دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۲۸۴۱
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

مجموعه حقایق جالب و شگفت‌انگیز

گاهی اوقات ممکن است با خود فکر کنید که همه راز‌های دنیای مدرن را می‌دانید! علاوه بر این امروزه می‌توانید تقریبا پاسخ هر سوالی را در دنیای اینترنت بیابید. اما آیا می‌دانید که چاپ اولین عکس دنیا، بیشتر از ۸ ساعت زمان برد! و یا اینکه هسته کره زمین به اندازه سطح خورشید، داغ است! پس وقتشه که به این موضوع پی ببرید که جهان به این سادگی هم نیست. امروز با ما همراه باشید تا مجموعه حقایقی جالب و شگفت انگیز را برایتان بیان کنیم که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست.

حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱. تاکنون برای شما هم اتفاق افتاده است که تصور کنید که ویبره تلفن همراه خود را احساس می‌کنید در حالی که اینطور نیست! اگر اینگونه است پس شما «سندرم توهم لرزش و زنگ تلفن همراه» را دارید که به توهم و احساس غلطی گفته می‌شود که فرد مبتلا، صدای زنگ تلفن همراه خود یا شخص دیگری را می‌شنود یا ویبره آن را احساس می‌کند، بدون آنکه تلفن همراه وی زنگ خورده باشد. دانشمندان علت این پدیده را اعتیاد بیش از حد افراد به استفاده از تلفن همراهشان می‌دانند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲. به طور میانگین اینترنت خانگی شما سرعتی معادل ۲۵ مگابیت بر ثانیه دارد که برای تماشای فیلم‌های آنلاین بدون ایجاد وقفه کافی به نظر می‌رسد. اما فقط برای اطلاعتان باید بگوییم که سرعت اینترنت ناسا در برخی آزمایشات به عدد شگفت انگیز ۹۱ گیگا بایت بر ثانیه هم رسیده است!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۳. هات چاکلت طعم بهتری می‌دهد اگر آن را در یک فنجان نارنجی رنگ بنوشید! محققان از ۵۷ داوطلب خواستند که یک نوع هات چاکلت را در فنجان‌های قرمز، سفید، نارنجی و کرمی رنگ بنوشند. تقریبا همه‌ی داوطلبان تایید کردند که وقتی هات چاکلت را در فنجان نارنجی رنگ خوردند، طعم بهتری داشت.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۴. به احتمال زیاد با واژه‌هایی همچون مگابایت، گیگابایت و ترابایت آشنا هستید. اما درباره پتابایت چه می‌دانید؟ درست مانند یک گیگابایت که ۱۰۲۴ مگابایت را شامل می‌شود، یک پتابایت نیز ۱۰۲۴ ترابایت است که عددی سرسام آور است! برای اطلاع، یک پتابایت می‌تواند ۱۳ سال پیاپی ویدیو‌هایی با کیفیت HD را در خود ذخیره کند! همچنین برای ذخیره تمام کتاب‌های بشر از زبان‌های مختلف و از آغاز تا کنون، به ۵۰ پتابایت حافظه نیاز است!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۵. اولین کامپیوتر که در سال ۱۹۵۶ میلادی ساخته شد، حافظه‌ای به اندازه ۵ مگابایت را داشت. با این حال وزن این هارد درایو به بیش از یک تن می‌رسید!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۶. بیش از ۶۸درصد از کل آب شیرین جهان برای همیشه منجمد است که در یخچال‌های طبیعی قطبی قرار دارد.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۷. در سال ۲۰۰۶، "قطر تلکام" شماره موبایل منحصربه فرد ۶۶۶۶۶۶۶ را به حراج گذاشت و یک فرد ناشناس این شماره را به مبلغ ۲.۷میلیون دلار خرید و صاحب گرانترین شماره موبایل جهان شد!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۸. هسته کره زمین به اندازه سطح خورشید، داغ است. این هسته بیشتر از آهن جامد و نیکل است که توسط یک مایع بسیار داغ احاطه شده است که دمای آن را به ۶ هزار درجه سانتیگراد می‌رساند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۹. تنها پرنده‌ای که می‌تواند به عقب پرواز کند، مرغ مگس خوار است. آن‌ها معمولا اینکار را هنگام دور شدن از گل‌ها انجام می‌دهند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۰. جوانه‌های چشایی انسان عمر بسیار کوتاهی دارند. عمر آن‌ها بین ۱۰ تا ۱۴ روز است. همچنین شما نمی‌توانید آن‌ها را با چشم غیر مسلح ببینید. چونکه آن‌ها بسیار کوچک هستند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۱. اگر به لوگوی مرورگر محبوب فایرفاکس دقت کرده باشید احتمالا فکر کرده اید که حیوان روی لوگو یک روباه است، ولی در واقع اینگونه نیست! و این حیوان زیبای روی آیکون فایرفاکس یک "پاندای سرخ" است.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۲. خورشید در واقع ستاره‌ای با اندازه‌ای متوسط است با این حال اندازه آن ۱،۳۰۰،۰۰۰ برابر زمین است! وزن این ستاره همپنین ۳۳۳،۰۰۰ برابر زمین است.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۳. فرقی نمی‌کند که هوای بیرون چقدر گرم و داغ باشد، با این حال شما قادر نخواهید بود که تخم مرغ را با گرمای آن طبخ کنید. بالاترین دمایی که تاکنون در مناطق مسکونی ثبت شده است، ۵۵ درجه سانتیگراد بوده است، اما برای طبخ تخم مرغ حداقل دمای ۷۰ درجه سانتیگراد نیاز است.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۴. ۳۸ سال زمان برد تا رادیو به رکورد ۵۰میلیون شنونده برسد. برای مقایسه آیپاد اپل در عرض فقط ۳ سال به این رکورد رسید.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۵. دانشمندان ادعا می‌کنند که ۱ درصد از هسته زمین را طلا تشکیل داده است. اگرچه ممکن است که زیاد به نظر نرسد، با این حال اگر شما این ۱ درصد طلا را بتوانید استخراج کنید، قادر خواهید بود تا سطح کره زمین را تا ارتفاع ۵۰ سانتیمتر بپوشانید!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۶. هر ماه بیشتر از ۶۰۰۰ ویروس جدید کامپیوتری به وجود می‌آید! شیوع گسترده ویروس‌های کامپیوتری به دهه ۹۰ میلادی بر می‌گردد. قبل از آن تنها ۵۰ ویروس شناخته شده کامپیوتری وجود داشت. متاسفانه امروزه حدود ۹۰ درصد از ایمیل ها، حاوی نوعی از بدافزار هستند. بهترین آنتی ویروس‌ها می‌توانند روزانه ۳۶۰،۰۰۰ فایل مخرب را شناسایی کنند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۷. "بارکد" در اکتبر ۱۹۵۲ میلادی ثبت اختراع شد. اما از شروع استفاده آن بر روی محصولات مختلف تنها ۲۲ سال می‌گذرد.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۸. هنگامی که شما استراحت می‌کنید مغز شما بیش از ۲۰درصد از انرژی بدن شما را مصرف می‌کند! این اندام هوشمند بدن شما همچنین ۳۳۰ کالری در روز مصرف می‌کند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۱۹. دریایی وجود دارد که مرز آن نه با خشکی بلکه با جریانات اقیانوسی تعریف می‌شود دریای سارگاسو تنها دریای دنیاست که ساحل ندارد! این دریای عجیب و منحصربفرد در در وسط اقیانوس اطلس شمالی قرار گرفته است و در احاطه جریان‌های اقیانوسی می‌باشد.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۰. بلندترین صدا در بین حیوانات کره زمین متعلق به «میگوی ببری تپانچه ای» است که بلند‌ترین صدا را با توجه به وزن بدن خود تولید می‌کند. صدایی که این جانور تولید می‌کند صرفااز فاصله چند سانتیمتری شنیده می‌شود ونه چند ده یا چند صدکیلومتری، با این حال دستگاه‌های اندازه گیری این صدا را ۱۹۰ دسی بل ثبت کرده اند، اما وزن این میگو فقط ۵۰ گرم است.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۱. در دفتر مرکزی گوگل دستگاه چمن‌زنی وجود ندارد. در عوض، آن‌ها بز اجاره می‌دهند! گله‌ای متشکل از ۲۰۰ بز مرتباً آورده می‌شوند تا چمن‌ها را بخورند و همه چیز را مرتب نگه دارند!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۲. ثابت شده است که هنگام نگاه کردن به مانیتور کامپیوتر، کمتر چشمک می‌زنید. انسان در حالت معمولی در هر دقیقه حدود ۲۰ بار چشمک می‌زند. با این حال هنگام استفاده از رایانه این مقدار به ۷ بار در دقیقه می‌رسد.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۳. بیش از ۱۲۰میلیون تکه زباله در فضای اطراف زمین می‌چرخند. متاسفانه تمام این زباله‌های فضایی، منشا انسانی دارند!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۴. اولین عکس در سال ۱۸۲۶ میلادی گرفته شد و فرآیند چاپ آن بیش از ۸ ساعت زمان برد! اما تنها با گذشت ۱۳ سال این زمان به ۱۵ دقیقه کاهش یافت.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۵. پزشکان جراحی که در هفته بیشتر از ۳ ساعت بازی‌های ویدیویی را انجام می‌دهند، در حین عمل ۳۷درصد اشتباه کمتری مرتکب می‌شوند. بعلاوه آن‌ها ۲۷درصد سریع‌تر از جراحان دیگر در حین عمل هستند.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۶. با اینکه سطح خورشید بسیار داغ است، ولی رعد و برق ۵ برابر داغ‌تر از سطح خورشید است! هر ثانیه ۱۰۰ رعد و برق به زمین برخورد می‌کند که برابر با ۸میلیون در روز و ۳میلیارد رعد و برق در سال است!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۷. "آبشار آنجل" مرتفع‌ترین آبشار پیوسته جهان است که ارتفاع آن به اندازه یک ساختمان ۳۰۰ طبقه است!
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۸. هر روز حدود ۳.۵میلیارد جست و جو در گوگل انجام می‌شود.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۲۹. اولین موس کامپیوتری در سال ۱۹۶۴ میلادی و از چوب ساخته شد. این ابزار برای ثبت حرکات در دو جهت، از دو چرخ قائم استفاده می‌کرد و می‌توانستید آن را مانند موس‌های امروزی در دست تان بگیرید.
حقایق جالب و شگفت‌انگیز,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها ۳۰. همانطور که می‌دانید گاز‌های گلخانه‌ای اثرات مضری برای انسان‌ها دارند. با این حال اگر گاز‌های گلخانه‌ای وجود نداشتند دمای کره زمین به منفی ۱۸ درجه سانتیگراد می‌رسید. برای مقایسه میانگین دمای کره زمین اکنون ۱۵ درجه سانتیگراد است.

bartarinha.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش