یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۰۸ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۳۶۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

کشف استثنایی ۳۰ مقبرۀ مصر باستان با مومیایی‌های خانوادگی

مصر باستان,کشفیات جدید در مصر
این کشف شامل بیش از ۳۰ مقبره از جمله گورهای خانوادگی کودکان با والدینشان در دامنه تپه‌ای در آسوان، مصر می‌شود.

به گزارش فرادید، باستان‌شناسان بیش از ۳۰ مقبره مصر باستان را کشف کرده‌اند که یک تپه کامل را در آسوان، شهری باستانی در حاشیه رود نیل، پوشانده‌اند. تاریخ این تدفین‌ها به دوره یونانی-رومی می‌رسد و سرنخ‌هایی را در مورد کسانی آشکار می‌کند که روزگاری در این بندر تجاری پر رونق می‌زیستند. 

این یافته‌ها شامل مومیایی‌های خانواده‌هایی که احتمالاً کنار هم دفن شده‌اند، تابوت‌ها، کارتوناژ یا یک ماده کاغذی که از پاپیروس یا پارچه بازیافتی ساخته شده، آمفورا (کوزه ته باریک) تزئین‌شده با طرح‌های برگ درخت انگور و مصنوعاتی مانند میزهای نذری می‌شود. 

پاتریزیا پیاچِنتینی، مصرشناس و باستان‌شناس در دانشگاه میلان که مأموریت مشترک مصر و ایتالیا را در این مکان رهبری می‌کند، گفته: «اینجا یک مکان غنی است، یک مکان مهم. همه افرادی که قصد تجارت بین شمال آفریقا و آفریقای نیمه گرمسیری را داشتند، این مکان برای آن‌ها و برای تمام تاریخ مصر باستان بوده است.» 

باستان‌شناسان سال ۲۰۱۵ در پی گروهی از کاوش‌های غیرقانونی از محل دفن مطلع شدند. دولت از باستان‌شناسان محلی خواست منطقه را بررسی کنند و اندکی پس از آن حفاری‌ها، مقبره‌هایی کشف شد که مربوط به اواخر دوره یونان و روم بودند (تقریباً ۳۳۲ قبل از میلاد تا ۳۹۵ پس از میلاد). 

وزیر پیشین آثار باستانی مصر، خالد العنانی با پیاچنتینی تماس گرفت و او با تیم بزرگی از باستان‌شناسان مصری و ایتالیایی سال ۲۰۱۹ بررسی محل را آغاز کرد. محققان تراس‌هایی از مقبره‌های باستانی یافتند که در چند سطح روی تپه نزدیک مقبره مدرن آقاخان سوم طبقه‌بندی شده بودند. 

باستان‌شناسان حین کاوش، چراغ‌های نفتی باستانی پیدا کردند که احتمالاً توسط عزاداران بجا مانده بود. 

مصر باستان,کشفیات جدید در مصر
مصر باستان,کشفیات جدید در مصر
مصر باستان,کشفیات جدید در مصر
مصر باستان,کشفیات جدید در مصر
مصر باستان,کشفیات جدید در مصر

پیاچنتینی گفته: «می‌توانیم تصور کنیم آن زمان چقدر تماشایی بوده، مثلاً وقتی در مراسم تدفین، تمام این مقبره‌ها نورانی می‌شدند. فکر می‌کنم صحنه بسیار جذابی بوده! این سازه‌های مقبره‌ای در ارتفاع عمودی دست‌کم ۱۰ سطح داخل صخره ساخته شدند و شبیه سایر مقبره‌های موجود در مصر آن زمان نیستند که معمولاً حدود دو تا سه سطح ارتفاع داشتند.» 

این مقبره‌ها برای حدود ۹۰۰ سال، بین قرن ششم قبل از میلاد و قرن دوم یا سوم پس از میلاد کاربرد داشتند. این دوره گستره وسیعی از تاریخ را در بر می‌گیرد، از جمله حکومت ایران (۵۲۵ تا ۴۰۴ پیش از میلاد)، سلسله بطلمیوسی یونانی که توسط بطلمیوس اول سوتِر، ژنرال اسکندر مقدونی تأسیس شد و سرانجام حکومت رومی، زمانی که مصر به استانی در امپراتوری تبدیل شد. پیاچنتینی می‌گوید نخبگان آن زمان مقبره‌های بالای تپه را اشغال کردند و به دنبال آن افراد طبقه متوسط در طبقات پایین قرار داشتند. 

تجزیه و تحلیل‌ها نشان داده که ۳۰ تا ۴۰ درصد از مومیایی‌های مقبره‌های تازه کشف‌شده متعلق به کودکان ۲ساله و نوزادان است. 

پیاچنتینی گفته: «ما خانواده‌های زیادی پیدا کردیم، در واقع مادر، پدر و فرزندان. احتمالاً عفونتی وجود داشته که خانواده را با هم کشته یا یکی پس از دیگری جانشان را گرفته است.» 

این تیم دو مومیایی را هم پیدا کردند که ابتدا فکر کردند متعلق به یک مادر و پسر است، اما تجزیه و تحلیل دقیق نشان داد این دو برادر به همراه والدینشان دفن شده بودند. 

مصر باستان,کشفیات جدید در مصر
مصر باستان,کشفیات جدید در مصر

این تیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی مرگ این افراد، با پزشکان بیمارستان دانشگاهی در اسوان همکاری کردند تا تجزیه و تحلیل‌هایی مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن و تجزیه و تحلیل DNA انجام شود. این آزمایشات نشان داد کم‌خونی و بیماری‌های عفونی شایع‌ترین دلایل مرگ آن‌ها حتی در مرفه‌ترین افراد بوده است. 

با مشاهده ستون فقرات مومیایی‌ها، پزشکان تأیید کردند برخی از آن‌ها به سل مبتلا شدند که ممکن است کل خانواده را از بین برده باشد. این تیم در حال انجام تجزیه و تحلیل‌های بیولوژیکی برای درک بیشتر بیماری‌هایی است که آن زمان این مردم به آن دچار شدند. 

پیاچنتینی گفته که این کشف «استثنایی» و «بسیار امیدوارکننده» بوده با جنبه‌های جدید زیادی که ما در تلاش برای درک آن هستیم. 

این تیم امیدوارست به مأموریت خود برای کشف تاریخچه‌ی جمعیت‌های متنوعی که شهر را اشغال کرده بودند، ادامه دهد. پیاکنتینی گفته که آن‌ها اکنون دست‌کم ۳۰۰ مقبره را در منطقه‌ای گورستانی به مساحت حدود ۲۰۰۰۰ متر مربع ترسیم کرده‌اند و ممکن است مقبره‌های بسیار بیشتری وجود داشته باشد.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش