دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۹۱۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

منوی میلیاردی غذای حیوانات باغ‌ وحش تهران / پرخورترین حیوان تهران را بشناسید

باغ وحش,غذای حیوانات
بیش از ۵۰۰ حیوان در باغ‌وحش ارم نگهداری می‌شوند که هرکدام رژیم غذایی جداگانه و البته خوراک‌های متفاوتی دارند. مدیر باغ‌وحش ارم می‌گوید این حیوانات ماهانه بیش از یک میلیارد تومان غذا می‌خورند که همه‌شان تازه و دارای بالاترین کیفیت است. با مدیر باغ‌وحش همراه شدیم تا ببینیم این حیوانات چه می‌خورند.

به گزارش همشهری آنلاین،  چرخه زندگی حیوانات به دو غریزه اساسی وابسته است، تولیدمثل و غذا. پرویز قندالی، مدیر باغ‌وحش ارم، در این خصوص می‌گوید: «غذا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما در باغ‌وحش ارم است. تغذیه مناسب حیوانات، علاوه بر اینکه از بروز بیمارهای حیوانات جلوگیری می‌کند، موجب طول‌عمر بیشتر حیوانات نیز می‌شود. شیر یکی از حیواناتی است که عمر آن در طبیعت چیزی بین ۱۶ تا ۱۸ سال است، اما در باغ‌وحش می‌تواند تا ۲۵ سال هم زندگی کند؛ نمونه‌اش را در این باغ‌وحش داشته‌ایم.»

باغ وحش,غذای حیوانات

قندالی در پاسخ به این سؤال که آیا حیوانات در ساعات مشخصی تغذیه می‌شوند، می‌گوید: «به حیوانات وحشی و گوشت‌خوار، مثل شیر و ببر و...، یک روز در میان غذا داده می‌شود. غذای اصلی آنها هم گوشت تازه گوساله است که از کشتارگاه تهیه می‌کنیم و شناسه سلامت دارند.»

او ادامه می‌دهد: «میزان غذای هر حیوان مشخص است. قرار نیست اینجا حیوانات پرخوری کنند و چاق شوند. حیوانات در طبیعت هم با استاندارد خاصی غذا می‌خورند. حیوانات درنده با توجه به فیزیک و رژیم غذایی‌شان و به‌این‌علت که در طبیعت نیز هرروز شکار نمی‌کنند، نیازی به تغذیه روزانه ندارند. این حیوانات بعد از هر شکار نیازمند زمان هستند تا بتوانند غذا را هضم کنند.»

پرخورترین حیوان تهران

باغ وحش,غذای حیوانات

مدیر باغ‌وحش ارم پرخورترین حیوان را فیل معرفی می‌کند و می‌گوید: «پرخورترین حیوان باغ‌وحش ما فیل است که روزانه ۳۰۰ کیلوگرم یونجه و میوه‌ مصرف می‌کند.»

قندالی در ادامه نکات جالبی از نحوه تغذیه خزندگان برای ما می‌گوید: «غذای خزندگانی مانند مار، به دلیل اینکه زنده‌خوار هستند، موش و خرگوش است. برای همین در زمان‌های مشخصی این حیوانات را در محل نگهداری‌شان رها می‌کنیم. این حیوانات نیز نیاز به غذادهی روزانه ندارند. روند هضم غذا در بدن این حیوانات خیلی کند است و به همین دلیل، خزندگان جزو حیوانات کم‌خوراک در باغ‌وحش هستند.»

صبحانه به‌وقت باغ‌وحش

مدیر باغ‌وحش ارم در ادامه با اشاره به چند و چون تغذیه سایر حیوانات می‌گوید: «حیوانات غیردرنده و گیاه‌خوار عموماً باید هرروز تغذیه شوند. ما هرروز ساعت ۹:۳۰ با انواع و اقسام سبزی‌ها و میوه‌های تازه از این حیوانات پذیرایی می‌کنیم.»

قندالی می‌گوید: «در مورد تغذیه حیوانات هیچ نکته مخفی‌ای نداریم، چراکه بهترین سبزی‌ها و میوه‌های تازه را برای تغذیه حیوانات باغ‌وحش خریداری می‌کنیم. انواع سبزی‌ها، فلفل دلمه‌ای، هویج، نارنگی، موز، سیب، کاهو و کلم از جمله خریدهای هفتگی ماست که روزهای یکشنبه و چهارشنبه انجام می‌شود. علاوه بر این، برخی گونه‌ها نیازمند غذاهایی مانند عسل، ماهی قزل‌آلا و خرما هستند که آنها نیز خریداری می‌شود.»

باغ وحش,غذای حیوانات

باغ زایمان حیوانات

مدیر باغ‌وحش ارم با اشاره به‌ضرورت توسعه فضای باغ‌وحش می‌گوید: «طبق برنامه‌ریزی‌ها، بنا داریم در ضلع جنوب غربی حدود ۴ هکتار به فضای باغ‌وحش اضافه کنیم. الآن مساحت باغ‌وحش ۶ هکتار است که با توجه به تعدد گونه‌های جانوری، نیازمند افزودن فضا هستیم. در سال گذشته ۲۲ گونه جانوری در باغ‌وحش زایمان کردند که نشان از شرایط مناسب نگهداری از این حیوانات در باغ‌وحش است.»

حیوانات پول‌خور!

قندالی در ادامه با اشاره به هزینه‌های هنگفت نگهداری از حیوانات در باغ‌وحش ارم می‌گوید: «ماهانه حدود یک میلیارد تومان هزینه تغذیه حیوانات است. این غیر از هزینه‌های دامپزشکی، حقوق کارکنان و... است. بعد از کرونا، خوشبختانه شرایط کمی بهتر شده است و می‌توانیم با درآمد بلیت‌فروشی هزینه‌ها را مدیریت کنیم. علاوه بر این، توسعه و نگهداری از قفس حیوانات بسیار هزینه‌بر است. برای مثال، سال گذشته و بعد از تولد «مایسا»، بچه‌فیل باغ‌وحش، حدود یک میلیارد تومان برای توسعه و جداسازی فضا هزینه کردیم تا بچه‌فیل بازیگوش در آرامش زندگی کند.»

مدیر باغ‌وحش ارم به پایش غذا خوردن حیوانات اشاره می‌کند و می‌گوید: «غذا نخوردن و بی‌میلی حیوانات بسیار مهم است. چون در این صورت مراقبان حیوانات متوجه وضعیت سلامت حیوان می‌شوند.»

به حیوانات غذا ندهید، برق شما را می‌گیرد

به حیوانات غذا ندهید. این جمله پرتکراری است که در تابلوهای مختلفی در نقاط مختلف باغ‌وحش ارم نصب شده است، اما برخی بازدیدکنندگان دوست دارند از غذاهایی که همراهشان است به حیوانات بدهند. قاعدتاً حیوانات چیپس، پفک و یا نوشابه نمی‌خورند، اما بازهم بازدیدکنندگان اصرار دارند به حیوانات خوراکی خارج از رژیم غذایی‌شان بدهند. قندالی با اشاره به بی‌توجهی برخی بازدیدکنندگان به تغذیه حیوانات می‌گوید: «حقیقت این است که ما نیازمند آموزش نحوه ارتباط با حیوانات هستیم. دیدن غذا خوردن حیوانات یکی از صحنه‌های جالب‌توجه در طبیعت است، اما هرکدام از این حیوانات با صرف هزینه‌های گزاف، رژیم غذایی مشخصی دارند تا دچار بیماری نشوند. برخی غذاهایی که ما مصرف می‌کنیم اصولاً برای حیوانات مضر است.»

باغ وحش,غذای حیوانات

او ادامه می‌دهد: «متأسفانه برخی بازدیدکنندگان از خوراکی‌های همراهشان به حیوانات می‌دهند که ممکن است حیوانات را دچار مشکل کند. برای همین مجبور شده‌ایم فاصله زیادی میان محل بازدیدکنندگان با حیوانات ایجاد کنیم و حفاظ برقی برای قفس حیوانات بگذاریم که به بازدیدکنندگان نزدیک نشوند، چون شاهد مواردی بوده‌ایم که مجبور به اتخاذ این تدابیر و اقدامات شده‌ایم؛ مثلا یک نفر سعی داشت سیگارش را روی خرطوم فیل خاموش کند یا برخی از بازدیدکنندگان لای میوه‌ها اشیاء تیز می‌گذاشتند تا حیوان بخورد.»

پارک جانورشناسی

باغ‌وحش را «پارک جانورشناسی» هم می‌گویند که معمولاً در آن حیوانات اهلی و وحشی را در شرایط مشابه و طبیعی نگهداری می‌کنند. قندالی در مورد ضرورت وجود باغ‌وحش‌ها و انتقاداتی که در خصوص نگهداری از حیوانات در این محیط‌ها مطرح است، می‌گوید: «واقعیت این است که امروز تقریباً هیچ‌گونه جانوری مگر در موارد استثنا و برای حفاظت از انقراض و ... از طبیعت به باغ‌وحش‌ها منتقل نمی‌شود.»

مدیر باغ‌وحش ارم می‌گوید: «ما هیچ حیوانی را از طبیعت به باغ‌وحش نمی‌آوریم و یکی از اصول باغ‌وحش نیز همین است. تمام حیوانات باغ‌وحش یا از باغ‌وحش‌های اروپا به اینجا منتقل شده‌اندو یا حیواناتی بوده‌اند که دیگر قابل بازگشت به طبیعت نبوده‌اند. در باغ‌وحش ارم حدود ۶۰ درصد حیوانات بومی و ۴۰ درصد غیربومی هستند. ما در اینجا بیش از ۱۱۰ گونه جانوری و بیش از ۵۰۰ حیوان داریم.»

باغ وحش,غذای حیوانات
باغ وحش,غذای حیوانات

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش