شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۱۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۶۰۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال ۲۰۱۷ + تصاویر

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ شامل لیستی از عجیب‌ترین و خطرناک ترین موجودات آبزی کشف‌شده در ماه‌های گذشته است که هر کدام به نوبه خود مدت قابل‌توجهی خبرساز شده بودند.

 

با رسیده آخرین روزهای سال جاری میلادی، وقت آن شده تا فهرستی از آبزیان ترسناک و عجیب کشف‌شده در سال ۲۰۱۷ را مرور کنیم؛ از شکارچیان اعماق اقیانوس گرفته تا کرم‌های مرموز و ستاره‌های دریایی درخشان،‌ این موجودات در زمان کشف توجه زیادی را به خود جلب کردند و معرفی آن‌ها به هیچ وجه خالی از لطف نیست.

 

عجیب ترین هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷

۱. کوسه دندان‌گرازی 

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

در ژانویه گذشته کشف گونه جدیدی از موش ماهی با همان روح‌کوسه (ghost shark) در نزدیکی آفریقای جنوبی خبرساز شد؛ این جاندار که با نام کوسه دندان‌گرازی هم شناخته می‌شود،‌ یک متر طول داشته و دومین روح‌کوسه بزرگ کشف‌شده در طول تاریخ است.

 

جانور پیدا‌شده از گونه هیدرولاگوس اریتاکوس (Hydrolagus erithacus) بوده و برخلاف اسمش، از نظر تکنیکی یک کوسه به حساب نمی‌آید؛ این ماهی بزرگ و عجیب برخلاف کوسه‌های معمولی، حرکت رو به جلوی خود را به کمک باله‌های بزرگ سینه‌اش انجام می‌دهند و با دمش حرکت نمی‌کند.

 

۲. قدیمی‌ترین کرم گوشت‌خوار جهان

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

مورد بعدی از لیست ترسناک ترین هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ مربوط به فسیل آرواره‌های یک کرم غول‌پیکر آبزی به نام کرم بابیت (Bobbit) است که در ماه فوریه،‌ در نزدیکی آنتاریو کانادا کشف شد؛ این موجود ماقبل تاریخ چیزی در حدود ۴۰۰ میلیون سال پیش زندگی می‌کرده و به عنوان قدیمی‌ترین کرم شناخته می‌شود؛ محققان تخمین می‌زنند که در زمان زندگی،‌ کرم بابیت در حدود یک متر طول داشته است.

 

این جاندار به عنوان جد موجودات آبزی خطرناکی که هم‌اکنون در بستر اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند و به طول میانگین ۳ متر رسیده‌اند،‌ شناخته می‌شود.

 

۳. ستاره دریایی کیهانی

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این ستاره دریایی مدتی پیش در نزدیکی مکان ناشناخته‌ای در عمق ۳ هزار متری اقیانوس آرام کشف شد و بیشتر از آن که به عنوان یکی از هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ شناخته شود،‌ زیبایی آن توسط بسیاری از علاقه‌مندان و متخصصان، آسمانی توصیف شده است.

 

جاندار پیداشده که در خلال یکی از ماموریت های کنترل از راه دور اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) مورد توجه قرار گرفت،‌ به اعتقاد بسیاری یک گونه جدید و ناشناخته از ستاره دریایی است. البته بررسی‌های دقیق‌تری برای روشن‌تر شدن ماهیت آبزی یافت‌شده نیاز است و انتظار می‌رود که در ماموریت های آینده این اداره، یک نمونه زنده از موجود به آزمایشگاه منتقل شود و بررسی دی ان ای آن، اطلاعات بیشتری را آشکار کند.

 

۴. کرم کشتی غول‌آسا

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

نرم‌تن نسبتا غول‌پیکر با پوسته سختی که به نام کافوس پلیتالامیا (Kuphus polythalamia)‌ شناخته می‌شود،‌ مورد بعدی از لیست هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ است که در ماه آوریل کشف شد؛ این گونه جانوری از نوع کرم کشتی (shipworm) بوده و از چیزی در حدود ۴ قرن قبل از میلاد مسیح، دردسری بزرگ برای قایق‌ها و کشتی‌های چوبی ساخته دست بشر به حساب می‌آمده است.

 

بر خلاف کرم‌های کشتی معمولی، کافوس پلیتالامیا گونه‌ای خاص بوده که در اکثر مواقع تا اندازه ۱.۵ متر رشد می‌کند و معمولا در پوسته‌ای ضخیم، مانند خرطوم فیل، زندگی می‌کند. دانشمندان ۵ مورد از این جاندار ترسناک را در نزدیکی یکی از ساحل‌های فیلیپین کشف کردند و بسیاری از متخصصان حیات آبزیان معتقدند که یافتن چنین جانداری همانند پیدا کردن یک اسب تک‌شاخ است.

 

۵. شکارچی عمیق‌ترین بخش اقیانوس

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

کشف پنجمین آبزی فهرست هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ کاملا اتفاقی و در نزدیکی شرق قاره استرالیا اتفاق افتاد؛‌ این جانور ترسناک، دندان‌هایی بسیار تیر داشته، صورت آن شبیه به خزندگان است و به عنوان شکارچی عمیق‌ترین بخش‌های اقیانوس‌ها به شهرت رسیده است.

 

باتیساروس فورکس (Bathysaurus ferox)، نام رسمی این آبزی ترسناک است که به صورت کلی،‌ با قایم شدن بین مواد بستر دریا، در عمق بین ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متری، منتظر طعمه‌اش می‌ماند و پس از نزدیک شدن شکار، با سرعت زیاد و بی‌رحمی تمام دندان‌های بیشمارش را در بدن طعمه فرو می‌برد.

 

لازم به ذکر است که باتیساروس فورکس از نوع دو جنسیتی بوده و امکان جفت‌گیری با هر موجود هم نوع را دارد.

 

۶. هیولای لخ‌نس

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

شاید تاکنون نام هیولای لخ‌نس (Loch Ness)‌ به عنوان خزنده‌ای اژدها مانند با گردن بلند که در دریاچه‌ها زندگی می‌کند، به گوشتان خورده باشد؛ در همین رابطه، دانشمندان در ۲۳ آگوست خبر از کشف اسکلت یک دایناسور آبزی ۷۶ میلیون ساله را در آلبرتای کانادا منتشر کردند که شباهت زیادی به خزنده لخ‌نس داشته و به عنوان یکی از عجیب ترین هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ شناخته می‌شود.

 

دانشمندان تخمین زدند که این بقایا مربوط به یک نوع پلسیوسور (plesiosaur) جوان بوده که با طول ۴ تا ۵ متر،‌ در اعماق دریاچه‌ها زندگی می‌کرده است.

 

۷. حباب دریایی مرموز و عظیم

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

در ماه سپتامبر گذشته تصاویر تهیه‌شده در هنگام غواصی، از جانوری ژله‌ای و حباب مانند در نزدیکی ساحل استرالیا توجه زیادی را به خود جلب کرد؛‌ بسیاری پس از دیدن عکس‌ها در مورد ماهیت این جاندار درخشان پیچشی شگفت‌زده شدند و داستان‌های زیادی در مورد آن منتشر شد. با این حال، دانشمندی به نام ربکا هلم (Rebecca Helm)‌ اعلام کرد که موجود دیده شده، رشته‌ای عظیم از تخم‌های نوعی ماهی مرکب نسبتا ناشناخته است.

 

هلم اظهار کرده که تصاویر تهیه‌شده تخم‌های جانوری به نام تیسانوتیوتیس رومباس (Thysanoteuthis rhombus) را نشان می‌دهند که چیزی در حدود یک متر طول داشته و معمولا ۳۰ کیلوگرم وزن دارد؛ این آبزی در هر بار تولیدمثل بین ۲۴,۱۰۰ تا ۴۳,۸۰۰ عدد تخم را در پوسته‌ای لوله‌ای مانند رها می‌کند که پس از مدتی تبدیل به توده کرم مانندی با طول دو متر می‌شود. نورانی بودن توده هم مربوط به رنگ هرکدام از تخم‌هاست که درخشان می‌شوند.

 

۸. حلزون بدون صدف فرصت‌طلب

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

مورد بعدی از لیست نوعی حلزون بی صدف به نام کراتنا (Cratena) است که در اعماق اقیانوس زندگی کرده و از شقایق‌های دریایی تغذیه می‌کند؛ اما نکته قابل‌توجهی که در ماه‌های گذشته‌، در مورد این شکارچی آبزی کشف شد، به زمان تغذیه آن مربوط می‌شود.

 

تا پیش از این دانشمندان فکر می‌کردند که کاتنا در هر زمان که بخواهد از شقایق‌ها تغذیه می‌کند، با این حال اخیرا کشف شد که شقایق‌های موردعلاقه این موجود باید از پلانکتون‌های دریایی تغذیه کرده باشند و تنها زمانی که طعمه کرتنا غذای خود را خورده است،‌ این حلزون به دنبال شکار آن می‌افتد.

 

مقاله مربوط به این کشف که در تاریخ ۱ نوامبر، در ژورنال “Biology” به چاپ رسیده است.

 

۹. کوسه دایناسوری

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در ماه نوامبر گذشته یکی از ترسناک ترین هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ در نزدیکی پرتغال کشف شد؛ این کوسه که متعلق به اعماق اقیانوس است، بر اساس برآورد دانشمندان، از ۸۰ میلیون سال پیش تاکنون تغییر چندانی نکرده و چیزی در حدود ۳۰۰ دندان سه‌شاخه دارد که کابوس هر طعمه‌ای به حساب می‌آید.

 

جانور کشف‌شده که با نام کلامیدوسلاچوس آنگونیوس (Chlamydoselachus anguineus) شناخته می‌شود، بیش از ۱.۵ متر طول داشته و به خاطر اینکه توانایی شنا کردن تا عمق ۱۴۰۰ متری آب را دارد،‌ به دام انداختن و مطالعه آن بسیار سخت است؛ این کوسه دایناسوری ترسناک به خاطر تکامل ناچیزش در طول ده‌ها میلیون سال پیش، به عنوان یک ‌فسیل زنده در نظر گرفته می‌شود.

 

۱۰. ماهی استخوانی با وزنی بیش از ۲ تن

 

عجیب‌ترین موجودات دریایی در سال 2017,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

و اما مورد آخر از فهرست ‌هیولاهای دریایی سال ۲۰۱۷ به ماهی استخوانی عظیم‌الجثه‌ای با وزن تقریبی ۲۳۰۰ کیلوگرم مربوط است که برای اولین بار در سال ۱۹۹۶،‌ در نزدیکی ژاپن کشف شد. پس از یافتن موجود، دانشمندان اعلام کردند که این جانور نوعی خورشید ماهی به نام مولا مولا (Mola mola) بوده،‌ اما بررسی‌های اخیر دانشمندان به کمک تجهیزات پیشرفته‌ی نوین نشان می‌دهد که این جاندار متعلق به گونه مرموز و ناشناخته‌ای به نام مونا الکساندرینی (Mola alexandrine) است.

 

برخلاف کوسه‌ها که اسکلتی غضروفی دارند،‌ خورشید ماهی‌ها به واسطه استخوان‌های سخت خود به عنوان سنگین‌ترین ماهی‌های استخوانی جهان شناخته می‌شوند و به دلیل جثه عظیمشان،‌ مطالعه آن‌ها بسیار دشوار است. با این حال بررسی جدید دانشمندان نشان داد که تعداد خورشید ماهی‌های شناخته‌شده بسیار محدودتر از آن چیزی است که در طبیعت وجود دارد و انتظار می‌رود که در آینده تعداد و انواع بیشتری از این آبزی کشف شود.

 

 

 

 

 

  • 37
  • 16
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش