دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۳۴ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۶۶۴
حوزه بهداشت و رفاه

ماجرای محموله واکسن برای ونزوئلا چیست؟/ افشاگری اتاق بازرگانی تهران درباره کارشکنی وزارت بهداشت برای واردات واکسن

واکسن کرونا,ماجرای محموله واکسن برای ونزوئلا
در پی انتشار تصویری در فضای مجازی مبنی بر ارسال واکسن کرونا به ونزوئلا، گمرک توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش صداوسیما، امروز تصاویری از یک محموله واکسن مربوط به روز چهارشنبه ۲۰ مرداد در فضای مجازی منتشر شد و بر روی این تصاویر فردی ادعا میکند که در این شرایطی که کشور نیاز به واکسن دارد یک محموله واکسن سینوفارم قرار است به ونزوئلا ارسال شود.

با پیگیری خبرنگار ما، معاون فنی گمرک در توضیحاتی اعلام کرد این محموله از چین و برای ونزوئلا بارگیری شده و در ایران ترانشیپ میشود.

ترانشیپ چیست؟

گاهی در واردات و صادرات کالا ممکن است کالا به طور مستقیم به کشور مقصد قابل بارگیری و انتقال نباشد. از این رو تجار کالای خود را ابتدا به یک کشور واسطه یا میانی منتقل و از آنجا با تغییر وسیله حمل و نقل، کالای خود را به کشور مقصد ارسال می‌کنند. این روش که ترانشیپ نام دارد اغلب برای کاهش هزینه‌های نقل و انتقال و یا دور زدن تحریم‌هایی که علیه کشور مقصد وضع شده، انجام می‌شود و زیرمجموعه‌ای از ترانزیت است.

این محموله واکسن سینوفارم هم با هواپیما به ایران آمده و سپس با انتقال به هواپیمای دیگر راهی مقصد یعنی ونزوئلا شده است؛ و این یک عملیات معمول در انتقال کالا از کشوری به کشور دیگر است و هیچ کشوری حق ندارد محموله‌ای که برای مقصدی دیگر بارگیری شده را در اختیار خود قرار قرار دهد.

***

افشاگری اتاق بازرگانی تهران درباره کارشکنی وزارت بهداشت برای واردات واکسن

رئیس اتاق بازرگانی تهران، گفت: اتاق بازرگانی تهران طی بیانیه‌ای جزئیات کارشکنی وزارت بهداشت درباره واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی را اعلام می‌کند.

واکسن کرونا,ماجرای محموله واکسن برای ونزوئلا

مسعود خوانساری در پاسخ به این سوال که شرکت‌های متقاضی واردات واکسن کرونا که به علت کارشکنی‌های وزارت بهداشت، موفق به واردات واکسن نشده‌اند کدام شرکت‌ها هستند، گفت: اتاق تهران فردا بیانیه مفصلی در این ارتباط با جزئیات کامل منتشر می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران، افزود: در این بیانیه بطور کامل و دقیق اعلام می‌کنیم که کدام شرکت های واردکننده و در چه تاریخی تقاضا و پروفرمای خود را برای واردات واکسن کرونا به وزارت بهداشت ارائه کرده‌اند و بطور کامل جزئیات مربوط به این تقاضا در بیانیه مذکور منتشر خواهد شد.

وی بیان داشت: در این بیانیه تمام اقداماتی که بخش خصوصی برای واردات واکسن طی ماه‌های گذشته انجام داده و در نهایت به دلیل تاخیر در صدور مجوز واردات از سوی وزارت بهداشت؛ موفق به واردات واکسن کرونا نشدیم را اعلام می‌کنیم.

خوانساری در پاسخ به این سوال که در صورت صدور مجوز وزارت بهداشت برای واردات واکسن کرونا بخش خصوصی آمادگی برای واردات را دارد؟ گفت: واکسن کالای در دسترسی مانند سیمان یا میلگرد نیست که هر زمان برای واردات آن اراده شود، در انبار موجود باشد و بتوان آن را تهیه، خریداری و وارد کرد با توجه به نوع کالا و شرایط جهانی و نیاز مبرم کشورها به این کالای درمانی دسترسی به آن سختی‌های خاص خود را دارد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: بخش خصوصی زمانی برای واردات واکسن کرونا اقدام کرد و وارد عمل شد که اروپا واکسن مازاد داشت و همچنین برخی از کشورها نیز واکسن مازاد داشتند، بنابراین ما نیز در آن مقطع زمانی می توانستیم واکسن را وارد کنیم، اما عمدا کارشکنی شد و ما در آن زمان نتوانستیم واردات واکسن کرونا را انجام دهیم.

وی بیان داشت: الان هم خط یک اعتبار اسنادی، ال سی برای واردات ۳ میلیون دز واکسن کرونا در هند باز کرده‌ایم، اما با توجه به شرایط این کشور دادگاه هند جلوی آن را گرفته است.

خوانساری افزود: بسیاری از کشورها اکنون در اوج بیماری کرونا قرار دارند و اجازه صادرات واکسن کرونا را نمی‌دهند، لذا مهمترین راهکار برای واردات واکسن کرونا این است که این اقدام به موقع و بدون فوت وقت انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: الان هم واکسن جانسون اند جانسون را می‌توانیم وارد کنیم، اما به مجوز وزارت بهداشت نیاز داریم که تا امروز این مجوز را به ما نداده است.

وی با اشاره به صحبت های وزیر بهداشت در مورد اینکه شرکت‌های ماست فروش و لاستیک فروش از وزارت بهداشت مجوز واردات واکسن کرونا را می‌خواهند ،گفت: شرکت های متقاضای واردات واکسن کرونا، همان شرکت هایی هستند که نمایندگی بزرگ داروسازی های بزرگ دنیا مانند استرازینکا و جانسون اند جانسون در ایران هستند و تمام واکسن هایی که تاکنون به ایران وارد شده است توسط همین شرکت ها وارد کشور شده است و پس از این نیز واکسن های مورد نیاز کشور را وارد می‌کنند.

رئیس اتاق بزرگانی تهران بیان داشت: بنابراین شرکت‌های متقاضی واردات واکسن، شرکت‌های غریبه‌ای نیستند و شرکت‌های دارویی معتبر هستند.

مسعود خوانساری در روزهای اخیر طی سخنانی، به موضوع پر بحث این روزها در کشور و جامعه یعنی واردات واکسن کرونا اشاره کرد و گزارش کوتاهی از طرح اتاق تهران و بخش‌خصوصی که با هدف تسریع در واکسیناسیون و قطع اپیدمی کرونا در کشور تهیه شده بود اما با کارشکنی از سوی وزارت بهداشت مواجه شد، ارائه کرد.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی تهران، طی آذرماه سال گذشته و پس از آنکه دولت و وزارت بهداشت اعلام کرد که به دلیل تحریم‌ها، امکان واردات واکسن کرونا وجود ندارد، شرکت‌های عضو اتاق بازرگانی تهران آمادگی خود را برای واردات و تامین واکسن موردنیاز کشور و تحویل آن به وزارت بهداشت اعلام کردند اما از سوی دولت مجوزی برای واردات داده نشد.

وی افزود: اتاق تهران طی هفته نخست فروردین‌ماه امسال بار دیگر آمادگی شرکت‌های بخش‌خصوصی عضو این اتاق برای واردات ۶ میلیون دز واکسن کرونا که شامل ۳ میلیون دز واکسن آسترازنیکا و ۳ میلیون دز واکسن اسپوتنیک بود اعلام کرد که این بار نیز، درخواست‌های ارسال شده به وزارت بهداشت بدون پاسخ ماند و این فرصت نیز برای واکسیناسیون کارگران و کارکنان واحدهای صنعتی و تولیدی در کشور از دست رفت.

خوانساری در ادامه، یادآوری کرد که ۱۵ فروردین‌ماه امسال طی نامه‌ای از سوی اتاق تهران به رئیس‌جمهور، به‌رغم مخالفت‌های وزارت بهداشت، بار دیگر آمادگی بخش‌خصوصی برای واردات ۶ میلیون دز واکسن کرونا اعلام شد که سرانجام، رئیس‌جمهور به طور رسمی اعلام کرد که بخش‌خصوصی می‌تواند اقدام به واردات واکسن کرونا کند و این در حالی بود که وزیر بهداشت طی همان دوره، در نشست ستاد استانی کرونا در کرمانشاه، با به‌کارگیری الفاظی نابجا، بر مواضع خود پافشاری کرد و مجوز برای واردات واکسن توسط بخش‌خصوصی را رد کرد.

رئیس اتاق تهران سپس با اشاره به اینکه تاکیدهای رئیس‌جمهور در نهایت وزارت بهداشت را مجبور کرد تا از مواضع اشتباه خود دست بردارد، افزود: پس از آنکه مجوز واردات واکسن کرونا توسط بخش‌خصوصی صادر شد، شرکت‌های فعال عضو اتاق تهران ۳ پروفرما را برای تایید وزارت بهداشت، ارسال کردند که با معطلی از سوی این وزارتخانه مواجه شد و سرانجام پس از پیگیری‌ و نامه‌نگاری‌های متعدد، پس از نزدیک به ۴۵ روز از ارسال پروفرمای دوم به وزارت بهداشت، نامه تاییدیه به دست شرکت متقاضی رسید که البته بسیار دیر بود چرا که در آن هنگام، محموله ۶ میلیون دز واکسن که شرکت ایرانی برای خرید آن با طرف خارجی به توافق رسیده بود، به دلیل فرصت‌سوزی و معطلی طولانی تایید پروفرما از سوی وزارت بهداشت، به فروش رسید.

  • 20
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خدالعنت‌کند‌هر‌کس‌کم‌کاری‌کرده.عزیزان‌مردم‌به‌کشتن‌داد.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش