شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۳۶ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۳۲۴۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

مرزهای عجیب بین کشورهای مختلف

چه چیزی به ذهنتان می‌رسد وقتی کلمه "مرز" رو می‌شنوید؟ احتمالا یک منطقه سیم رسمی بین دو کشور که به وسیله نگهبانان و سگ‌های تربیت شده محافظت می‌شود. خب همه‌ی مرز‌ها به وسیله سیم خاردار فن کشی و محافظت نمی‌شوند. در این مطلب نگاهی به تعدادی ازمرزبندی‌های غیر معمولی و گا‌ها عجیب و غریب انداخته ایم.

ماکائو – چین

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

اگر با کمبود چالش در زندگی تان مواجهه هستید سری به مرز بین چین و ماکائو بزنید. همانگونه که در تصویر پایین می‌بینید تنها یک رود مرز بین چین و ماکائو است. جالب اینکه مردم در ماکائو به طور مثال در هنگ کنک از سمت چپ و مردم چین از سمت راست جاده رانندگی می‌کنند! علت این قضیه این است که بعد از چند صد سال از اینکه ماکائو مستعمره پرتقال بود، این روز‌ها به نوعی بخشی از چین به شمار می‌رود.

 

به همی خاطر است که اسم کامل آن کمی طولانی به نظر می‌رسد: ماکائو منطقه ویژه اداری جمهوری خلق چین! و به همین خاطر است که وقتی از چین به طرف ماکائو رانندگی می‌کنید باید از سمت راست جاده به طرف چپ جاده بکشید و مسیر را ادامه دهید با این که در واقع در یک کشور رانندگی می‌کنید. این جادو هنگام عبور از پل لوتوس بین ماکائو و چین بعد از عبور از چندین پیچ و خم عجیب و غریب اتفاق می‌افتد.

 

لهستان – اکراین

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

مرز بین دو کشور لهستان و اکراین فقط یک خط مرزی بین دو کشور نیست بلکه یک اثر هنری است. اگر از آسمان به تکه زمینی که بین این دو کشور قرار گرفته است نگاه کنید، دو ماهی غول پیکر را می‌بینید که به کمک انواع مختلفی از گیاهان طراحی شده اند. این اثر خیره کننده هنری توسط هنرمند لهستانی یاراسلاو کوزیارا (jaroslaw koziara) خلق شده است. معنای عمیقی در پس تصویر این دو ماهی نهفته است. منظور این هنرمند این بوده است که مرز بین دو کشور فقط یک مرز تشریفاتی است.

 

برزیل – آرژانتین – پاراگوئه

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

نظر شما در مورد مرزی که نه تنها ۲ کشور بلکه ۳ کشور را دریک زمان از یکدیگر جدا می‌کند چیست؟ این مکان که ما در موردش صحبت می‌کنیم به مرز‌های سه گانه معروف است و جایی است که دو رود به هم پیوسته سه کشور برزیل، آرژانتن و پاراگوئه را زا هم جدا می‌کنند.

 

در این مکان هر کشور در مرز خود ستون‌های بزرگ سنگی را ایجاد کرده است که پرچم ملی هر کشور بر روی آن‌ها نقاشی شده است. تعجی ندارد که این مکان یکی از جاذبه‌های محبوب گردشگری در این کشورهاست، چون که در یک لحظه می‌توانید هر سه کشور را بر روی هر کدام از این ستون‌ها ببینید.

 

آمریکا – روسیه

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

آیا تاکنون درباره جزایر دایومید (یک جفت جزیره صخره‌ای در میانه تنگه برینگ) چیزی شنیده اید؟ این جزایر بین منطقه سیبری و آلاسکا قرار گرفته اند و فاصله بسیار نزدیکی به یکدیگر دارند. اما تفاوتی ندارد که آن‌ها چقدر به یکدیگر نزدیک اند، چونکه هر یک از آن‌ها به کشوری جداگانه تعلق دارند و با مرزی بین المللی از یکدیگر جدا می‌شوند. یکی در اختیار آمریکا و دیگری در مالکیت روسیه است.

 

اما صبر کنید قضیه اینجا تمام نمی‌شود! علی رغم فاصله بسیار نزدیک، این دو جزیره حدود ۲۱ ساعت با هم اختلاف زمانی دارند. این پدیده به خاطر همان مرز زمانی بین المللی بین دو جزیره است.

 

هلند – بلژیک

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این مرز با اختلاف غیر معمول‌ترین و عجیب و غریب‌ترین مرز در این لیست است. به دو روستای در هم تنیدۀ بارله هرتوگ (Baarle-Hertog) و بارله ناسائو (Baarle-Nassau) واقع در مرز دو کشور بلژیک و هلند خوش آمدید. این منطقه یکی از عجیب‌ترین و پیچیده‌ترین وضعیت‌های مرزیِ جهان را دارد. در این منطقه خیابان‌های بسیاری دیده می‌شوند که پیاده روی سمت راست آن متعلق به یک کشور (بلژیک) است و پیاده روی سمت چپ متعلق به کشوری دیگر (هلند). این پیچیدگی‌ها باعث شده که مقامات منطقه تصمیم بگیرند وضعیت مرز‌ها را روی پیاده رو‌ها ترسیم کنند. این خط مرزی از وسط جاده ها، باغ‌ها و حتی خانه‌های مردم می‌گذرد.

 

البته این وضعیت مزایایی هم به همراه داشته و قدرت انتخاب ساکنان را افزایش داده است. مثلا اهالی منطقه هرگاه نانی با کیفیت خوب یا بنزینی ارزان بخواهند به قسمت بلژیکی آن می‌روند و برای خرید خواروباری با قیمتی ارزان‌تر نیز رهسپار بخش هلندی آن می‌شوند. ارزان بودن قیمت خواروبار در خاک هلند باعث شده است که اصلا سوپر مارکتی در بخش بلژیکی این منطقه وجود ندارد!

 

واتیکان – ایتالیا

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

واتیکان کوچکترین کشور جهان است و خط مرزی دور تا دور آن که این کشور را از ایتالیا جدا می‌کند تنها ۳ کیلومتر طول دارد و مساحت کل کشور تنها ۴۰ هکتار است. این مساحت تنها به اندازه یک هشتم مساحت سنترال پارک در نیویورک آمریکاست. واتیکان دارای تمبر، رسانه‌های جمعی، سرود و پرچم اختصاصی است. صنایع دستی، مشارکت‌های مردمی و درآمد‌هایی که از موزه‌های واتیکان به دست می‌آید، بودجه این کشور را تشکیل داده اند.

 

برزیل – آرژانتین

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

مرز بین این دو کشور احتمالا زیباترین مرز در تمام جهان باشد. نظر شما هم همین است اگر تا کنون بزرگترین شبکه آبشاری جهان یعنی آبشار‌های ایگوآسا را دیده باشید. بزرگترین آبشار آن با ۸۰ متر ارتفاع و ۱۴۹ متر عرض " گلوی شیطان" نام دارد که چشم اندازی خیره کننده دارد و مرز بین دو کشور آرژانتین و برزیل را تشکیل می‌دهد.

 

مجارستان – اسلواکی – اتریش

 

مرزهای عجیب بین کشورها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

نقطه‌ای که مرز سه کشور مختلف به هم میرسند را سه گانه می‌گویند و حدود ۱۷۰ عدد از این نقاط در جهان وجود دارد. یکی از این نقاط در اروپا قرار دارد و شبیه یک میز سنگی معمولی به نظر می‌رسد. اما در واقع این میز مرز بین سه کشور اتریش، مجارستان و اسلواکی است. امروز هر سه این کشور‌ها جز منطقه شنگن محسوب می‌شوند و به همین خاطر هیچ مرزبندی فیزیکی و یا نگهبانی در مرز این سه کشور وجود ندارد.

 

مجسمه‌هایی مربوط به دوره‌ای از تاریخ هر کشور در سه گوشه این میز سنگی وجود دارد و اطراف آن‌ها تا چشم کار می‌کند دشت‌های هموار و سرسبز وجود دارد. سکوت حاکم بر آنجا ممکن است در نگاه اول کمی ترسناک به نظر برسد، اما برای افرادی که از شلوغی و هرج و مرج شهر‌ها خسته شده اند مکانی بی نظیر برای کمی استراحت است.

 

ترجمه از رسول گل‌افلاک

 

 

bartarinha.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش