دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۶ - ۲۴ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۹۲۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

عادت زشت و عجیب مردم ادینبورگ اسکاتلند

موزائیک قلب میدلوثیان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
انداختن آب‌ دهان در خیابان‌ها، معمولاً یک رفتار غیرمتمدنانه تلقی می‌شود، اما در خیابان «رویال مایل» در ادینبورگ اسکاتلند آیینی است که مردم همچنان به انجام آن ادامه می‌دهند.

این موزائیک شبیه قلب که در سنگ‌فرش‌های غرب خیابان واقع شده و به «قلب میدلوثیان» معروف ‌است، نمایانگر محلی است که روزگاری روی آن ورودی یک زندان بدنام به نام «اُلد تولبوث» قرار داشت و این همان محلی بود که مردم ادینبورگ برای دیدن اعدام‌های علنی جمع می‌شدند و در آن زمان رو به درب زندان تف می‌انداختند تا زندانیان آن‌جا را تحقیر کنند.

زندان «اُلد تولبوث» در یک مقطعی از قرن چهاردهم ساخته شده است تا بتواند شورای بورگ، دادگاه و ساختمان زندان را در خود جای دهد؛ همان طور که محلی بود که ساکنان ادینبورگ در آن مالیات خود را پرداخت می‌کردند و نام آن از «تولبوث» گرفته شده که به معنی غرفه‌ای است که در آن مردم مالیات یا عوارض خود را پرداخت می‌کنند.

این‌ زندان عمدتاً برای جا دادن محکومین به اعدام استفاده می‌شد که قرار بود در سریع‌ترین زمان ممکن اعدام شوند و به دلیل وخامت اوضاع زندگی و احوالات نامناسب داخل آن، شهرت بدی پیدا کرد و معروف بود که پشت دیوار‌های آن شکنجه زندانیان به اشکال مختلفی جریان دارد. علاوه بر شکنجه‌های قرون وسطایی مرسوم، اعضای بدن زندانیان اعدامی و اغلب سر آن‌ها و بدن‌هایشان بر دیوار‌های زندان آویزان می‌شد.

در سال ۱۵۸۱ جیمز داگلاس به اتهام قتل لرد «دارنلی» و شوهر ملکه اسکاتلند اعدام شد و سر او را روی نیزه‌ای در بالای سنگ ساختمان قرار دادند و سر او در آنجا هجده ماه آویزان ماند. همین طور سر جیمز گراهام، که در جنگ داخلی اسکاتلند شرکت کرد، پنج سال کامل به نمایش درآمد.

موزائیک قلب میدلوثیان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

دقیق‌ترین توضیحات از شرایط وخیم در زندان توسط موّرخ «هوگو آرنوت» در قرن هجدهم گرد آمده است که نوشت، در آن زندان هیچ وسیله و یا روزنه‌ای برای تهویه و لوله کشی آب و یا توالت وجود نداشت.

او نوشت: کثافتی که در زندان جمع می‌شد، به انتهای پله‌ها انداخته می‌شد که در نهایت به یک گودال توالت منتهی می‌شد، شوکه کننده است که بدانیم حرکت مذکور هیچ خدمتی به زندان نمی‌کرد، جز اینکه فضای زندان با بوی غیرقابل تحملی پر می‌شد.

آرنوت می‌گوید: وقتی از زندان بازدید کردیم حدود ۲۹ زندانی پشت میله‌های زندان بودند، برخی از آن‌ها بدهکار بودند، برخی دیگر مرتکب تخلفی کوچک بودند و پنج یا چهار نفر آن‌ها زن بودند و پنج کودک پسر نیز وجود داشت. برخی از آن‌ها از آزادی حبس برخوردار بودند، به این معنا که آن‌ها در یک سلول زندانی نمی‌شدند، بلکه از آزادی جابجایی در داخل زندان بهره‌مند بودند و نوعی پاکیزگی را در اتاق‌های خود که شامل تختخواب‌های اختصاصی بود حفظ می‌کردند، در یکی از اتاق‌هایی که متعلق به آن‌ها ،متوجه قابلمه‌ای روی آتش نیز شدم. اما هرگاه زندانیان را می‌یابیم که با هم در یک سلول واحد نگهداری می‌شدند، خواه به خاطر تخلفی که انجام داده بودند یا بدهکاری، سلول‌های آن‌ها هیچ یک از امکانات لازم را نداشت و بسیار کثیف بودند.

موزائیک قلب میدلوثیان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

این زندان چنان شرایط بدی داشت که وقتی ملکه ماری «ملکه اسکاتلند» در سال ۱۵۶۱ از آنجا دیدار کرد، دستور داد کل ساختمان را ویران کنند؛ بنابراین، شورای شهر ساختمان دیگری را برای برگزاری انجمن‌های خود بنا کرد و آن‌ها برای جلسات مجلس و دربار از ساختمان دیگری استفاده کردند و تولبوث قدیم تا دویست سال دیگر نیز در آنجا ماند تا اینکه سرانجام در سال ۱۸۱۷ کامل تخریب شد.

با وجود این ساکنان ادینبورگ هنوز آماده انصراف از میراث خود نبودند. بعد از گذشت یک سال از تخریب آن رمان‌نویس اسکاتلندی «سر والتر اسکات» کتابی به نام «قلب میدلوثیان» نوشت رمانی در مورد زندان «اُلد تولبوث»، این کتاب یکی از بهترین آثار ادبی اسکات به حساب می‌آید.

موزائیک قلب میدلوثیان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پس از مدت کوتاهی، مردم موزائیک قلبی شکلی را در جایی که روزی مدخل زندان بدنام بود، درست کردند. پس از آن زمان به بعد هر وقت ساکنان شهر از آنجا می‌گذرند برای خوش‌شانسی درون آن قلب موزائیکی تف می‌کنند.

tabnakbato.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش