دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۰۷۴
اخبار فلزات، طلا و ارز

ادامه روند صعودی طلا و نقره ادامه دارد

روند صعودی طلا و نقره
بعضی از تحلیلگران بازار جهانی بر این باورند که نرخ طلا عقبگرد کند یا نه، طلا کماکان به ثبت رکوردهای تازه ادامه می دهد و به طرف مرز ۲۱۰۰ دلار و بالاتر از آن در حرکت است.

به گزارش ایسنا، تحلیلگران اظهار می کنند علاقه بسیار بالای سرمایه گذاران به فلزات ارزشمند، روند صعودی طلا را پرقدرت نگه می دارد و از سوی دیگر عوامل کلان که در افزایش قیمت طلا موثر بوده اند، تغییر نکرده اند و از تداوم روند صعودی این فلز ارزشمند پشتیبانی می کنند.

طلا هفته گذشته برای نخستین بار از مرز ۲۰۰۰ دلار و سپس از مرز ۱۰۵۰ دلار عبور کرد و تا رکورد ۲۰۸۹ دلار هم چیش رفت. هر اونس طلا در معاملات بازار نیویورک ۴۱ دلار و ۴۰ سنت معادل دو درصد سقوط کرد و در ۲۰۲۸ دلار بسته شد اما همچنان بالای مرز روانی مهم ۲۰۰۰ دلار ماند و برای کل هفته ۲.۲ درصد رشد ثبت کرد.

تحلیلگران به کیتکونیوز گفتند: تدابیر محرک مالی و پولی جهانی، طوفان کاملی برای طلا فراهم کرده اند و با وجود سقوط دو درصدی قیمت این فلز زرد در معاملات روز جمعه، روند کلی بازار بسیار مثبت مانده است.

چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در گروه لاسال فیوچرز به کیتکونیوز گفت: عقب نشینی قیمتها برای بازار خوب است و اجازه می دهد از حباب قیمت کاسته شود. باید به خاطر داشت که قیمت طلا به سرعت و بدون اصلاح صعود کرد. طلا ممکن است پیش از ادامه روند صعودی، تا ۲۰۱۱ دلار که میانگین قیمت ۱۰ روزه است، عقب نشینی کند. با این حال انتظار می رود عقب نشینی قیمتها با افزایش تقاضای خرید روبرو شود زیرا سرمایه گذاران در حاشیه بازار نشسته و منتظرند تا در قیمت خوب وارد بازار شوند.

در شرایطی که بانکهای مرکزی به چاپ پول برای حمایت از اقتصادهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا اقدام کرده اند، طلا به عنوان سدی در برابر تورم و یک دارایی امن دیده می شود.

با این حال تحلیلگران هشدار دادند اگر طلا به پایین قیمت ۲۰۲۵ دلار نزول کند، احتمال کاهش بیشتر فروش این فلز ارزشمند وجود دارد.

به گفته دانیل پاویلونیس، کارگزار ارشد کالا در شرکت آر جی او فیوچرز، مردم طلا و نقره را پناهگاه واقعی سرمایه خود می دانند. یکی از دلایل افزایش قیمت این فلزات، چاپ پول بوده که بازده واقعی را منفی کرده است. با منفی شدن یا کاهش نرخهای بهره، سرمایه گذاران ترجیح می دهند به جای نگهداری پولهایشان در بانک، به خرید طلا بپردازند.

پاویلونیس انتظار دارد طلا تا پایان سال نزدیک به ۳۰۰۰ دلار صعود کند.

سرمایه گذاران در هفته جاری به مذاکرات بسته محرک مالی در واشنگتن باید توجه دقیقی داشته باشند. تصویب یک بسته محرک مالی عظیم دیگر احتمالا به معنای چاپ پول بیشتر، دلار ضعیفتر و قیمت بالاتر طلا است.

با این حال مذاکرات در این خصوص پیشرفت نکرده است. استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا تاکید کرده که کاخ سفید و سران دموکرات کنگره هنوز درباره مسائل مهمی اختلاف نظر دارند.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اعلام کرده اگر توافقی حاصل نشود، ممکن است شخصا دخالت کند و فرمان اجرایی برای تمدید حقوق بیکاری و وضع مالیات بر دستمزد امضا کند.

موضوع دیگری که مورد توجه بازار طلا خواهد بود، افزایش تنشها میان چین و آمریکا به خصوص پس از امضای فرامینی توسط ترامپ برای ممنوعیت مبادلات شهروندان آمریکایی با اپلیکیشنهای چینی تیک تاک و وی چت است. احکام مذکور ۴۵ روز دیگر اجرایی می شوند.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، هفته جاری هفته شلوغی از نظر انتشار آمار اقتصادی است و برخی از این آمار شامل شمار متقاضیان دریافت بیمه بیکاری، خرده فروشی و تولید صنعتی آمریکا هستند. آمار هفته جاری برای ژوییه خواهد بود و روند احیای اقتصادی آمریکا را نشان می دهد.

نقره هم گران شد

پیش بینی می شود میزان مصرف نقره در هند امسال که خریداران عمدتا روستایی به دلیل گرانی قیمتها و اقتصاد ضعیف قادر به خرید نیستند، نصف شود.

روند صعودی طلا و نقره

چیراگ سث، مشاور شرکت متالز فوکوس در لندن در این باره گفت: واردات هند که بزرگترین مصرف کننده جهان است، در سال ۲۰۲۰ حداکثر ۵۰ درصد در مقایسه با ۶۰۰۰ تن در سال ۲۰۱۹ ممکن است کاهش پیدا کند. واردات این کشور در شش ماه نخست امسال تقریبا نیمی کاهش یافت و به ۱۷۳۵ تن رسید.

قیمت نقره در هند امسال بیش از ۶۰ درصد رشد کرده و همزمان با صعود چشمگیر قیمت طلا، افت ارزش دلار و ابهامات دنباله دار پیرامون وضعیت اقتصاد جهانی، به رکورد بالایی رسیده است. وضعیت مذکور به همراه آسیبهای اقتصادی ناشی از قرنطینه که باعث تعطیلی کسب و کارها و بیکاری میلیونها نفر شده، تقاضا برای خرید این فلز ارزشمند را محدود کرده است.

به گفته هریش گالیپلی، مدیر کالا و ارز در شرکت بازرگانی مشتقات و کالاهای هند، عوامل بنیادین نقره به دلیل تقاضای صنعتی پایین، ضعیف مانده است با این همه قیمت نقره، روند صعودی قیمت طلا را دنبال می کند و تقاضای سرمایه گذاری در مقطع فعلی عامل اصلی بالا رفتن بهای این فلز ارزشمند است.

تقاضا برای جواهرات نقره که بیش از یک سوم از کل مصرف را به خود اختصاص می دهد ممکن است ۲۵ درصد و مصرف نقره در ظروف ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کند. حدود دو سوم از تقاضای هند برای فلزات ارزشمند از سوی بخشهای روستایی این کشور است که به دنبال حفظ دارایی در شرایط دشوار و در نبود زیرساخت بانکی خوب هستند.

به گفته مشاور متال فوکس، اگر به بازار در دوران پس از سال ۲۰۱۱ نگاه کنیم می بینیم که مصرف کنندگان روستایی به دلیل قیمتهای بالا، قادر به خرید نقره نبودند. باید ببینیم این بار هم همین روند مشاهده می شود یا خیر.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عمده واردات نقره هند از انگلیس، سرزمین اصلی چین و هنگ کنگ است و در داخل این کشور، شرکت هندوستان زینک سالانه حدود ۶۰۰ تن نقره تولید می کند.

بهای هر اونس نقره در معاملات روز جمعه بازار آمریکا ۸۶ سنت معادل سه درصد سقوط کرد و در ۲۷ دلار و ۵۴ سنت بسته شد؛ با این حال برای کل هفته حدود ۱۳ درصد افزایش قیمت ثبت کرد.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش