سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۸۰۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

کشف مقبرۀ مرموز یک زن یونانی در فلسطین

کشف مقبرۀ مرموز یک زن یونانی در فلسطین,کشفیات جدید در فلسطین
باستان‌شناسان اخیرا در فلسطین بقایای باستانی جسدی را کشف کرده‌اند که به گمان آن‌ها متعلق به یک «هتایرا» یا معشوقۀ یونانی بوده است.

به گزارش فرادید، بقایای سوزانده‌شده‌ی یک زن جوان در غاری کنار یک آینۀ جعبه‌ای برنزی در یک شیب صخره‌ای در منطقه‌ای نسبتا نزدیک به شهر بیت‌المقدس پیدا شده است. 

بر اساس مطالعات انجام شده، گمان می‌رود قدمت این گور به زمانی بین اواخر قرن چهارم و اوایل قرن سوم قبل از میلاد برگردد. گای استیبل، از دپارتمان باستان‌شناسی و خاور نزدیک باستان در یک مصاحبه تلفنی به سی‌ان‌ان گفته است که این یافته «بسیار قابل‌توجه» است. 

استیبل درباره این تحقیق گفته است: «تقریبا شبیه زنده کردن زنی است که ۲۳۰۰ سال پیش درگذشته است.» استیبل و تیمش معتقدند این یافته می‌تواند نخستین کشف بقایای یک هتایرا باشد، چون این دسته از زنان در یونان باستان معروف بودند. 

«اگر تفسیر ما درست باشد، این تدفین به شرایط بسیار منحصربه‌فرد یک هتایرا اشاره می‌کند؛ یک زن یونانی که معشوقۀ یکی از مقامات دولتی هلنیستی یا به احتمال زیاد یک ژنرال عالی‌رتبه بوده است».

در خاورمیانه و شرق مدیترانه، عصر «هلنیستی» به دوره میان مرگ اسکندر مقدونی در ۳۲۳ قبل از میلاد و فتح مصر توسط روم در ۳۰ قبل از میلاد اشاره دارد. استیبل به سی‌ان‌ان گفته است که او و تیمش معتقدند این زن احتمالاً جزو نخستین یونانیانی بوده که به این منطقه مهاجرت کردند. 

لیات اوز، مدیر حفاری، آینه‌ی یافت‌شده کنار بقایای این زن را توصیف کرده است: «این دومین آینه از این نوع است که تا به امروز در فلسطین کشف شده است و در مجموع تنها ۶۳ آینه از این نوع در سراسر قلمرو هلنیستی شناخته شده هستند.» 

محققان می‌گویند این آینه فوق‌العاده کمیاب است و تنها ۶۳ مورد از آن در قلمرو هلنیستی کشف شده است. 

کشف مقبرۀ مرموز یک زن یونانی در فلسطین,کشفیات جدید در فلسطین

«کیفیت ساخت این آینه به قدری بالاست که در شرایط عالی حفظ شده است طوری که انگار همین دیروز ساخته شده». محققان می‌گویند آینه‌های جعبه‌ای تاشو مانند این در مقبره‌ها و معابد در دنیای یونانی-هلنیستی ثبت شده‌اند. این آینه‌ها معمولاً مزین به حکاکی‌ها یا نقش‌برجسته‌هایی از چهره‌های ایده‌آل زنان یا الهه‌ها هستند. 

استیبل می‌گوید زنی با موقعیت بالا شاید چنین آینه‌ای را به عنوان بخشی از جهیزیه‌اش دریافت کند، اما بعید است در این مورد چنین باشد چون زنان متاهل به ندرت خانه‌هایشان را در یونان ترک می‌کردند. به احتمال زیاد این زن یک هتایرا بوده است چون این زنان معمولاً هدایایی از طرف مردان دریافت می‌کردند. استیبل وضع هتایراهای یونانی را به وضع گیشاهای ژاپنی شبیه می‌داند.

استیبل می‌گوید سوزانده شدن جسد نیز به منشا این زن اشاره دارد. او با بیان اینکه سوزاندن مرده در این کشور امری کاملا بیگانه است، توضیح می‌دهد که این کار نه تنها در یهودیت ممنوع بوده، بلکه توسط امپراتوری ایران هم که آن زمان منطقه را اشغال کرده بود، انجام نمی‌شد. 

کشف مقبرۀ مرموز یک زن یونانی در فلسطین,کشفیات جدید در فلسطین

این مقبره در میانه ناکجاآباد یافت شد، نزدیک هیچ روستا یا مزرعه یا سکونتگاهی نبود و این نشان‌دهنده‌ی این است که این زن با یکی از لشکرکشی‌های نظامی ارتباط داشته است و زمان آن به زمان الکساندرای کبیر یا کمی دیرتر برمی‌گردد. بنابراین احتمال قوی این است که او همراه یکی از ژنرال‌ها بوده است. 

استیبل در ادامه به توضیح اهمیت چهار میخ آهنی یافت‌شده در کنار آینه و بقایای آن زن پرداخته و می‌گوید: «از ناخن‌ها برای محافظت از متوفی و همچنین محافظت زندگان از مردگان استفاده می‌شد. اجساد به معنای واقعی کلمه میخکوب می‌شدند تا اطمینان حاصل شود برای آسیب زدن به دنیای زندگان بازنخواهند گشت.» 

استیبل به سی‌ان‌ان گفته است که تیم به تحقیقاتش ادامه می‌دهد تا روی جزئیات دقیق آینه تمرکز کند. 

«امیدواریم بتوانیم منشا تولید این اثر هنری را پیدا کنیم و اطلاعات بیشتری درباره صاحب آینه، ژنرالی که آن را خریده یا جایی که زن از آنجا آمده بدست آوریم.»

  • 20
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش