پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۰۳ - ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۵۱۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

اژدهای خفته هاوایی بیدار شد

فوران آتش فشان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

«ایماگو مانا» همیشه دلش می‌خواست در‌هاوایی زندگی کند. اما این آرزو برای این معلم تکنولوژی کامپیوتری اهل ویرجینیا تقریبا مثل یک رویا بود. آن زمان، در حدود ٥٠ سالگی او دچار میگرن شدید شد. او می‌گوید: «من دایما فکر می‌کردم که الان وقت مهاجرت نیست. ‌هاوایی خیلی گران است.» ایماگو شغلش را از دست داد و مجبور شد خودرو و خانه‌اش را بفروشد. او درنهایت پیش مادرش برگشت تا با او زندگی کند. در همین حین که ایماگو فکر می‌کرد که باید چه کار کند، یکی از دوستانش به او در مورد یکی از مناطق‌ هاوایی گفت که در آن شرایط کمی متفاوت بود و هزینه‌ها پایین‌تر؛ منطقه «پونا». ایماگو فهمید که می‌تواند در آن‌جا کلبه‌ای در جنگل داشته باشد. او یک بلیت یک‌طرفه خرید و چهار روز بعد به سمت‌هاوایی سوار هواپیما شد.

 

ایماگو می‌گوید: «وقتی از پله‌های هواپیما پایین آمدم، احساس می‌کردم که به خانه‌ام رسیده‌ام.»

 

ایماگو که حالا ٥٩‌سال دارد جزو کسانی است که روز پنجشنبه به دلیل فوران آتش‌فشان کیلاویا از آن منطقه خارج شده است. ویدیوهای غم‌انگیز و هولناک منتشرشده، گدازه‌های آتش‌فشانی را نشان می‌دهند که به آرامی سطح خیابان‌ها و زمین‌ها را می‌پوشانند و توجه مردم دنیا را به خود جلب کرده است.

 

ایماگو در منطقه «لیلانی استیت» که نزدیک منطقه پاهائو است زندگی می‌کند. او در ازای سرایداری، ٣‌سال بدون دادن اجاره در آن‌جا ساکن بود. این یکی از دلایلی بود که او توانسته با کمک هزینه ١٤٠٠ دلاری در ماه که برای معلولیتش پرداخت می‌شود، زندگی کند. حالا او یکی از افرادی است که مجبورند خانه‌ و زندگی ارزان خود را ترک کنند.

 

آنها در ازای زندگی در منطقه آتش‌فشانی که اغلب بدون زیرساخت‌هایی مثل آب لوله‌کشی یا سیستم فاضلاب هستند، می‌توانستند با هزینه بسیار پایینی زندگی کنند.

 

در منطقه پونا و شهر پاهائو که خانه‌های زیادی توسط گدازه‌های آتش‌فشانی نابود شده است، جزو ارزان‌ترین مناطق برای زندگی هستند.

 

«آمدئو مارکاف»، کسی که گالری صنایع دستی و چوبی محلی را در منطقه پونا افتتاح کرد می‌گوید: «دلایل زیادی وجود دارد که مردم زندگی در پونا را انتخاب می‌کنند. اما اصلی‌ترین دلیل آن، زیبایی طبیعت این منطقه است. دلیل دوم، این است که همه می‌توانند در این‌جا با قیمت بسیار پایین زندگی کنند.»

 

دقیقا به همین دلیل بود که «کوری هیل» حدود ٤‌سال پیش از کالیفرنیا به پاهائو آمد و یک هکتار زمین را در «لیلانی استیت» تنها با ١٥هزار دلار خرید.

 

خانم هیل ٥٤ ساله که سابق بر این مشاور بحران بوده، می‌خواست که یک خانه را در زمین جنگلی‌اش بسازد، اما باید صبر می‌کرد تا پول‌هایش را به این منظور جمع کند. در عین حال او در یک «واگن متحرک» که همسایه‌اش آن را به او داده بود زندگی می‌کرد و کارش گرفتن نشتی لوله‌های حمام و آب بود.

 

اما او وقتی که معلولیت پیدا کرد، درآمدش بسیار پایین آمد و به ٣٤٠ دلار به ازای کوپن غذایی و ٣٣٨دلار پول نقد رسید. خوشبختانه هیل می‌گوید که با وجود آووکادو، انبه و پاپایا و درختان موز اطراف زمینش گرسنه نمی‌ماند. او می‌گوید: «من زندگی بسیار خوبی برای خودم درست کرده بودم. زندگی ساده‌ای بود اما خوب بود. زندگی در این‌جا خیلی شلوغ و بهم‌ریخته است اما واقعی و زیباست.»

 

هیل که روز پنجشنبه از منطقه زندگی‌اش خارج شد، امیدوار است که بتواند به‌زودی دوباره به خانه بازگردد. او اکنون در پناهگاه‌های صلیب‌سرخ در پاهائو زندگی می‌کند. او اصلا تمایلی به طرح نقشه برای زندگی ندارد، چون هیچ‌کس نمی‌داند که فوران آتش‌فشان تا کی ادامه خواهد داشت. روز سه‌شنبه اما اتفاقات بدتری افتاد. دو شکاف آتش‌فشانی جدید در اطراف محل زندگی او باز شد و هیل بیشتر شوکه شد. او نگران است که حتی اگر بتواند به زمینش بازگردد، فوران‌های جدید، چهره آن‌جا را به کلی تغییر داده باشد و آن‌جا دیگر آن زمین‌ها و مراتع دوست‌داشتنی پیشین نباشد.

 

او می‌گوید: «با وجود گدازه‌های آتش‌فشانی، وقتی به آن‌جا می‌روید فکر می‌کنید که به سیاره دیگری قدم گذاشته‌اید. من زمانی که از زمینم بیرون آمدم با آن‌ خداحافظی کردم و قلبم جریحه‌دار شد.»

 

«آمدئو مارکاف» که نمایشگاه صنایع دستی را در منطقه پونا افتتاح کرده بود می‌گوید: «برخی از مردم فکر می‌کنند افرادی که در این‌جا زندگی می‌کنند، دیوانه‌اند. اما افراد زیادی در این‌جا متولد و بزرگ شده‌اند و تمام زندگی‌شان در این‌جا گذشته. این‌جا برخلاف توسعه صنعتی سایر مناطق همچنان دارای طبیعت بکری است. حتی آتش‌فشان‌هایش هم کشش و جذبه زیادی دارند.»

 

مجتبی پارسا

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش