سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۱:۱۲ - ۱۶ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۱۹۳
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

عجیب ترین سوپ جهان؛ ترکیبی با طعم خاکستر استخوان انسان مرده!

سوپ,عجیب ترین سوپ جهان
یانومامی ها همچنان از آثار مخرب و پایدار این جاده که از مستعمره نشینان، بیماری ها و الکل ناشی می شوند، رنج می برند.

به گزارش عصرایران، یانومامی ها بزرگ‌ترین قبیله نسبتا منزوی در آمریکای جنوبی هستند. آنها در جنگل های بارانی و کوهستان های شمال برزیل و جنوب ونزوئلا زندگی می کنند.

همانند بیشتر قبایل قاره آمریکا، یانومامی ها احتمالا حدود ۱۵ هزار سال پیش از طریق تنگه برینگ بین آسیا و آمریکا مهاجرت کرده و به آرامی به آمریکای جنوبی راه یافتند. امروزه کل جمعیت آنها حدود ۳۸ هزار نفر است.

یانومامی ها برای نخستین بار در دهه ۱۹۴۰ و زمانی که دولت برزیل تیم هایی را برای تعیین مرز با ونزوئلا اعزام کرد، با افراد دیگر در تماس مداوم قرار گرفتند.

گروه های خدمات محافظت از سرخ پوستان و مبلغان مذهبی خیلی زود در آنجا مستقر شدند. این هجوم افراد جدید به نخستین همه‌گیری سرخک و آنفلوآنزا منجر شد که در آن بسیاری از یانومامی ها جان خود را از دست دادند.

دولت برزیل در اوایل دهه ۱۹۷۰ تصمیم گرفت تا جاده ای را در آمازون و در امتداد مرز شمالی احداث کند. بدون هیچ هشدار قبلی ماشین آلات راهسازی به سمت جامعه Opiktheri حرکت کرده و مردم دو دهکده به واسطه بیماری هایی که مصونیتی در برابر آنها نداشتند، جان خود را از دست دادند.

یانومامی ها همچنان از آثار مخرب و پایدار این جاده که از مستعمره نشینان، بیماری ها و الکل ناشی می شوند، رنج می برند. امروزه، دامداران و مستعمره نشینان از این جاده به عنوان یک نقطه دسترسی برای تهاجم و جنگل‌زدایی قسمت هایی که یونامامی ها در آنها ساکن هستند، استفاده می کنند.

روش زندگی

یانومامی ها در خانه های بزرگ، دایره ای، اشتراکی زندگی می کنند که به نام "یانوس" یا "شابونوس" شناخته می شود. برخی از این خانه ها می توانند تا ۴۰۰ نفر را در خود جای دهند. منطقه مرکزی برای فعالیت هایی مانند برگزاری مراسم مذهبی، جشن ها و بازی ها استفاده می شود.

هر خانواده دارای آتشدان خود است که برای آماده کردن غذا و پخت و پز در طول روز استفاده می شود. هنگام شب، تختخواب ها نزدیک به آتش قرار می گیرند تا افراد را گرم نگه دارد.

یانومامی ها به برابری بین افراد اعتقادی قوی دارند. هر جامعه مستقل از دیگران و فاقد رئیس است. تصمیمات در جوامع یانومامی به صورت گروهی گرفته می شود که اغلب پس از بحث های طولانی بین افراد این کار انجام می شود.

همانند بیشتر قبایل آمازون، وظایف بین مردان و زنان یانومامی تقسیم می شود. مردان به شکار حیواناتی مانند گراز، گوزن و میمون می روند و اغلب از "کورار" (سمی حاصل از پوست و شیرۀ گیاهان و درختان گوناگون) برای مسموم کردن شکار خود استفاده می کنند.

فرد شکارچی هرگز گوشت شکار خود را نمی خورند. در عوض، آن را بین دوستان و خانواده تقسیم می کند. در مقابل، یک شکارچی دیگر به وی گوشت خواهد داد.

زنان یانومامی اغلب به باغبانی و کشاورزی می پردازند و حدود ۶۰ محصول که سهمی تقریبا ۸۰ درصدی از غذای آنها را دارد، پرورش می دهند. همچنین، آنها مغزهای خوراکی، نرمتنان صدف‌دار و لارو حشرات را جمع می کنند. عسل وحشی نیز برای یانومامی ها بسیار باارزش است.

هم مردان و هم زنان ماهیگیری می کنند و تیمبو یا سم ماهی در ماهیگیری استفاده می شود.

یانومامی ها از دانش گیاه‌شناسی عظیمی برخوردار هستند و از حدود ۵۰۰ گیاه برای موارد مختلف از جمله غذا، دارو، ساخت خانه و مصنوعات دیگر استفاده می کنند.

سوپ,عجیب ترین سوپ جهان

شمنیسم و جشن ها

دنیای ارواح بخش اساسی از زندگی یانومامی است. هر موجود، سنگ، درخت و کوهی دارای یک روح است. گاهی اوقات، اینها بدخواه هستند، به یانومامی حمله می کنند و اعتقاد بر این است که موجب بیماری می شوند.

شمن ها با استشاق یک ماده توهم‌زا به نام "یاکوآنا" می توانند این ارواح را کنترل می کنند. طی خلسه خود، شمن ها با ارواح دیدار می کنند.

از آنجایی که شکار و برداشت محصولات کشاورزی کمتر از چهار ساعت در روز از یانومامی ها زمان می گیرد، آنها زمان زیادی برای فعالیت های تفریحی و اجتماعی دارند.

ملاقات های بین جامعه به طور مکرر صورت می گیرند. مراسم هایی به مناسبت های مختلف مانند برداشت میوه از درخت و ریهو (Reahu) - نوعی مراسم ترحیم به یاد درگذشتگان - برگزار می شوند.

اندوکانیبالیسم قبیله یانومامی

در فرهنگ یانومامی، مرگ چیزی نیست که به عنوان یک پدیده طبیعی در نظر گرفته شود، در عوض، آنها معتقدند که مرگ از ارواح شیطانی یا حملات غیر مادی دشمنان آنها ناشی می شود. پس از مرگ یک یانومامی، مراسمی برگزار می شود که در آن کل جامعه غذای آماده شده با خاکستر استخوان های متوفی را مصرف می کنند. یانومامی ها باور دارند تنها از این طریق روح متوفی به آرامش می رسد.

پس از مرگ یکی از اعضای قبیله یانومامی، مراسمی ویژه برای سوزاندن وی انجام می شود و جسد که در برگ درختان پیچیده شده است دور از محل زندگی افراد در جنگل قرار داده می شود. جسد برای ۳۰ تا ۴۵ روز در این وضعیت باقی می ماند تا تجزیه شود. سپس استخوان های جسد خارج شده و سوزانده می شود. در نهایت، خاکستر استخوان ها همراه با موز برای تهیه یک سوپ استفاده می شود که توسط زنان خانواده فرد متوفی آماده می شود. کل افراد جامعه از این سوپ می خورند.

یانومامی ها بر این باورند که این مراسم به زنده نگه داشتن روح متوفی برای چندین نسل کمک می کند و قدرت بی نظیری به یانومامی های زنده می بخشد.

اگر یکی از اعضای قبایل دشمن متوفی را کشته باشد، آنها ممکن است خاکستر استخوان ها را تا زمانی که انتقام مرگ وی را بگیرند، نگه دارند. آنها تا زمانی که متوفی بتواند مسیری آرامش بخش به دنیای ارواح داشته باشد، این سوپ را آماده نمی کنند. در شب برنامه ریزی شده برای حمله و گرفتن انتقام، فقط زنان از این سوپ می خورند.

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش