به گزارش باشگاه خبرنگاران، افرادی که کورکورانه از مد تقلید می کنند گاهی این پیروی های بی جا باعث مرگ آنها می شود. این موضوع ربطی به قرن بیستم و تجدد و ریخت و پاش های امروزی ندارد بلکه از قرن ها پیش پیروی زیادی از مد خیلی ها را گرفتار کرده است.
در اوایل قرن هجدهم و نوزدهم نوعی پوشش در زنان گسترش یافت که دختران جوان را درگیر آن کرد. این لباس ها به دلیل جنس پارچه ای که داشتند بسیار سبک بودند و اگر لباس را در حالیکه خیس بود می پوشیدن بیشتر زیبایی پارچه مشخص می شد. البته این مدل لباس ها مناسب مناطق سردسیر نبودند چون از گرمای کافی برخوردار نبودند. اما دختران ترجیح می دادند مریض شوند اما با مد پیش بروند.
یکی از معروفترین قربانیان این مد، اکاترین توفوآکین همسر ۲۵ ساله شاهزاده پیتر بود که این لباس را حتی در یخبندان و سرما می پوشید و در نهایت بر اثز ذات الریه شدید جان خود را از دست داد.
در اواسط قرن نوزدهم مدل لباس «کرینولین» که به لباس هایی با دامن های پف دار و ضخیم گفته می شود، بسیار رواج داشت. جنس این دامن ها بسیار اشتعال زا بود و بخاطر بلندی به راحتی قابل کنترل نبود در نتیجه بر اثر برخورد با شمع یا شومینه سریع شعله می گرفت و مرگ وحشتناکی را موجب می شد.
همسر شاعر معروف آن عصر لنگرفلاو فانی و دو خواهر اسکار وایلد شاعر و داستان نویس ایرلندی و خیلی های دیگر از قربانیان پوشیدن این مدل لباس ها بودند.
بعدها کمر باریک بودن بسیار مد شد. لباس هایی دوخته می شد که فقط خانم های کمر باریک می توانستند آن را بپوشند. از این رو عده ای دنده های خود را می شکستند تا لباس اندازه آنها شود.
عده ای هم از گین های فنری استفاده می کردند که ناگهان به دلیل فشار زیاد میله های گین در بدن فرو می رفت و موجب مرگ آنها می شد.
در سال ۱۹۱۰، پل پوار طراح معروف دامن هایی را طراحی کرد که در قسمت زانو بسیار تنگ بود و مانع قدم زدن راحت می شد. در طول مسابقه سوارکاری شانتیلی، اسب با عجله به سمت جمعیت دوید و تنها قربانی این حادثه زنی بود که از این مدل دامن ها پوشیده بود و نتوانست فرار کند در نتیجه زیر لگد های اسب له شد.
دیگر قربانی این دامن ها دختر ۱۸ ساله ای بود که روی پل کانال «اری» در حال قدم زدن بود، پس از شکسته شدن پل نتوانست خود را نجات دهد و در آب افتاد.
زنان درباری در امپراطوری های چین و ژاپن نیز باید پاهای کوچکی داشته باشند تا بتوانند کفش های مخصوص را بپوشند. این کفش ها بقدری کوچک بودند که برای پوشیدن آن حتی مجبور بودند استخوان های انگشت و پنجه خود را بشکنند.
البته مد لباس تنها زنان را قربانی نکرد بلکه هوراتسیو نلسون دریاسالار معروف هم قربانی مد شد. او در یکی از پیروزی های خود طلا و الماس درخشانی را به ارمغان آورد و به لباس خود آویزان کرد که زرق و برق زیاد آن باعث شد تیرانداز فرانسوی از فاصله ۱۵ متری او را مورد هدف قرار دهد.
همچنین کروات هایی که آقایان استفاده می کردند و زیر آن از لباس هایی با یقه های آهار دار می پوشیدند نیز خفگی های زیادی را موجب شد.
- 30
- 3