دکتر مسعود مردانی در گفت وگو با ایسنا، درباره بیماری عفونی قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس، اظهارکرد: این بیماری در همه نقاط دنیا امکان دارد رخ دهد. بیماری قارچی مهاجم که بیشتر مخاط بینی و ریه (Lung) را درگیر می کند و بیمارانی که کورتون با دُز بالا دریافت می کنند، ممکن است گرفتار این بیماری شوند. بیمارانی که در هند به دلیل کرونا در حد بالایی دگزامتازون دریافت کرده بودند، دچار بیماری قارچ سیاه شدند.
وی با تأکید بر اینکه این بیماری از کرونا کشنده تر است، اظهارکرد: درمان بیماری به داروی ضدقارچ نیاز دارد که در هند شاید به دلیل مسایل مالی نتوانستند به بیماران بدهند و بیماری نیز گسترش بیشتری یافت. چند ماه قبل یک مورد از ابتلا به بیماری قارچ سیاه در بیمارستان لقمان داشتم که به دلیل تزریق دگزامتازون زیاد این بیماری را گرفت و پس از بهبود از کرونا (corona) ۴ تا ۶ هفته هم درمان عفونت قارچی را دریافت کرد و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.
مردانی افزود: به هیچ وجه مردم به شکل سرخود اقدام به مصرف کورتون نکنند. در صورتی که بیماری به چشم برسد باید چشم تخلیه شود.
او در ادامه درباره وضعیت بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: روند روبه کاهش بیماری در اکثر قریب به اتفاق استان های کشور نشان می دهد که بیماری در حال کنترل است. پیش بینی می کنیم اگر میزان رعایت پروتکل ها افزایش یابد و روند روبه کاهش ادامه داشته باشد، موارد بستری و مرگ و میر نیز کمتر شود. البته مرگ و میر با فاصله بیشتری کاهش می یابد اما این امکان هم وجود دارد.
مردانی ادامه داد: عدم رعایت پروتکل ها و شکل گیری تجمعات در آستانه انتخابات میتواند سبب گسترش بیماری و افزایش ریسک انتقال شود.
او در مورد تعطیلات نیمه خردادماهنیز گفت: منع مسافرت تا زمانی که واکسیناسیون ۷۰ درصدی مردم تامین نشود از تاکیدات ما است.
این متخصص بیماری های عفونی درباره احتمال بروز موج پنجم بیماری، تصریح کرد: موج پنجم در هر صورت به وقوع خواهد پیوست ولی اپیدمیولوژیست ها اتفاق نظر دارند که شاید تا آخر تابستان رخ ندهد. احتمال دارد موج بعدی با ویروس آفریقایی یا هندی در کشور شکل بگیرد.
او درباره تامین دارو در بیمارستان ها نیز گفت: به غیر داروی رمدسیویر که کمبودهای مقطعی دارد، سایر داروها در دسترس است. داروی رمدسیویر به کشور عراق و عمان صادر می شود و از وزارت بهداشت درخواست کردیم جلوی صادرات را بگیرند.
- 13
- 3