به گزارش تابناک باتو، وقتی همه گیری کرونا (corona) سبب بسته شدن مرزهای هند و اجرا شدن قوانین قرنطینه شد، یک رقاص فلکلور به نام آشا سابیرا منبع درآمد خود را از دست داد، به همین دلیل ناچار شد تا به آموزش رقص اینترنتی بپردازد و امرار معاش کند.
با وجود این که همه گیری کرونا منجر شد تا افراد زيادي به استفاده از اینترنت بپردازند و دورکاری کنند، برای قبیله گردشگری کالبیلیا در ایالت راجستان شمال هند، که به ترانه ها و رقص خود که در فهرست میراث یونسکو بعنوان فرهنگ غیرمادی انسان ثبت شده ، مشهورند، برای ادامه فعالیت مشکلات بسياري بوجود آمد.
این قبیله فقیر که به رقص مشهورند در خانه های گلی زندگی می کنند، برق ندارند و اغلب اتصال اینترنت آنها برقرار نیست. وقتی سابیرا تصمیم گرفت از طریق برنامه زووم آموزش رقص بدهد، هیچ ایده ای درباره کیفیت کار، در ذهن او نبود. سابیرا توانست شاگردانی از سراسر جهان، از ژاپن تا برزیل برای خود دست و پا کند، ولی اغلب به دلیل سرعت فاجعه ی اینترنت این آموزشها لغو می شد. سابیرا مجبور بود با خلاقیت، هر گونه محدودیت ناشی از قطعی جریان برق یا اینترنت را دور بزند، برای مثال یک بار که در حال آموزش رقص بود، برق رفت و همه جا در تاریکی مطلق فرو رفت و او از همسایه اش خواست تا چراغ های اتومبیل خود را روشن کند تا او بتواند آموزش رقصش را در فضای باز تکمیل کند.
سابیرا با کمک ده زن رقاص، در شبکه "کالبیلیا وورلد"، آموزش رقص اینترنتی می دهد، این شبکه توانسته در مدت کوتاهی منجر به تبدیل رقاصه ها به زنان کارآفرین بشود. یک متخصص مردم شناسی از بلژیک به نام خانم آیلا گوشنیر که از ابتدا در جریان این پروژه بوده است، می گوید:این رقاصه ها بسیار هیجان داشتند اما از طرف دیگر خیلی می ترسیدند.
از زمان آغاز به کار این گروه از اواسط ماه می، ۶۰۰ هنرآموز از ۲۰ کشور برای رقص افعی ثبت نام کرده اند ، این آموزش ها باعث شده تا این زنان که اغلب سرپرست خانوار هستند از شرایط سخت اقتصادی نجات پیدا کنند.
در سال ۱۹۷۲ میلادی، نمایش "جادوی افعی" در این قبیله ممنوع شد و اعضای این قبیله به رقص و آواز روی آوردند تا بتوانند مخارج زندگی خود را به دست بیاورند. بسیاری از زنان از جمله سابیرا این رقص را از زنان مسن همچون مادران خود آموخته اند.
اما این آموزش ها همیشه موفقیت آمیز نبوده و مثلاً "بینو سابیرا" از طریق اینستاگرام به آموزش رقص پرداخته اما هیچ یک از فالوئرها مبلغی به او نپرداخته اند.
او می گوید پول زیادی صرف شارژ اینترنت کردم، اما هیچ سودی عایدم نشد. با این حال او پس از مدتی با استفاده از زووم توانسته ماهانه ۱۲ هزار روپیه معادل ۱۲۵ یورو، نصف درآمدش قبل از همه گیری کرونا را به دست بیاورد.
با وجود همه این اوصاف، سابیرا این زن ۳۳ ساله و مادر دو فرزند از آینده شغلی خود نگران است، زیرا هند همیشه شاهد تحولات بسیاری است که ثبات را بر هم می زند.
او می گوید: از عمق قلبم آرزو می کنم دو دخترم درس بخوانند و به شغلی غیر از رقص بپردازند. من قبلا عاشق رقص بودم، اما الان در شرایط سخت، رقصیدن، وقتی ابزاری برای امرار معاش باشد لذتی ندارد، رقاص ها امنیت شغلی ندارند.
- 13
- 4