جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۰۳ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۲۱۸
حوزه بهداشت و رفاه

داروی ۳۰۰ هزار تومانی قارچ سیاه ۴ میلیون شد! | واردات ۴.۹ میلیون یورو سرم

داروی قارچ سیاه, آمفوتریسین
در حالی که کرونا به تاخت در کشور قربانی می‌گیرد، قارچ سیاه هم به فهرست بستری بیمارستان‌ها اضافه شده است. اول بیمارستان امام خمینی تهران بود، بعد مازندران و حالا مسیح دانشوری تهران! بیماران مبتلا به قارچ سیاه که داروی درمانی آنها در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود. سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت هم می‌گوید نیست مگر اینکه قاچاقی پیدا کنید!

سامانه ۱۹۰: داروی قارچ سیاه نداریم

به گزارش تجارت نیوز، پیگیری‌ها از برخی داروخانه‌های تهران نشان می‌دهد «آمفوتریسین بی» ندارند. اما ماجرا تنها به این چند داروخانه منتهی نمی‌شود. پذیرش داروخانه ۱۳ آبان می‌گوید: «اصلا موجودی نداریم. با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرید تا اگر داروخانه‌ای این دارو را داشت، راهنمایی کند. قیمتش حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است. اگر پیدا شود.»سامانه ۱۹۰ مرکز پاسخگویی وزارت بهداشت است که واحد مشاوره دارویی هم دارد. اما اپراتور سامانه ۱۹۰ هم می‌گوید «داروی آمفوتریسین بی، در هیچ کدام از سیستم‌ها ثبت موجودی نشده است. پیدا نمی‌شود مگر اینکه قاچاقی پیدا کنید!»

هر آمپول آمفوتریسین، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان!

داروخانه‌ها ندارند اما بازار آزاد دارو به راحتی پیدا می‌شود. همان ماجرای آشنا برای همه بیمارانی که مجبور می‌شوند از بازار آزاد دارو بخرند. یکی از فروشندگان غیررسمی دارو می‌گوید: «گران شده، هر یک آمفوتریسین بی، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان. یعنی برای ۱۰ عدد ۴۲ میلیون تومان باید پول بدهید.»اما قیمت دارو گویا مانند نرخ دلار روزانه شده. دلال دیگری می‌گوید «دیروز می‌فروختم ۳ میلیون امروز اما ۴ میلیون. اگر می‌خواهید امروز بخرید. فردا گرانتر می‌شود.»

در حالی که داروی قارچ سیاه در کشور کمیاب شده که یک متخصص بیماری‌های عفونی روز گذشته گفت فقط در بیمارستان امام خمینی ۱۰ مورد مبتلا به قارچ سیاه داریم. ابطحیان نیز گفت در بیمارستان مسیح دانشوری بیمار قارچ سیاه دارند. هنوز هیچ آمار رسمی از تعداد مبتلایان به قارچ سیاه در کشور در دست نیست.

اما این بیماری چیست و آیا برای درمان آن فقط همین دارو لازم است؟

کرونا زمینه قارچ سیاه

زهرا ابطحیان، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ بیماری‌های عفونی در نقص ایمنی می‌گوید: «در بیماران مبتلا به کووید، برای آنها که بدحال هستند مجبور می‌شویم از کورتون با دز بالا استفاده کنیم. کورتون با دز بالا باعث می‌شود که قند بیماران بالا رود. یعنی در فردی که قبلا دیابت نداشته ممکن است دیابت ایجاد کند یا قند کنترل‌شده فرد از کنترل خارج شود. مصرف بالای کورتون در کنار دیابت کنترل نشده و قند بالا زمینه را برای عفونت قارچی متهاجم زیاد می‌کند.»

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید:«قارچ سیاه در سال‌های قبل هم شناسایی شده است. بیشتر هم در بیماران مبتلا به دیابت دیده می‌شود که قندهای کنترل‌نشده داشتند. سیستم ایمنی بدن این بیماران ضعیف شده و قارچ سیاه در سینوس و ریه آنها عفونت ایجاد کند.»

کمبود داروی قارچ سیاه در کشور

ابطحیان با بیان اینکه دو دارو در روند درمان قارچ سیاه استفاده می‌شود، ادامه می‌دهد: «دارویی که در درمان اصلی قارچ سیاه استفاده می‌شود «آمفوتریسین» است. متاسفانه مدتی است که این این دارو در کشور به سختی پیدا می‌شود و در این زمینه کمبود داریم. اساس درمان برداشتن بافت‌های درگیر است. یعنی هم باید جراحی شوند و هم باید داروی ضدقارچ بگیرند. داروی دیگر هم « ایزاوکونازول» بوده که اصلا هیچ وقت وارد کشور ما نشد.»

قارچ سیاه بیماری نوظهوری نیست و علت‌های زمینه‌ای آن نقص ایمنی و دیابت است. این قارچ می‌تواند ریه سینوس و گاه مغز را درگیر کند و عفونت‌های بسیار کشنده داشته باشد.ابطحیان درباره خطر قارچ سیاه می‌گوید: «قارچ سیاه از طریق تنفس وارد سیستم تنفسی می‌شود. چون تهاجمی است با درگیری سینوس‌ها و تخریب استخوان سینوس‌ها به حفره چشم و مغز انتشار پیدا می‌کند. خیلی زود باید برای درمان آن اقدام کرد، در غیر این صورت چشم درگیر می‌شود و باید آن را تخلیه کرد.»

این متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: «آمفوتریسین در کشور استفاده می‌شد و امیدواره کننده بود که حالا متاسفانه آن هم پیدا نمی‌شود. در بیمارستان مسیح دانشوری که خودم کار می‌کنم، بیمارانی داشتم که دارو را به سختی و با مبالغ سنگین پیدا کردند.»پیش از این هزاران نفر در هند با این بیماری درگیر شدند تا آنجا که مقام‌های بهداشتی این کشور گفتند باید آن را همه‌گیری اعلام کنند. برخی از مبتلایان مجبور به خالی کردن چشم می‌شوند و در برخی نیز به مرگ منتهی می‌شود.

نکته اینجاست که ایران پیک پنجم کرونا را می‌گذارند و روند ابتلا و فوتی‌ها همچنان صعودی است. به طوری که بنابر اعلام وزارت بهداشت روز گذشته بیش از ۷۰۰ نفر بر اثر کرونا جان باختند. حالا این نگرانی وجود دارد که آیا همان ماجرای هند برای ایران نیز در پیش است؟

واردات ۴.۹ میلیون یورو سرم

ایسنا نوشت: اعلام مسئولان گمرک ایران از واردات ۴.۹ میلیون یورو سرم تزریقی طی مدت اخیر حکایت دارد.

داروی قارچ سیاه, آمفوتریسین

به دنبال کمبود سرم تزریقی،  طی هفته‌های گذشته واردات این کالا در دستور کار قرار گرفت و از ۱۹ مردادماه اولین محموله‌های سرم از کشور ترکیه و از مرز بازرگان وارد ایران شد. 

تازه‌ترین اعلام ارونقی-معاون فنی گمرک ایران- نشان می‌دهد که از ابتدای واردات در مدت اخیر تا پایان روز گذشته (دوم شهریورماه) ۱۶۱ دستگاه کامیون حاوی سرم از مرز بازرگان وارد ایران شده است. 

به گفته وی سرم‌های وارداتی از این طریق بیش از ۳.۷ تن وزن به ارزشی بالغ بر ۴.۹ میلیون یورو دارد. 

اما در راستای تسریع واردات و ترخیص اقلام دارویی از جمله سرم ، چندی پیش گمرک ایران طی بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی ابلاغ کرد که ورود و ترخیص انواع واکسن وارداتی، مواد اولیه دارویی، انواع دارو، ماشین‌آلات و تجهیزات تولید واکسن و هرگونه کالای وارداتی مرتبط با کرونا باید بدون تخلیه در انبار و از پای پرواز یا توسط کامیون حامل این اقلام بدون انجام تشریفات گمرکی و فقط در حد بازرسی اجمالی، ترخیص فوری صورت بگیرد. 

البته این دستور با اخذ مجوز یا درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به صورت حمل یکسره و شبانه‌روزی از گمرکات اجرایی مربوطه و با تنظیم صورت جلسه یا صدور حکم حمل یکسره انجام می‌شود. 

این در حالی است که دراین مدت نیز واردات سرم به همین ترتیب بوده و بلافاصله بعد از ورود و با تایید مجوز وزارت بهداشت به صورت حمل یکسره و بدون تخلیه از سوی گمرک ترخیص شده است. 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش