به گزارش فرارو به نقل از نیویورکتایمز، او به دنبال زنی با ویژگیهای خاص بود. ترجیحاً زنی بیوه بین ۲۵ تا ۳۰ سال که همسرش در مبارزه علیه اسرائیل شهید شده باشد. خواستههای زن خیلی سخت نبود: به دنبال یک مرد متأهل بود.
جستجوی همزمان "مجدی" و "غاده ابو مصطفی" برای یافتن همسر نتیجه خوبی داشت و این دو با هم ازدواج کردند. ابو مصطفی گفت: " هم زیباست و هم بیوه یک شهید است. او دومین همسرم است. زمانی که پولدار شدم، برای سومین بار ازدواج میکنم."
این زوج در وبسایت "وصال" آشنا شدند که اولین وبسایت همسریابی در غزه است. دلیل موفقیت این سایت فیلتر بودن اپلیکشن های دوستیابی مانند "Tinder” نیست.
بنیانگذار این وبسایت شناخت خوبی از شهر و مردم دارد: ساکنان نوار غزه مردمی مذهبی و محافظهکار هستند که به "فرهنگ مقاومت" شهرت دارند. از سال ۲۰۰۸ تاکنون نزدیک به ۱۴۰۰ مرد در جنگ با اسرائیل شهید شدند. جنگ با اسرائیل زنان زیادی را بیوه کرده که دوست دارند دوباره ازدواج کنند. اما رسوم و سنت ازدواج مجدد را سخت کرده است.
"هاشم شیخه" بنیانگذار سایت گفت: "مردان ما در نبردها شهید میشوند. اما زنها زنده میمانند. این پروژه من برای حمایت از چندهمسری است." در قوانین اسلام مردها میتوانند چهار زن داشته باشند.
آقای شیخه که ۳۳ سال دارد میگوید: "از زمان راهاندازی سایت در ماه مارس، بیش از ۱۶۰ ازدواج صورت گرفته است. بیش از نیمی از متقاضیان مردهایی بودند که به دنبال همسر دوم یا سوم میگشتند."
علاوه بر زنان بیوه، افراد طلاق گرفته یا کسانی که میخواهند برای اولین بار ازدواج کنند نیز از این وبسایت استفاده میکنند. کاربرها برای ثبت در سایت باید سؤالاتی از قبیل محل سکونت، شغل، درآمد، وضعیت تأهل و تعداد فرزندان پاسخ دهند. اما عکس پروفایل یا امکان چت کردن وجود ندارد زیرا در قوانین اسلام این دو مورد حرام است و باید حریم خصوصی زنان حفظ شود. شیخه میگوید: "ما ورژن حلال سایتهای آمریکایی هستیم."
ماشین عروس معروف به "سیندرلا" که برای مراسم عروسی اجازه داده میشود. بااینکه آمار ازدواج در غزه رو به کاهش است، اما چندهمسری افزایشیافته است.
گرچه این وبسایت از میان دو میلیون جمعیت غزه نزدیک به ۱۰۰ هزار کاربر دارد، اما همه طرفدارش نیستند. "لینا زین" دختری ۲۵ ساله در غزه روش این وبسایت را بیشازحد معاملاتی خواند و گفت: "این وبسایت منزجر کننده است. زنها کالای مبادله نیستند. این وبسایت خواستههای زنان از ازدواج را به درآمد مردها محدود میکند."
خانم "امل صیم" رئیس سازمان غیردولتی امور زنان غزه گفت: "در طول چند سال اخیر چندهمسری در غزه افزایشیافته که عمدتاً به دلیل بالا رفت تمایلات مذهبی مردم است.
اما درمجموع، آمار ازدواج در غزه کاهش و آمار طلاق افزایشیافته است که به دلیل فقر و نرخ بالای بیکاری است. گروه حماس سعی دارد مردم را به ازدواج تشویق کند و به افراد حافظ قرآن مبلغ ۱۵۰۰ دلار هدیه میدهد تا پشتوانهای برای آغاز زندگی مشترک باشد.
- 15
- 2
حمید البوغبیش
۱۴۰۲/۵/۲ - ۱۱:۱۸
Permalink