دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۵۴ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۳۳۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

دانستنی‌های جالب درباره گورخاها/ تصاویر

گورخاها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

گورخا یک شهر کوچک در وسط کشور نپال و در بالای کوهی مشرف به هیمالیا قرار دارد. این شهر پایتخت خانواده حاکم نپال است. گورخاها سربازانی از ریشه و تبار هندی و نپالی هستند که در ارتش انگلیس، ارتش نپال، ارتش هند، سنگاپور و نیروهای صلح سازمان ملل و چندین مناطق جنگی در سراسر جهان جذب شده‌اند.

از نظر تاریخی، اصطلاحات گورخا Gurkha و گورخالی Gorkhali مترادف با کلمه «نپال» بود که از «پادشاهی تپه گورکا» سرچشمه گرفت و از آن پادشاهی نپال گسترش یافت. ریشه این نام را می‌توان در نام راهب جنگجوی قرون وسطایی هندو به نام «گورو گوراخات» که دارای یک مقبره تاریخی در گورخا است، ردیابی کرد. خود این کلمه از Go-Raksha گرفته شده و به معنای محافظ است.

گورخاها از سنت نظامی دیرینه‌ای برخوردار بودند که از قرن شانزدهم آغاز شد. آنها پس از جنگ با شرکت هند شرقی انگلیس در جنگ معروف به جنگ انگلیسی و نپال به شهرت بیشتری در جهان دست پیدا کردند. این جنگ از سال ۱۸۱۴ تا ۱۸۱۶ به طول انجامید که انگلیس در این جنگ پیروز شد، اما تحسین شجاعت و توانایی های جنگی گورخا، آنها را به سمت پیوستن به ارتش انگلیس و سپس پیوستن به ارتش هند سوق داد.

گورخاها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هاگورخاها در قدیم

انگلیسی ها همچنین با استفاده از مزیت‌های نظامی گورخاها برای دستیابی به اهداف و منافع خود و گسترش کنترل خود در آسیا در طول قرن نوزدهم استفاده کردند. سربازان گورخا در اکثر جنگهای جهانی از جمله جنگ جهانی اول و دوم شرکت داشتند. گورخاها تقریباً ۲۰۰ سال جزء جدایی‌ناپذیر ارتش انگلیس بودند و سربازان مشهور بین المللی نپالی گورخا با شعار متمایز خود: (مرگ بهتر از ترسو بودن است) شناخته می‌شدند.

آنها هنوز در حال نبرد با اسلحه سنتی خود معروف به «کوکری»، چاقوی خمیده ۴۵ سانتی متری هستند. در گذشته گفته می‌شد که به محض بیرون کشیدن کوکری از غلاف در نبردها، باید مزه خون را می‌چشیدند و اگر نمی‌توانست چنین کند، صاحبش باید قبل از بازگرداندن کوکری به غلاف، خود را زخمی می‌کرد و خون خود را می‌چشید. اما اینک گورخاهای معاصر می‌گویند که آنها اغلب از چاقوی کوکری فقط برای پخت و پز استفاده می‌کنند.

گورخاها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هاچاقوی خوکری

با درک پتانسیل این جنگجویان برای نخستین بار توسط انگلیسی ها در اوج ساخت امپراتوری خود در قرن گذشته، گورخاها را یک توان نظامی می‌دانستند که در آنها به ویژه خصوصیات قدرت مردان به طرز آشکاری نمود یافته‌ است. آقای رالف ترنر، فعال در هنگ سوم گورخا وابسته به ملکه الکساندرا گفت: آنها شجاع ترین و سخاوتمندترین هستند و در این‌کشور دوستان مخلص و صمیمی‌تر از آنها نداشته‌ایم.

شرکت انگلیسی هند شرقی، پس از تحمل خسارات سنگین در حمله نپال، توافق نامه صلح با گورخاها را امضا کرد که به آن اجازه داده شد سربازانی را از صفوف دشمن سابق خود برای شروع شهرت جهانی به خدمت بگیرد.

پس از تقسیم هند در سال ۱۹۴۷ ، توافقی بین نپال، هند و انگلیس انجام شد و چهار هنگ گورخا از ارتش هند به ارتش انگلیس منتقل و سرانجام یک تیپ ویژه گورخا ایجاد شد. از آن زمان گورخا با شجاعت در کنار انگلیسی ها در سراسر جهان جنگیدند و ۱۳ صلیب ویکتوریا، بالاترین مدال نظامی انگلیس به اعضای نیروهای مسلح آنها اهدا شد که شجاعت خود را در مواجهه با نیروهای دشمن نشان دادند.

بیش از ۲۰۰ هزار گورخا در دو جنگ جهانی جنگیدند و در پنجاه سال گذشته آنها در هنگ کنگ، مالزی، بورنئو، قبرس، فالکلند و... فعالند. آنها در نقش های مختلفی از جمله پیاده نظام کار می‌کنند، اما بسیاری از آنها به عنوان مهندس، کارشناس لجستیک و متخصصان سیگنال فعالیت دارند. در رده های قومی نیروهای گورخا بر چهار گروه قومی یعنی گورونگ و ماگارس از نپال مرکزی، رایس و لیمبوس از شرق تسلط دارند که در روستاهای کشاورزان تیپ‌های فقیر زندگی میکنند.

سربازان گورخا از آداب و رسوم و اعتقادات نپالی خود پیروی می‌کنند و تیپ انگلیس از مراسم مذهبی نپالی پیروی می‌کند، زیرا بز و گاومیش در نپال و نه در انگلستان قربانی می‌شوند.

گورخاها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هاسربازانی از گورخا که در افغاستان خدمت می‌کنند

پس از اوج گرفتن جنگ جهانی دوم، تعداد نیروهای گورکا از ۱۱۲ هزار مرد به شدت کاهش یافت و به حدود ۳۵۰۰ تن رسید. در طول جنگ جهانی دوم، ۴۳ هزار مرد جان خود را از دست دادند. اکنون گورخا در شورنکلیف در نزدیکی فولکستون، کنت مستقر است. با وجود این همه قربانی‌ دادن، هنوز هم برای گورخاها امکان پذیر نیست که شهروند انگلیس شوند. سربازان جوان که در تپه‌های نپال زندگی می‌کنند انتخاب شده‌اند و از بین حدود ۲۸ هزار جوان فقط ۲۰۰ نفر از آنها سالانه پذیرفته می‌شوند. روند انتخاب به عنوان یکی از دشوارترین و سختگیرترین‌ها در جهان توصیف می‌شود.

در یک آزمایش جوانان داوطلب باید ۴۰ دقیقه یک کیسه پر از سنگ ۳۰ کیلوگرمی را پشت خود حمل می‌کردند و چهل دقیقه می‌دویدند. تونی گلد مورخ درباره آنها می‌گوید: آنها نیرومند، شجاع، سخت کوش و قادر به نظم و انضباط هستند. وی ادامه داد: آنها یک ویژگی دیگر دارند که می‌توان گفت برخی از رژیم های انگلیس در گذشته آنها را در اختیار داشتند اما در حال حاضر وجود آنها یک تعهد قوی خانوادگی است.

معمولاً در هر گردان پیوندهای خانوادگی بسیار نزدیکی وجود دارد، بنابراین وقتی آنها می جنگند، برای افسران یا موضوع جنگ نمی‌جنگند، بلکه برای دوستان و خانواده خود می‌جنگند. گفته می‌شود که یک نزدیکی فرهنگی بین گورخاها و مردم افغانستان وجود دارد، که این یکی از ویژگی های ارتش انگلیس در آنجا بود، و به همین دلیل گورخاها برای همراهی با شاهزاده هری در طول سفر ده هفته‌اش در افغانستان انتخاب شدند.

گورخاها معمولاً حداکثر ۳۰ سال و حداقل ۱۵ سال برای تأمین حقوق بازنشستگی خود در ارتش سپری می‌کنند و پس از آن آزاد می‌شوند و به نپال برمی‌گردند.

گورخاها,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هابازیگر انگلیسی جوانا لاملی، خواستار شهروند شدن نیروهای گورخاست.

به تازگی پس از مبارزات تبلیغاتی به سرکردگی بازیگر (جوآنا لاملی)، که پدرش در هنگ ششم گورخا خدمت کرده است همه نیروهای بازنشسته گورخا حق زندگی در انگلستان را دارند.

کهنه سربازان گورخا همچنان به تلاش برای دستیابی به حقوق بازنشستگی معادل سربازان انگلیسی که در کنار آنها خدمت می کردند ادامه دادند. در سال ۲۰۰۷ آنها قوانین مربوط به حقوق بازنشستگی به طور جزئی تغییر کردند، تا سربازان فعلی گورخا حقوقی برابر با حقوق سایر کارگران انگلستان تعلق بگیرد. اما «انجمن خیریه گورخا انگلیس» اعلام کرد حدود ۲۵ هزار مرد که قبل از اول ژوئیه ۱۹۹۷ بازنشسته شده‌اند، از امکان دریافت مستمری نیروهای مسلح انگلیس محروم شده‌اند. امروز سربازان تیپ گورخا انگلیس برای حمایت از بازنشستگان حقوق یک ماه از سال خود را به آنها می‌بخشند.

tabnakbato.ir
  • 20
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش