جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۶ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۹۳۸
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

بزرگ‌ترین تهدیدات برای بقای بشر

تهدیدات بشر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
در جریان خطرات و بحران‌هایی که بشریت را تهدید می‌کنند، معمولاً نسل‌های آینده را فراموش می‌کنیم. نسل‌هایی که امیدواریم پس از ما باقی بمانند. از کلمه امید استفاده می‌کنم زیرا بشر با خطرات وجودی مواجه است، خطراتی که نسل بشر را منقرض خواهند کرد.

به گزارش فرادید، با این‌حال این خطرات هنوز به‌اندازه کافی و مطلوب موردمطالعه قرار نگرفته‌اند. مردم هزاران سال است که از پایان دنیا حرف می‌زنند، اما تعداد کمی تلاش کرده‌اند از وقوع آن جلوگیری کنند. در قرن گذشته، خطرات جدیدی را کشف یا ایجاد کرده‌ایم. به پنج مورد از جدی‌ترین خطرات که بقای بشر را تهدید می‌کنند، می‌پردازیم:

 

۱. جنگ هسته‌ای

بااینکه تا به امروز تنها از دو سلاح هسته‌ای استفاده‌شده (در هیروشیما و ناگازاکی در جنگ جهانی دوم)، اما اشتباه است که جنگ هسته‌ای را غیرممکن در نظر بگیریم.

 

بحران موشکی کوبا تا یک قدمی جنگ هسته‌ای پیش رفت. متأسفانه بحران موشکی کوبا معروف‌ترین مورد بود. تاریخ بازدارندگی هسته‌ای میان شوروی و آمریکا نیز پر از اشتباهات خطرناک است.

 

یک جنگ هسته‌ای تمام‌عیار میان دو کشور قدرتمند صدها میلیون نفر را به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم می‌کشد. اما این به‌تنهایی یک خطر وجودی نیست. انفجار اتمی در سطح محلی کشنده خواهند بود، اما مشکلاتی که در سطح جهانی ایجاد می‌کند نسبتاً محدود است.

 

خطر اصلی زمستان هسته‌ای است. دوده‌های حاصل از انفجار وارد استراتوسفر شده و سبب کاهش دما و خشکی زمین می‌شود. این تغییر آب و هوایی کشاورزی را در اکثر نقاط جهان متوقف خواهد کرد. در این صورت میلیاردها نفر خواهند مرد و بازماندگان نیز با عوامل دیگری مانند بیماری جان خواهند سپرد.

 

۲. بیوتروریسمِ جهانی

در طول تاریخ، بیماری‌های همه‌گیر نسبت به جنگ تلفات بیشتری داشته‌اند. به این نوع بیماری‌های "پاندمی" گفته می‌شود. پاندمی های طبیعی تهدید وجودی محسوب نمی‌شوند. اما متأسفانه ما بیماری‌ها را بدتر می‌کنیم. یکی از نمونه‌های معروف واردکردن یک زن اضافی در موش صحرایی بود که آن را خطرناک‌تر کرد، به‌طوری‌که می‌توانست افراد واکسینه شده را نیز آلوده کند. تحقیقات اخیر در آنفولانزای مرغی نشان داد که می‌توان میزان واگیردار بودن بیماری را افزایش داد.

 

در حال حاضر احتمال اینکه چنین ویروسی از عمد منتشر شود، بسیار کم است. اما بیوتکنولوژی روزبه‌روز ارزان‌تر و بهتر می‌شود و گروه‌های بیشتری موفق به تشدید قدرت بیماری‌ها می‌شوند.

 

بیشتر تحقیقات درزمینهٔ سلاح‌های بیولوژیک توسط دولت‌هایی صورت گرفته که قصد دارند ابزاری کنترل‌کننده در اختیار داشته باشند. اما گروه‌هایی هم هستند که اهداف دیگری دارند. برای مثال فرقه "اوم شینریکیو" سعی کرد با پخش گاز سارین در متروی توکیو رسیدن آخرالزمان را تسریع کند. برخی فرقه‌ها معتقدند زمین باید از سکونت بشر خالی شود.

 

با توجه به ارقام و آمار موجود، خطر وقوع بیوتروریسم بسیار پایین به نظر می‌رسد. اما دولت‌ها با این ابزار بیشتر از تروریست‌ها آدم کشته‌اند. در جنگ جهانی دوم بیش از ۴۰۰ هزار نفر در ژاپن براثر جنگ بیولوژیک کشته شدند.

 

تهدیدات بشر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

۳. هوش مصنوعی

هوش قدرت بسیار بالایی است. با توانایی حل مسئله و هماهنگی گروهی توانستیم از دیگر موجودات پیشی بگیریم. اکنون بقای آن‌ها به تصمیمات انسان بستگی دارد، نه کاری که خودشان انجام می‌دهند. باهوش بودن مزیتی والا برای انسان و سازمان‌ها است. به همین دلیل تلاش‌های زیادی برای یافتن شیوه‌های بهبود هوش جمعی و فردی می‌شود: از داروهای افزایش شناختی تا نرم‌افزارهای هوش مصنوعی.

 

مشکل اینجاست که نهادهای هوشمند در دستیابی به اهدافشان بسیار خوب هستند، اما اگر این اهداف به‌درستی تنظیم نشوند، نتایج فاجعه‌آمیزی به بار خواهد آمد. هوش به‌خودی‌خود خوب و اخلاقی رفتار نمی‌کند. در حقیقت، می‌توان ثابت کرد که انواع خاصی از سیستمهای فوق هوشمند از قوانین اخلاقی پیروی نمی‌کنند، حتی اگر درست باشند.

 

در تلاش برای توضیح مسائل به هوش مصنوعی، به مشکلات عمیق فلسفی می‌رسیم. ارزش‌های انسانی پراکنده و پیچیده هستند و ما در ابراز آن‌ها مهارت نداریم و نمی‌توانیم تمام جوانب آن‌ها را بررسی کنیم.

 

هوش نرم‌افزاری خیلی سریع از سطح پایین‌تر از انسان، به سطحی فوق‌العاده قدرتمند می‌رسد. گفته می‌شود زمانی که نرم‌افزار آن‌قدر خوب شود که بتواند نرم‌افزارهای بهتری ایجاد کند، احتمالِ "انفجار هوش" وجود خواهد داشت. اگر چنین جهشی رخ دهد، اختلاف زیادی در قدرت بالقوه میان سیستم هوشمند (یا افرادی که به آن دستور می‌دهند) و سایر نقاط جهان به وجود خواهد آمد. اگر اهداف به‌خوبی پایه‌گذاری نشده باشند، باید منتظر فاجعه باشیم.

 

تهدیدات بشر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

۴. فناوری نانو

فناوری نانو کنترل بر موارد با دقت اتمی و مولکولی است. این به‌خودی‌خود خطرناک نیست، بلکه در اکثر زمینه‌ها خبر خوبی محسوب می‌شود. ما مشکل اینجاست که درست همانند بیوتکنولوژی، افزایش قدرت احتمال سوءاستفاده از آن را افزایش می‌دهد و ممانعت از آن کار آسانی نخواهد بود.

 

مشکل بزرگ "غول خاکستری" حاصل از نانو ماشین‌ها نیست که همه‌چیز را می‌خورند. برای این هدف طراحی هوشمندانه لازم است. شاید بالاخره یک فرد دیوانه موفق به طراحی آن شود. اما خطرات مخرب دیگری هم وجود دارند که باید نگرانشان باشیم.

 

بزرگ‌ترین خطر ایدئال بودن تولیدات دقیق اتمی برای ساخت سریع و ارزانِ سلاح است. در جهانی که هر کشوری می‌تواند مقدار زیادی سلاح تولید کند، رقابت در دستیابی به سلاح‌های برتر ممکن است از کنترل خارج شود.

 

نمی‌توانیم احتمال خطر وجودی را از نانو فناوریِ آینده پیش‌بینی کنیم، اما می‌توان گفت که بسیار مخرب و ناخوشایند خواهد بود، زیرا هرچه بخواهیم را به ما می‌دهد.

 

تهدیدات بشر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

۵. ناشناخته‌های نامعلوم

آزاردهنده‌ترین احتمال این است که عامل مرگباری در جهان وجود داشته باشد و ما از آن بی‌خبر باشیم. خطر هرچه که باشد، برای اینکه نسل بشر را تهدید کند باید تقریباً اجتناب‌ناپذیر باشد. ما از چنین چیزی اطلاع نداریم، اما ممکن است وجود داشته باشد.

 

تهدیدات بشر,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش