سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۱۷۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

تصاویری جذاب از حیواناتی کمیاب!

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 حیوانات بسیاری روی کره زمین زندگی می کنند که در نقاط مختلف دنیا پراکنده شده اند اما در این میان، برخی از آن ها بسیار نادر، کمیاب و در خطر انقراض هستند. نکته جالب تر این که معمولا چنین حیوانات نادری تحت حمایت های مختلف و البته مراقبت های ویژه در مجهزترین باغ وحش های دنیا قرار دارند اما برخی از آن ها به اندازه ای نایاب هستند که برای گرفتن یک عکس از آن ها باید مدت ها در طبیعت کمین کرد تا شاید موفق به ثبت و اثبات وجود داشتن شان شد. ثبت عکسی از پلنگ سیاه آفریقایی که آخرین بار،حدود ۱۱۰ سال پیش مشاهده رسمی آن ثبت شده بود یکی از مصادیق همین حیوانات نادر و کمیاب است. در ادامه این مطلب، درباره شیوه هیجان انگیز ثبت عکس از این پلنگ آفریقایی خواهید خواند و با چند حیوان نادر دیگر آشنا خواهید شد که عکس های محدودی از آن ها گرفته شده است.

 

۸ عکس از کمیاب ترین حیوانات روی کره زمین

 

گرگ قرمز

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

یکی از گونه های گرگ خاکستری به نام «قرمز» شناخته می شود البته به نظر می رسید در سال های ۱۹۸۰ منقرض شده است اما سال ۲۰۰۲، یک عکاس بعد از دو هفته کمین در یک جنگل موفق شد عکس جدیدی از این گرگ را ثبت کند. به نظر می رسد که حداکثر ۱۰۰ قلاده از این نوع گرگ در جهان وجود داشته باشد.

 

ایسوپاد

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این آبزی یکی از شکارچیان کف دریاست که سال ۲۰۰۸ در عمق دو هزار متری آب پیدا شد. او دارای چهره ای بسیار شبیه به یک حشره خاکی اما غول پیکر است و به عنوان یکی از موجوداتی شناخته می شود که تنها در تاریکی مطلق زیر آب زندگی می کند. این آبزی عجیب از لاشه حیوانات مرده یا مواد غذایی که در کف آب باقی مانده است، تغذیه می کند و تا قبل از ۲۰۰۸ هیچ عکسی از او منتشر نشده است.

 

میگوی مانتیس

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این موجود که به نام ملخ دریایی، میگوی قاتل و حتی انگشت سوراخ کن نیز شناخته می شود، یکی از شکارچیان آب های گرمسیری است که در آب های کم عمق یافت می شود. ثبت عکس از این حیوان به سختی انجام می شود چرا که این حشره، تقریبا تمام روز را در زیر تخته سنگ مخفی می شود و شب ها به شکار می رود و همین باعث شده تا عکس های کمی از او شکار شده باشد.

 

افعی سبز

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در سال ۲۰۰۲  میلادی دانشمندان به گونه ای جدید از افعی ها دست پیدا کردند که به افعی های سبز شهرت دارند. این مارها در جنوب آسیا یافت می شوند البته بسیار کمیاب هستند و کاملا به صورت اتفاقی در سال ۲۰۰۲ توسط یک عکاس محیط زیست که مشغول عکس برداری از طبیعت های بکر جنوب آسیا بود ،کشف شدند . شایان ذکر است این مارها در کنار آن که سمی و کشنده اند دارای چهره ای عجیب و جالب نیز هستند. سری تخت و بدنی سبز رنگ با چانه ای بسیار پهن از جمله ویژگی های آن هاست که درانواع  مارها کمتر دیده  می شود و چهره ای عجیب را به این مار داده اند. در عکس بالا یکی از معدود تصاویر منتشر شده از این نوع خاص مارها را مشاهده می کنید.

 

رنگینک آریارپه

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

رنگینک آریارپه یک پرنده فوق العاده زیبا و در عین حال بسیار خطرناک و بومی برزیل است که به سبب تخریب زیستگاه، حداکثر ۸۰ قطعه از آن در طبیعت وجود دارد. ویژگی جالب و خاص پرنده «رنگینک آریارپه» این است که جنس نر آن ها زیباتر از ماده ها هستند. آن ها دارای پرهای سفید یکدست، تاج قرمز روشن و بال های سیاه هستند که زیبایی شان را خیره کننده تر کرده است اما به علت تخریب زیستگاه شان در ۲۰ سال اخیر، عکس های بسیار کمی از آن ها منتشر شده است.

 

قورباغه بنفش

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این نوع قورباغه که زیستگاه آن  هند است، بدنی پف کرده و خرطومی غیر معمول دارد. نکته جالب درباره این موجود این است که تنها دو هفته در سال روی زمین سپری می کند و باقی وقتش را زیر زمین در جست و جوی جفت می گذراند. شاید به همین دلیل است که این قدر کمیاب و کار عکاس ها برای ثبت تصویر از او این قدر سخت است.

 

کرگدن سوماترایی

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این کرگدن دوشاخ همراه با پسر عموهای سیاه خود جزو بحرانی ترین گونه های در معرض خطر انقراض در دنیا هستند و به همین دلیل علاقه مندان محیط زیست به آن توجه دارند. مجموع جمعیت این گونه کمیاب به شدت در معرض خطر، کمتر از ۲۷۵ قلاده در سراسر دنیا تخمین زده شده است. مانند سایر کرگدن ها، این زیرگونه نیز به دلیل شاخ خود از سوی شکارچیان تهدید می شوند.

 

اکراس کچل

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

گمان می شد این حیوان که به «مرغ پیر گوشه گیر» معروف است، منقرض شده است اما ثبت یک تصویر از آن در شب توسط دوربین هایی که در طبیعت سوریه کار گذاشته  شده بودند، نظریه انقراض را منتفی کرد. اکراس کچل شمالی در سال  ۲۰۰۲ دوباره در صحرای سوریه نزدیک پالمیرا کشف و باعث شگفتی کارشناسان محیط زیست شد. 

 

ثبت شانسی لحظه ای تاریخی

ثبت عکسی از یک پلنگ سیاه براق در کنیا که با وقار در حال قدم زدن است، زیست شناسان را شگفت زده کرده و به وجود گربه بزرگ سیاه افسانه ای در حیات وحش این منطقه مهر تایید زده است. عکسی که در این مطلب می بینید، در حالی از این پلنگ سیاه در کنیا به ثبت رسیده است که از سال ۱۹۰۹ میلادی که برای اولین بار تصویری از این نوع پلنگ به ثبت رسیده بود، دیگر مشاهده نشده است. به گزارش سی ان ان، «نیک پیلفولد» عکاس حیات وحش و دانشمند باغ وحش جهانی با بیان این که این تصاویر به صورت کاملاً شانسی گرفته شده اند، اظهار کرد: «ما سال گذشته گزارش های تأیید نشده ای مبنی بر مشاهده پلنگ سیاه در کنیا داشتیم و به همین دلیل دوربین های از راه دور خود را در منطقه حفاظت شده «لویزابا»ی کنیا برای ردیابی جمعیت پلنگ های منطقه قرار دادیم.» او با این مقدمه ادامه داد: «ما به تعداد دوربین های خود در مناطقی که بیشترین مشاهدات پلنگ سیاه گزارش شده بود، اضافه کردیم و در مدت چند ماه ، نتیجه تلاش های خود را با ثبت چند تصویر به دست آوردیم.»

 

 ویژگی های جالب این نوع پلنگ

رنگ پوست این پلنگ ماده به دلیل «ملانیسم» که نوعی جهش ژنی است و در آن تعداد رنگدانه های پوست بیش از حد زیاد می شوند، سیاه قیری است. اگرچه پوست این پلنگ در طول روز سیاه دیده می شود اما در شب و با دوربین مادون قرمز، نقش های خال خال پلنگی روی پوست آن قابل رؤیت است. ملانیسم در ۱۱ درصد از پلنگ ها رخ می دهد اما بیشتر این پلنگ ها در جنوب شرقی آسیا زندگی می کنند. پلنگ های سیاه در آفریقا به شدت نادر بوده و بیش از یک قرن از آخرین مشاهده این پلنگ ها گذشته است.

حیوانات کمیاب,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

khorasannews.com
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش