دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۲ - ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۶۱۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

روزیاتو | زنان و مردان مو طلایی، برف بی پایان و شب های بلند – شاید تصور کنید که همه چیز را درباره ی فنلاند می دانید، اما این کشور شمالی رازهایی دارد که تنها کسانی که به آنجا سفر کرده باشند از آن ها باخبرند.

۱- ظرف ها را بعد از شستشو خشک نمی کنند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

در فنلاند بعد از شستشوی ظروف نیازی به خشک کردن آن ها نیست، چرا که آشپزخانه ها به آبچکان های داخل کابینتی مجهزند که ظرف ها بعد از شستشو، برای خشک شدن درون آن ها قرار می گیرند. این آبچکان ها شکلی مانند کابینت معمولی دارند با این تفاوت که کف ندارند و درست در بالای سینک می گیرند تا قطرات آب مستقیم درون سینک بریزد.

۲- یکی از سنت های قدیمی خانوادگی آن ها شستن فرش در ساحل رودها و دریاچه ها است

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها مسلماً در خانه های خود جاروبرقی دارند اما یکی از سنت های این کشور شستشوی فرش درون رودها و دریاچه ها است. این کار تنها برای نظافت نیست، بلکه فنلاندی ها آن را نوعی پاکسازی روحی نیز می دانند. به همین دلیل در تابستان، دوستان، اعضای خانواده و همسایه ها کنار رودها یا دریاچه ها می روند و در آنجا فرش های خود را می شویند.

۳- برای شستشوی ظرف ها از اسکاچ استفاده نمی کنند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها بیشتر اوقات برای شستشوی ظروف از اسکاچ استفاده نمی کنند. به جایش، با برس های دسته بلندی، بشقاب ها، لیوان ها، قابلمه ها و هر ظرف دیگری را می شویند.

۴- پرسیدن حقوق دیگران کار ناپسندی شمرده می شود اما در اداره ی مالیات می توانید آن را فهمید

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

در فنلاند، پرسیدن درباره ی حقوق از دوستان، همکاران یا دیگر افراد را دور از ادب می دانند. مردم درباره ی چنین چیزهایی با یکدیگر صحبت نمی کنند. با این حال، هر کسی می تواند با تماس با اداره ی مالیات شهر خود، از میزان درآمد همسایگان، آشنایان و هر کس دیگری باخبر شود.

۵- هر کسی غذایش را خودش به میزان دلخواهش می کشد

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

در فنلاند میزبان برای مهمان در ظرف غذا نمی کشد، بلکه هر فرد بزرگسالی خود تصمیم می گیرد که چقدر مایل به خوردن است. فنلاندی ها غذا را در ظروف بزرگی سرو می کنند و شما می توانید هر قدر که مایل بودید خودتان از آن بکشید. اگر ظرف از شما دور بود، می توانید از دیگران کمک بگیرید.

اگر هم بخواهید دوباره از غذا برای خودتان بکشید، ایرادی ندارد. فقط باید حواس تان باشد که بیشتر از ظرفیت تان غذا نکشید، چون فنلاندی ها تمام نکردن غذا را دور از ادب می دانند. آن ها معتقدند کسانی که این کار را می کنند اهمیتی برای محیط زیست قائل نیستند.

۶- شیفته ی لبنیات اند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها بیشتر از سایر مردم دنیا شیر می نوشند: در این کشور به طور متوسط هر فرد سالانه نزدیک به ۱۳۰ لیتر شیر مصرف می کند. در فروشگاه های فنلاند، یک لیتر شیر تنها ۶۰ سنت قیمت دارد و فنلاندی ها از سنین پایین خوردن شیر را آغاز می کنند. آن ها حتی با ناهار خود یک لیوان شیر می نوشند. به علاوه، محصولات لبنی خاصی هم در این کشور وجود دارد.

یک نوشیدنی پرطرفدار دیگر در فنلاند Viilli است که چیزی شبیه به ماست است. حتی چیزی به نام  Leipäjuusto وجود دارد که در زبان فنلاندی به معنای «پنیر نانی» است و نوعی پنیر نرم و شیرین است که با مربا یا به همراه سالاد به جای پنیر فتا خورده می شود یا حتی برخی مردم آن را درون قهوه ی خود می ریزند.

۷- حمام های عمومی اتاقک های جداگانه ندارند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها خجالتی از برهنگی ندارند. اگر به باشگاه یا استخری بروید و حمام های آنجا اتاقک داشته باشند، خوش شانس هستید، چرا که اغلب باشگاه ها و استخرها اینگونه نیستند. فنلاندی ها از برهنه دوش گرفتن مقابل دیگران خجالت نمی کشند.

در فنلاند بدن انسان برای مردم امری پذیرفته شده است و آن ها لزومی به پنهان کردن بدن برهنه ی خود نمی بینند. این امر در مورد مراکز درمانی هم صدق می کند و در آنجا اتاق جداگانه ای برای تعویض لباس وجود ندارد.

۸- برای جلوگیری از یخ زدگی ماشین ها روش ویژه ای دارند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها برای گرم کردن ماشین های خود مجبور نیستند ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بیشتر منتظر بمانند. تنها کاری که باید برای حفظ ماشین خود از سرما انجام دهند این است که آن را به یک پریز برق مخصوص متصل کنند. پارکینگ ها در فنلاند به این پریزهای برق مجهزند که معمولاً به مدت ۲ ساعت قابل استفاده اند و در صورت نیاز، می توانید مدت زمان استفاده را تمدید کنید.

هزینه ی آن هم جزء هزینه ی پارکینگ محاسبه می شود. در فنلاند موتور ماشین ها به گونه ای طراحی می شود که هوای درون ماشین را گرم کنند.

۹- مسابقه ی پشه کشی دارند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها مسابقات عجیب و نامتعارفی دارند، مثل پرتاب موبایل های قدیمی و از کار افتاده، یا حمل همسر. یک مسابقه ی عجیب دیگر، پشه کشی است که برنده ی آن کسی است که ظرف مدت زمان معینی بیشترین پشه را کشته باشد. این مسابقه در تابستان و گاهی به شکل بین المللی برگزار می شود. مثلاً در سال ۲۰۱۸ یک مرد سوئدی ظرف ۱۵ دقیقه ۱۳۵ پشه را کشت و برنده ی مسابقه شد.

۱۰- یک روز ملی شکست دارند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

این روز هر ساله در ماه اکتبر برگزار می شود و چیزی فراتر از یک مناسبت عجیب است. در این کشور نگاه خوبی به مقوله ی شکست وجود ندارد. به همین دلیل، هدف از این روز یادآوری این نکته به مردم است که شکست امری کاملاً طبیعی است و بدون آن، پیشرفت امری محال است. هر ساله در این روز بازیگران، موزیسین ها، ورزشکاران و دیگر افراد مشهور درباره ی شکست های خود با مردم صحبت می کنند.

۱۱- نمی توانند به زباله های دیگران دست بزنند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

قنلاندی ها توجه زیادی به محیط زیست دارند، در مصرف آب صرفه جویی می کنند و زباله ها را تفکیک می کنند. اما اگر کسی بخواهد به زباله های رها شده در یک مکان عمومی دست بزند، ممکن است جریمه شود. برای مثال، اگر در یک مکان عمومی به حجم زیادی زباله بربخورید، نمی توانید صرفاً آن ها را در نزدیک ترین سطل زباله بریزید، بلکه یک فرد متخصص باید این کار را انجام دهد.

۱۲- ترکیب های غذایی عجیبی دارند

فنلاند,۱۲ حقیقت جالب و عجیب درباره کشور فنلاند و فرهنگ مردم آن

فنلاندی ها مواد غذایی ای را باهم ترکیب می کنند که متناسب باهم به نظر نمی رسند. برای مثال، آن ها خوراک جگر را که با سیروپ، تخم مرغ، پیاز و کشمش درست شده را با مربا می خورند. یا همراه سوپ ماهی سالمون و خامه، شیر می خورند.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش