جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۵۷ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۶۸۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

آشنایی با کندترین حیوانات روی زمین (+عکس)

کند بودن در دنیای حیوانات می‌تواند خطرناک باشد. برخلاف حیوانات سریع، حیوانات کند نمی‌توانند از سرعت خود برای فرار از شکارچیان استفاده کنند.

آن‌ها باید از استتار، بوهای ناخوشایند یا پوشش محافظ به عنوان مکانیزم دفاعی استفاده کنند. با وجود خطرات، حرکت آهسته و داشتن رویکرد آرام به زندگی همیشه هم بد نیست. حیوانات کند نرخ متابولیسم استراحت کمتری دارند و بیشتر عمر می‌کنند. با کندترین حیوانات زمین در این مطلب آشنا می‌شوید:

 

 

۱ - تنبل‌ها

 

وقتی صحبت از کند بودن می‌شود، همیشه باید از تنبل‌ها شروع کنیم. تنبل‌ها پستاندارانی هستند که زیاد حرکت نمی‌کنند و اگر هم کنند بسیار آهسته حرکت می‌کنند. آن‌ها به دلیل کم تحرکی، توده عضلانی کمی دارند. آن‌ها تنها ۲۰ درصد از توده عضلانی حیوانات معمولی را دارند. دست‌ها و پاهای آن‌ها پنجه‌های منحنی دارد که به آن‌ها امکان می‌دهد معمولا به صورت وارونه از درختان آویزان شوند. آن‌ها بیشتر عمر خود را در حال خوردن و خوابیدن به صورت آویزان از درختان هستند. تنبل‌های ماده معمولا در همین حالت بچه دار می‌شوند. فقدان حرکت در تنبل‌ها به عنوان یک مکانیزم دفاعی علیه شکارچیان استفاده می‌شود. آن‌ها خودشان را در زیستگاه گرمسیریشان استتار می‌کنند تا شناسایی نشوند. از آن جا که تنبل‌ها زیاد حرکت نمی‌کنند، برخی حشرات روی آن‌ها زندگی می‌کنند یا حتی جلبک روی موهایشان رشد می‌کنند.

 

کندترین حیوانات روی زمین,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

۲ - لاکپشت غول پیکر

 

وقتی در مورد کند بودن حرف می‌زنیم، اغلب یاد داستان کودکانه خرگوش و لاکپشت میفتیم که حرکت آهسته و پیوسته لاکپشت موجب پیروزی او شد. لاکپشت‌های غول پیکر با سرعت کمتر از ۰.۸ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند. اگرچه آن‌ها بسیار آهسته حرکت می‌کنند، اما نسبت به سایر حیوانات عمر طولانی‌تری دارند. آن‌ها اغلب بیش از ۱۰۰ سال عمر می‌کنند، حتی سن برخی از آن‌ها به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسد. لاکپشت غول پیکر معمولا از ابعاد بزرگ و لاک محکم خود برای حفاظت در مقابل شکارچیان استفاده می‌کند. وقتی یک لاکپشت به سنین بزرگسالی می‌رسد هیچ شکارچی طبیعی در حیات وحش ندارد. بزرگترین تهدید برای این حیوانات از بین رفتن زیستگاه و رقابت بر سر غذاست.

 

 

کندترین حیوانات روی زمین,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

۳ - ستاره دریایی

 

ستاره دریایی یک بی مهره ستاره شکل است که معمولا یک دایره مرکزی و پنج بازو دارد. برخی گونه‌ها بازوهای بیشتری دارند، اما رایج‌ترین آن‌ها پنج بازو است. بیشتر ستاره‌های دریایی اصلا سریع حرکت نمی‌کنند و تنها چند سانتی متر در دقیقه حرکت می‌کنند. ستاره‌های دریایی از برون‌استخوان‌بندی سخت خود به عنوان مکانیزم دفاعی برای حفاظت در برابر شکارچیانی مثل مارها، خرچنگ‌ها و حتی سایر ستاره‌های دریایی استفاده می‌کنند. اگر یک ستاره دریایی بازوی خود را از دست بدهد دوباره آن را بازسازی می‌کند. آن‌ها هم به صورت جنسی و هم غیرجنسی تکثیر می‌شوند.

 

کندترین حیوانات روی زمین,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

۴ - حلزون باغی

 

حلزون باغی نوعی حلزون خاکی است. حلزون‌های بالغ صدف سخت مارپیچی دارند. حلزون‌ها بسیار آهسته و حدود ۱.۳ سانتیمتر در ثانیه حرکت می‌کنند. آن‌ها معمولا مخاطی ترشح می‌کنند که به آن‌ها کمک می‌کند به طرز جالبی حرکت کنند. آن‌ها می‌توانند وارونه حرکت کنند و مخاطشان کمک می‌کند به سطوح بچسبند و و در برابر کشیده شدن مقاومت کنند. علاوه بر پوسته سخت، حلزون‌ها از مخاطشان برای حفاظت در برابر شکارچیان استفاده می‌کنند، چون بوی نامطبوع و مزه بدی دارد. علاوه بر این مکانیسم‌های دفاعی، گاهی حلزون‌ها خودشان را به مردن می‌زنند. شکارچیان آن‌ها شامل پستانداران کوچک، پرندگان، قورباغه‌ها و لاکپشت‌ها می‌شوند. برخی حلزون‌ها را آفت در نظر می‌گیرند، چون محصولات کشاورزی و باغ‌ها را می‌خورند. برخی هم آن‌ها را غذاهای خوشمزه می‌دانند.

 

 

کندترین حیوانات روی زمین,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

۵ -حلزون

این نوع حلزون صدف ندارد و در آب یا خشکی زندگی می‌کند. آن‌ها هم مثل حلزون‌های باغی تنها ۱.۳ سانتیمتر بر ثانیه سرعت دارند. بیشتر آن‌ها دوست دارند برگ و مواد ارگانیک مشابه را بخورند، اما سایر حلزون‌های صدف دار و بی صدف را هم شکار می‌کنند. معمولا شاخک هایی روی سرشان دارند که در انتهای آن‌ها نقاط چشمی قرار دارد که نور را حس می‌کند. حلزون‌ها یک مخاط لزج ترشح می‌کنند که بدنشان را می‌پوشاند و به آن‌ها کمک می‌کند حرکت کنند و به سطوح بچسبند. این مخاط لغزنده است و باعث می‌شود شکارچیان نتوانند حلزون‌ها را بگیرند. هم چنین مزه بدی دارد. آن‌ها با مصرف قارچ‌ها و گیاهان نقش مهمی در چرخه مواد مغذی به عنوان تجزیه کننده بازی می‌کنند.

 

کندترین حیوانات روی زمین,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 ترجمه از الهام مظفری

 

 

 

 

bartarinha.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش