشی از قرنطینه که باعث تعطیلی کسب و کارها و بیکاری میلیونها نفر شده، تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را محدود کرده است.
به گفته هریش گالیپلی، مدیر کالا و ارز در شرکت بازرگانی مشتقات و کالاهای هند، عوامل بنیادین نقره به دلیل تقاضای صنعتی پایین، ضعیف مانده است با این همه قیمت نقره، روند صعودی قیمت طلا را دنبال می کند و تقاضای سرمایه گذاری در مقطع فعلی عامل اصلی بالا رفتن بهای این فلز ارزشمند است.
تقاضا برای جواهرات نقره که بیش از یک سوم از کل مصرف را به خود اختصاص می دهد ممکن است ۲۵ درصد و مصرف نقره در ظروف ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. حدود دو سوم از تقاضای هند برای فلزات ارزشمند از سوی بخشهای روستایی این کشور است که به دنبال حفظ دارایی در شرایط دشوار و در نبود زیرساخت بانکی خوب هستند.
به گفته مشاور متال فوکس، اگر به بازار در دوران پس از سال ۲۰۱۱ نگاه کنیم می بینیم که مصرف کنندگان روستایی به دلیل قیمتهای بالا، قادر به خرید نقره نبودند. باید ببینیم این بار هم همین روند مشاهده می شود یا خیر.
بر اساس گزارش بلومبرگ، عمده واردات نقره هند از انگلیس، سرزمین اصلی چین و هنگ کنگ است و در داخل این کشور، شرکت هندوستان زینک سالانه حدود ۶۰۰ تن نقره تولید می کند.
بهای هر اونس نقره در معاملات روز جمعه بازار آمریکا ۸۶ سنت معادل سه درصد سقوط کرد و در ۲۷ دلار و ۵۴ سنت بسته شد؛ با این حال برای کل هفته حدود ۱۳ درصد افزایش قیمت ثبت کرد.
- 17
- 2