حیوانات بسیاری روی کره زمین زندگی می کنند که در نقاط مختلف دنیا پراکنده شده اند اما در این میان، برخی از آن ها بسیار نادر، کمیاب و در خطر انقراض هستند. نکته جالب تر این که معمولا چنین حیوانات نادری تحت حمایت های مختلف و البته مراقبت های ویژه در مجهزترین باغ وحش های دنیا قرار دارند اما برخی از آن ها به اندازه ای نایاب هستند که برای گرفتن یک عکس از آن ها باید مدت ها در طبیعت کمین کرد تا شاید موفق به ثبت و اثبات وجود داشتن شان شد. ثبت عکسی از پلنگ سیاه آفریقایی که آخرین بار،حدود ۱۱۰ سال پیش مشاهده رسمی آن ثبت شده بود یکی از مصادیق همین حیوانات نادر و کمیاب است. در ادامه این مطلب، درباره شیوه هیجان انگیز ثبت عکس از این پلنگ آفریقایی خواهید خواند و با چند حیوان نادر دیگر آشنا خواهید شد که عکس های محدودی از آن ها گرفته شده است.
۸ عکس از کمیاب ترین حیوانات روی کره زمین
گرگ قرمز
یکی از گونه های گرگ خاکستری به نام «قرمز» شناخته می شود البته به نظر می رسید در سال های ۱۹۸۰ منقرض شده است اما سال ۲۰۰۲، یک عکاس بعد از دو هفته کمین در یک جنگل موفق شد عکس جدیدی از این گرگ را ثبت کند. به نظر می رسد که حداکثر ۱۰۰ قلاده از این نوع گرگ در جهان وجود داشته باشد.
ایسوپاد
این آبزی یکی از شکارچیان کف دریاست که سال ۲۰۰۸ در عمق دو هزار متری آب پیدا شد. او دارای چهره ای بسیار شبیه به یک حشره خاکی اما غول پیکر است و به عنوان یکی از موجوداتی شناخته می شود که تنها در تاریکی مطلق زیر آب زندگی می کند. این آبزی عجیب از لاشه حیوانات مرده یا مواد غذایی که در کف آب باقی مانده است، تغذیه می کند و تا قبل از ۲۰۰۸ هیچ عکسی از او منتشر نشده است.
میگوی مانتیس
این موجود که به نام ملخ دریایی، میگوی قاتل و حتی انگشت سوراخ کن نیز شناخته می شود، یکی از شکارچیان آب های گرمسیری است که در آب های کم عمق یافت می شود. ثبت عکس از این حیوان به سختی انجام می شود چرا که این حشره، تقریبا تمام روز را در زیر تخته سنگ مخفی می شود و شب ها به شکار می رود و همین باعث شده تا عکس های کمی از او شکار شده باشد.
افعی سبز
در سال ۲۰۰۲ میلادی دانشمندان به گونه ای جدید از افعی ها دست پیدا کردند که به افعی های سبز شهرت دارند. این مارها در جنوب آسیا یافت می شوند البته بسیار کمیاب هستند و کاملا به صورت اتفاقی در سال ۲۰۰۲ توسط یک عکاس محیط زیست که مشغول عکس برداری از طبیعت های بکر جنوب آسیا بود ،کشف شدند . شایان ذکر است این مارها در کنار آن که سمی و کشنده اند دارای چهره ای عجیب و جالب نیز هستند. سری تخت و بدنی سبز رنگ با چانه ای بسیار پهن از جمله ویژگی های آن هاست که درانواع مارها کمتر دیده می شود و چهره ای عجیب را به این مار داده اند. در عکس بالا یکی از معدود تصاویر منتشر شده از این نوع خاص مارها را مشاهده می کنید.
رنگینک آریارپه
رنگینک آریارپه یک پرنده فوق العاده زیبا و در عین حال بسیار خطرناک و بومی برزیل است که به سبب تخریب زیستگاه، حداکثر ۸۰ قطعه از آن در طبیعت وجود دارد. ویژگی جالب و خاص پرنده «رنگینک آریارپه» این است که جنس نر آن ها زیباتر از ماده ها هستند. آن ها دارای پرهای سفید یکدست، تاج قرمز روشن و بال های سیاه هستند که زیبایی شان را خیره کننده تر کرده است اما به علت تخریب زیستگاه شان در ۲۰ سال اخیر، عکس های بسیار کمی از آن ها منتشر شده است.
قورباغه بنفش
این نوع قورباغه که زیستگاه آن هند است، بدنی پف کرده و خرطومی غیر معمول دارد. نکته جالب درباره این موجود این است که تنها دو هفته در سال روی زمین سپری می کند و باقی وقتش را زیر زمین در جست و جوی جفت می گذراند. شاید به همین دلیل است که این قدر کمیاب و کار عکاس ها برای ثبت تصویر از او این قدر سخت است.
کرگدن سوماترایی
این کرگدن دوشاخ همراه با پسر عموهای سیاه خود جزو بحرانی ترین گونه های در معرض خطر انقراض در دنیا هستند و به همین دلیل علاقه مندان محیط زیست به آن توجه دارند. مجموع جمعیت این گونه کمیاب به شدت در معرض خطر، کمتر از ۲۷۵ قلاده در سراسر دنیا تخمین زده شده است. مانند سایر کرگدن ها، این زیرگونه نیز به دلیل شاخ خود از سوی شکارچیان تهدید می شوند.
اکراس کچل
گمان می شد این حیوان که به «مرغ پیر گوشه گیر» معروف است، منقرض شده است اما ثبت یک تصویر از آن در شب توسط دوربین هایی که در طبیعت سوریه کار گذاشته شده بودند، نظریه انقراض را منتفی کرد. اکراس کچل شمالی در سال ۲۰۰۲ دوباره در صحرای سوریه نزدیک پالمیرا کشف و باعث شگفتی کارشناسان محیط زیست شد.
ثبت شانسی لحظه ای تاریخی
ثبت عکسی از یک پلنگ سیاه براق در کنیا که با وقار در حال قدم زدن است، زیست شناسان را شگفت زده کرده و به وجود گربه بزرگ سیاه افسانه ای در حیات وحش این منطقه مهر تایید زده است. عکسی که در این مطلب می بینید، در حالی از این پلنگ سیاه در کنیا به ثبت رسیده است که از سال ۱۹۰۹ میلادی که برای اولین بار تصویری از این نوع پلنگ به ثبت رسیده بود، دیگر مشاهده نشده است. به گزارش سی ان ان، «نیک پیلفولد» عکاس حیات وحش و دانشمند باغ وحش جهانی با بیان این که این تصاویر به صورت کاملاً شانسی گرفته شده اند، اظهار کرد: «ما سال گذشته گزارش های تأیید نشده ای مبنی بر مشاهده پلنگ سیاه در کنیا داشتیم و به همین دلیل دوربین های از راه دور خود را در منطقه حفاظت شده «لویزابا»ی کنیا برای ردیابی جمعیت پلنگ های منطقه قرار دادیم.» او با این مقدمه ادامه داد: «ما به تعداد دوربین های خود در مناطقی که بیشترین مشاهدات پلنگ سیاه گزارش شده بود، اضافه کردیم و در مدت چند ماه ، نتیجه تلاش های خود را با ثبت چند تصویر به دست آوردیم.»
ویژگی های جالب این نوع پلنگ
رنگ پوست این پلنگ ماده به دلیل «ملانیسم» که نوعی جهش ژنی است و در آن تعداد رنگدانه های پوست بیش از حد زیاد می شوند، سیاه قیری است. اگرچه پوست این پلنگ در طول روز سیاه دیده می شود اما در شب و با دوربین مادون قرمز، نقش های خال خال پلنگی روی پوست آن قابل رؤیت است. ملانیسم در ۱۱ درصد از پلنگ ها رخ می دهد اما بیشتر این پلنگ ها در جنوب شرقی آسیا زندگی می کنند. پلنگ های سیاه در آفریقا به شدت نادر بوده و بیش از یک قرن از آخرین مشاهده این پلنگ ها گذشته است.
- 16
- 1