به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از اسپوتنیک، روز چهارشنبه روزنامه تایمز هند با استناد به منابع خود در مؤسسه علوم پزشکی تمام هند (AIIMS)، اولین مورد مرگ در اثر ابتلا به آنفلوانزای مرغی روز سه شنبه در این کشور به ثبت رسیده است؛ پسر بچه ای ۱۱ ساله روز سه شنبه در اثر ابتلا به این آنفلوانزا جان باخته است.
بنا به گزارش این روزنامه، پسر بچه در ۲ ژوئیه با تب و سرفه به مؤسسه علوم پزشکی تمام هند منتقل شده بود. روزنامه تایمز هند به نقل از منبع خود می نویسد: فکر می کردیم او به کووید- ۱۹ مبتلاست. اما وقتی نتایج آزمایش ها منفی شد، تحقیقات بیشتر نشان داد که پسر از عفونت ویروس آنفلوانزای پرندگان یا ویروس آنفولانزای مرغی رنج می برد. در حال حاضر، جستجو و شناسایی افرادی که ممکن است با این پسر در ارتباط بوده باشند در حال انجام است.
طی ۱۵ سال پیش، هند شیوع مکرر آنفلوانزای مرغی را تجربه کرده است که عمدتاً بر حیوانات وحشی و طیور تأثیر گذار است. با این حال، این کشور تاکنون میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به این بیماری را بطور رسمی اعلام نکرده است.
***
مرگ ۴۳۰۰ هندی به دلیل «قارچ سیاه»
بیش از ۴۳۰۰ نفر تا به حال به علت همهگیری فزاینده «قارچ سیاه» در هند که عمدتا بیماران کووید-۱۹ را گرفتار میکند، درگذشتهاند.
به گزارش دیده بان ایران به نقل بیبیسی، وزارت بهداشت هند تا به حال ۴۵۳۷۴ مورد این عفونت قارچی نادر و خطرناک که در پزشکی «موکورمایکوزیس» نامیده میشود، گزارش شده است.
این عفونت بینی، چشمها و گاهی مغز را مبتلا میکند و معمولا ۱۲ تا ۱۸ روز پس از بهبودی از کرونا در بیماران ظهور میکند.
پزشکان میگویند دچار شدن به این قارچ با داروهای استروئیدی یا کورتونی مورد استفاده برای درمان کووید-۱۹ ارتباط دارد و افراد دیابتی به خصوص در معرض خطر آن قرار دارند.
داروهای استروئیدی برای کاهش التهاب در ریهها در افراد دچار بیماری شدید کووید-۱۹ به کار میروند و به نظر میرسد به باعث کاهش آسیب بافتهای بدن به علت فعالیت بیش از حد دستگاه ایمنی میشوند.
اما تجویز این داروها در بیماران کووید-۱۹ چه دیابتی و چه غیردیابتی دستگاه ایمنی را تضعیف میکند و باعث بالا رفتن قند خون میشود.
تصور میشود این تضعیف دستگاه ایمنی ایمنی باعث شیوع موکورمایکوز در افراد دیابتی یا دچار نقصان ایمنی شدید مانند مبتلایان به سرطان یا ایدز شده باشد.
به گفته پزشکان تزریق داروی ضد قارچی تنها راه موثر درمان این بیماری است.
ایالتهای ماهاراشترا و گجرات در هند بدترین وضعیت از لحاظ شیوع موکورمایکوز دارند و ۱۷۸۵ نفر در آنها به علت این بیماری درگذشتهاند.
پزشکان میگویند شمار موارد بیماری و مرگ ناشی از قارچ سیاه بسیار بیشتر از ارقام رسمی است. به گفته آنها، مرگ به علت این بیماری ممکن است هفتهها یا ماهها پس از گرفتن به بیماری رخ دهد و سیستم کنونی نمیتواند به خوبی دادههای مربوط به این بیماری را ثبت کند.
یک علت دیگر کمشماری در آمار این است که تشخیص این بیماری در بیمارستانهای کوچکتر و در مناطق روستایی مشکل است و فقط درصدی از موارد به بیمارستانها در شهرهای بزرگ میرسند.
به گفته پزشکان، بسیار از بیماران مبتلا به قارچ سیاه حتی پیش از رسیدن به بیمارستان میمیرند و شماری از افراد درمانشده و بهبودیافته دچار عود بیماری میشوند.
- 20
- 4