دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۰۴ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۴۹۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

حقایقی جالب که دید شما به جهان را تغییر می‌دهد!

تا به حال در آن شرایط ناخوشایند بوده اید که در یک اتاق با افرادی باشید که به سختی آن‌ها را می‌شناسید و هیچ کدامتان نمی‌دانید چه بگویید؟ سکوت بی پایان به نظر می‌رسد ... اگر امروز با ما همراه باشید به شما حقایق جالبی را نشان می‌دهیم که در این مواقع به کمک شما می‌آیند و می‌توانید با بیان آن‌ها اطلاعات خود را به رخ افراد دیگر بکشید! چرا که نه! پس در ادامه با ما همراه باشید.

حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱. «تنبل ها» کندترین حیوانات جهان هستند ما فقط در مورد نحوه حرکت آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. یک ماه طول می‌کشد تا این پستانداران یک برگ را هضم کنند! بیشتر آن‌ها نیز فقط هفته‌ای یک بار به مدفوع می‌کنند! برای مقایسه، بسته به نوع غذا، انسان‌ها فقط ۱۲ تا ۴۸ ساعت برای خوردن یک وعده غذایی، هضم آن و خلاص شدن از شر مواد زائد آن نیاز دارند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲. احساس سوزشی که در دهان بعد از خوردن فلفل‌های تند دارید ناشی از یک ترکیب شیمیایی خاص در آن‌ها است که حسگر‌های عصبی شما را به این باور می‌رساند که در حال سوختن می‌باشند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۳. بعضی از پرندگان کوچک و حشرات، جهان را به صورت اسلوموشن مشاهده می‌کنند، زیرا سرعت پردازش اطلاعات در آن‌ها بسیار بالا است. از سوی دیگر، برای برخی از حیوانات بزرگ، زمان به معنای واقعی کلمه سریع می‌گذرد، زیرا آن‌ها به زمان بیشتری برای درک اطلاعات نیاز دارند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۴. اگر فکر می‌کنید گربه شما زیادی می‌خوابد، پس در مورد کوالا‌ها چه خواهید گفت؟ این پستانداران از ۱۸ تا ۲۲ ساعت در روز می‌خوابند! آن‌ها انرژی زیادی را برای هضم غذای مملو از فیبر خود صرف می‌کنند و چرت زدن روشی عالی برای بالا بردن این انرژی است.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۵. آیا تا به حال هنگام گوش دادن به موسیقی مو‌های بدنتان سیخ شده است؟! در این حالت مغز شما «دوپامین» آزاد می‌کند که یک ترکیب شیمیایی است که باعث ایجاد لذت می‌شود.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۶. می‌دانید چرا سرآشپز‌ها آن کلاه‌های سفید بلند را می‌پوشند؟ به این کلاه «توک» گفته می‌شود و تعداد چین در چنین کلاهی (که معمولاً ۱۰۰ عدد است) نشانگر تجربه یک سرآشپز است.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۷. اگر به گربه‌ها حساسیت و آلرژی دارید، این را نیز در نظر بگیرید: گربه‌ها همچنین می‌توانند به شما حساسیت داشته باشند! تنها دلیلی که این آلرژی آنقدر‌ها به چشم نمی‌آید یا برجسته نیست این است که ریزش مو‌های بدن شما به اندازه گربه‌ها نیست.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۸. اگر دقت کرده باشید، آسانسور‌ها هنگامی که به طبقه مورد نظر می‌رسند یک زنگ (دینگ) را برای اطلاع شما پخش می‌کنند. اگر به دقت گوش کنید، ممکن است متوجه شوید که برخی از آسانسور‌ها تعداد متفاوتی از زنگ‌ها را تولید می‌کنند. معمولاً، یک زنگ به معنای این است که آسانسور در حال بالا رفتن است و دو زنگ نشان دهنده پایین آمدن آسانسور است.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۹. صفحات قاره‌ای با همان سرعتی که ناخن‌های شما رشد می‌کند، در حال حرکت هستند. فعالیت زیرزمینی که باعث حرکت آن‌ها می‌شود همچنین باعث فوران آتشفشانی و زمین لرزه نیز می‌شود. در کل، صفحات تکتونیکی در نهایت تا ۵ سانتیمتر در سال حرکت می‌کنند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۰. حتماً متوجه شده اید که هر چه هوای بیرون سردتر باشد، وقتی روی برف‌ها گام برمی دارید صدای بلندتری ایجاد می‌شود. این اتفاق می‌افتد، زیرا وقتی که قدم برمی دارید، برف فشرده می‌شود و دانه‌های یخی کوچک بر روی یکدیگر ساییده می‌شوند. هرچه درجه حرارت پایین‌تر باشد، اصطکاک بین یخ‌ها بیشتر می‌شود و صدایی بلندتر تولید می‌شود.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۱. گربه‌های بالغ، تنها برای ارتباط برقرار کردن با ما انسان‌ها «میو» می‌کنند. بچه گربه‌ها می‌توانند برای مادران خود میو کنند، اما گربه‌های بالغ از این طریق با یکدیگر تعامل ندارند. دانشمندان حتی دریافته اند که این حیوانات در هنگام ارتباط با انسان، متقلب‌های بزرگی هستند! گربه‌ها می‌توانند گام صدای خود را طوری تغییر دهند به طوری که بیشتر شبیه گریه نوزادان می‌شود تا از این طریق غذا و توجه بیشتری را دریافت کنند!
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۲. چشمان گوزن شمالی در تابستان از طلایی به رنگ آبی در زمستان تغییر می‌کند. چنین تغییر رنگی دید حیوانات را بهبود می‌بخشد، زیرا بر نحوه بازتاب نور از طریق شبکیه تأثیر می‌گذارد.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۳. برس‌های پله برقی‌ها برای تمیز کردن کفش‌های ما طراحی نشده اند. آن‌ها به دلایل ایمنی بسیار مهمتری اختراع شده اند. بین قسمت پله‌ها و دیواره پله برقی شکاف وجود دارد که اگر چیزی مانند یک تکه لباس، داخل این شکاف شود، ممکن است در پیچ و خم موتور‌ها و چرخ دنده‌ها گیر کند. سپس پله برقی نه تنها می‌تواند خراب شود بلکه به جسم خارجی نیز آسیب برساند. برس‌های پله برقی با ترساندن شما از نزدیک شدن شما به لبه‌ها جلوگیری می‌کند و از بروز چنین حوادثی جلوگیری می‌کنند. به محض اینکه مو‌های این برس‌ها را روی پای خود احساس کردید، به طور غریزی پای خود را کنار می‌کشید.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۴. فقط یک صاعقه، انرژی کافی را برای یک توستر فراهم می‌کند تا ۸۴هزار دقیقه کار کند که برای طبخ تقریباً ۱۰۰هزار قطعه نان تست کافی است.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۵. صدای خروس‌ها می‌تواند فوق العاده بلند باشد و سؤال این است: «اگر این صدای کر کننده درست از میان منقارشان بیرون بیاید، چگونه ناشنوا نمی‌شوند؟ جواب ساده است . آن‌ها یک مکانیسم طبیعی دارند که به عنوان گوشواره داخلی کار می‌کند! هنگامی که یک خروس منقار خود را باز کرده و آماده خواندن می‌شود، کانال‌های شنوایی آن‌ها بسته می‌شوند و هیچ صدایی نمی‌تواند وارد شود.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۶. وقتی یخچال‌های طبیعی در حال ذوب شدن هستند، آن‌ها صدایی بلند تولید می‌کنند. صدایی که آن‌ها تولید می‌کنند مشابه صدایی است که هنگام باز کردن نوشیدنی‌های خنک ایجاد می‌شود. ذوب شدن یخچال‌های طبیعی، میلیون‌ها حباب هوای ریز را که قرن‌ها در یخ به دام افتاده اند را رها می‌کند. این صدا آنقدر بلند است که از فواصل دور و بدون دیدن کوه یخی، می‌توانید آن را بشنوید.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۷. اولین هلکوپتر‌ها دارای پروانه‌های چرخان چوبی بودند. در آن زمان، فایبرگلاس هنوز اختراع نشده بود و چوب بهترین مواد موجود (قوی، سبک و مقاوم) بود.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۸. در سال ۲۰۱۸ دانشمندان ۳۰۰ عدد کرم منجمد ماقبل تاریخ را در قطب شمال جمع آوری کردند. وقتی یخ همه کرم‌ها ذوب شد، دو عدد از آن‌ها زنده شدند! آن‌ها شروع به حرکت کردند و حتی غذا خوردند. یکی از آن‌ها به طور غیرقابل باور حدود ۳۲۰۰۰ سال قدمت و دیگری تقریباً ۴۲۰۰۰ سال قدمت داشت!
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۹. حس بویایی سگ‌ها نسبت به انسان‌ها بسیار قویتر است. اما وقتی نوبت به حس چشایی می‌رسد، در انسان‌ها با اختلاف زیاد نسبت به سگ‌ها بهتر است. در حالی که شما می‌توانید از بیش از ۹۰۰۰ جوانه چشایی استفاده کنید، اما سگ شما فقط ۱۷۰۰ عدد از آن‌ها را دارد. البته سگ‌ها نیز می‌توانند ۴ طعم شیرین، تلخ، ترش و شور را مانند انسان‌ها تشخیص دهند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۰. فضانوردان در فضا باید حداقل ۲ ساعت در روز ورزش کنند تا بدن خود را قوی نگه دارند؛ و مانند ما بر روی زمین، آن‌ها نیز هنگام ورزش عرق می‌کنند. اما به دلیل بی وزنی در فضا، عرق آن‌ها بر روی پوست سرازیر نمی‌شود، بلکه حباب‌های شوری تشکیل می‌دهد که به بدن می‌چسبند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۱. حلقه‌های تنه درخت نه تنها می‌توانند به شما بگویند یک درخت چند ساله است، بلکه همچنین بیانگر این است که آب و هوا در طول عمر درخت چگونه تغییر کرده است. حلقه‌های درخت در سال‌های خشکسالی باریک‌تر و در سال‌های پرباران پهن‌تر می‌شوند.
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۲. در هر لحظه، حدود ۲۰۰۰ طوفان رعد و برق در مکان‌های مختلف روی زمین اتفاق می‌افتد؛ و اگر بخواهیم این عدد را برای یک سال کامل حساب کنیم، این تعداد بیش از ۱۶میلیون خواهد بود!
حقایقی جالب و دیدنی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۳. انواع فوبیا و ترس‌های عجیب و غریب وجود دارد، و دکستروفوبیا یکی از آنهاست. افرادی که به این فوبیا مبتلا هستند، از اشیاء و چیز‌هایی که در سمت راست آنهاست، می‌ترسند!

bartarinha.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش