دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۴ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۶۲۸
حوزه بهداشت و رفاه

فوت‌شدگان کرونایی در این استانها صفر شد | هدررفت بودجه‌ خرید واکسن با نزدن ماسک

کاهش آمار مبتلایان و مرگ و میر کرونا,مرگهای کرونایی
کرمانشاه، چهارمحال‌وبختیاری، خراسان شمالی و جنوبی توانستند ‌در پایان هفته گذشته، یک روز بدون فوت کرونایی را به ثبت برسانند‌

آمار جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد به جز استان‌های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان که افزایش مختصری در میزان بستری‌های ناشی از ابتلا به کرونا نسبت به هفته‌ گذشته داشته‌اند، روند بستری در سایر استان‌ها کاهشی یا پایدار است. همچنین اخبار امیدوارکننده‌ای از روزهای بدون فوت کرونایی در کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و خراسان جنوبی منتشر شده است.

به گزارش همشهری، با وجود اینکه مسئولان تأکید می‌کنند هنوز نشانه‌ای مبنی بر وقوع پیک ششم وجود ندارد، اما رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنوز هم بهترین راه‌حل برای جلوگیری از افزایش مجدد آمار مبتلایان است.

خبر خوش از کرمانشاه

کرمانشاه بعد از مدت‌ها توانست یک روز بدون فوت کرونایی را به ثبت برساند. رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونای دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه در این‌باره گفت: مجموع جان‌‌باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون همان ۲۸۵۶نفر روز پنجشنبه هفته گذشته (۲۷آبان) است.

مهدی محمدی با بیان اینکه هم‌اکنون ۳۴۵بیمار کووید-۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری هستند، افزود: این آمار نسبت به روز قبل از آن ۱۰نفر بیشتر شده که از این تعداد ۱۰۹نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال ۱۸نفر آنها وخیم است. رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: براساس رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت از روز شنبه ۲۲آبان شهرستان پاوه از وضعیت قرمز کرونایی خارج شد و بدین‌ترتیب هیچ شهر قرمزی از نظر ویروس کرونا در این استان وجود ندارد. به‌گفته وی، براساس رنگ‌بندی، ثلاث باباجانی، دالاهو، قصرشیرین، صحنه و سنقروکلیایی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و کرمانشاه، هرسین، کنگاور، اسلام‌آبادغرب، گیلانغرب، جوانرود، پاوه، سرپل‌ذهاب و روانسر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

کاهش آمار مبتلایان در چهارمحال و بختیاری

چهارمحال و بختیاری هم یکی از استان‌هایی است که توانست از معدود روزهای بدون فوت کرونایی را بعد از مهار موج پنجم به ثبت برساند. این استان آخرین بار مهرماه توانسته بود یک روز بدون فوت را ثبت کند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری در این‌باره گفت: بعد از مهار موج پنجم کرونا در استان و کاهش شدید مبتلایان روز پنجشنبه از معدود زمان‌هایی بود که کرونا در این استان فوتی به همراه نداشته است. مجید شیرانی با بیان اینکه تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در این استان کماکان ۱۷۰۸نفر است، از شناسایی ۹۴بیمار جدید مبتلا به کرونا خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۷نفر بستری شدند و ۷۷بیمار نیز سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.

شیرانی مجموع بستری‌های کرونا در استان را ۱۷۹نفر اعلام و اظهار کرد: از این تعداد حال عمومی ۲۱نفر وخیم گزارش شده و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، واکسیناسیون را عامل مهمی در مهار شیوع ویروس و کاهش مبتلایان و فوتی‌های کرونا عنوان کرد و گفت: درمجموع ۸۲/۶درصد جمعیت استان دوز نخست و ۶۵/۵درصد جمعیت استان به‌طور کامل واکسینه شده‌اند.

براساس رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، شهرکرد، بروجن، لردگان و فارسان در وضعیت نارنجی (پرخطر) شیوع کرونا و کوهرنگ، خانمیرزا، بن، سامان، اردل و کیار در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

۲۴ساعت بدون فوت در خراسان شمالی

از خراسان‌شمالی هم خبر می‌رسد آمار روزانه مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ به صفر رسیده به‌نحوی که این استان پایان هفته گذشته را بدون مورد فوتی بر اثر ویروس کرونا گزارش و ثبت کرد. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این‌باره گفت: ۱۵۷بیمار دارای علائم بیماری کووید-۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند. سیدجواد پورنقی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مهار بیماری کووید-۱۹ بسیار مهم و ضروری است، افزود: تصور ایمنی کاذب به‌دلیل تزریق واکسن موجب به مخاطره افتادن سلامت عمومی و خسارت‌های جبران ناپذیر می‌شود. به‌گفته وی، بیش از ۸۶درصد جمعیت بالای ۱۲سال در استان واکسینه شده‌اند.

یک روز بدون فوت در خراسان جنوبی

در خراسان جنوبی هم هرچند روز گذشته (جمعه ۲۸آبان) یک مورد فوت کرونایی به ثبت رسید، اما پایان هفته گذشته بدون مرگ کرونایی رقم خورد تا امیدواری‌ها بیشتر شود؛ هرچند آنطور که وزارت بهداشت اعلام کرده است این استان به همراه سیستان‌وبلوچستان افزایش محسوسی در آمار بستری کرونایی را نشان داده. با ثبت یک مورد فوت جدید ناشی از کرونا تعداد جان‌باختگان این بیماری در استان به ۱۲۱۵نفر افزایش یافت. هم‌اکنون ۲۱۵بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری و ۹۷نفر کرونا مثبت هستند. از این تعداد ۲۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۲نفر نامساعد است.

افزایش نگرانی‌ها در هرمزگان

در کنار اخبار خوشحال‌کننده کاهش بستری‌ها در کشور‌ و ثبت روزهای بدون فوت در استان‌های مختلف اما در هرمزگان خبرهایی از افزایش مبتلایان به بیماری گوارشی به گوش می‌رسد که منجر به بروز نگرانی‌هایی شده.

رئیس بیمارستان کودکان بندرعباس در این‌باره گفت: ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان نسبت به‌مدت مشابه سال قبل بیشتر شده که عمدتا به‌دلیل ابتلا به بیماری‌های گوارشی است. عبدالمجید ناظمی اظهار کرد: عمده موارد بستری کودکان هم‌اکنون مربوط به عفونت‌های گاسترو انتریت (گوارشی) به‌دلیل روتاویروس است یا به‌عبارتی بیماری‌های گوارشی- ویروسی با علائم اسهال و استفراغ و عفونت‌های حاد تنفسی ویروسی غیرکرونایی است.

وی با اشاره به اینکه افزایش بروز این بیماری‌ها نشان می‌دهد رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمتر شده، تجمعات افزایش یافته و مردم به نسبت مشابه سال قبل کمتر دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، گفت که درصورت ادامه این روند دچار مشکلات اساسی خواهیم شد.

*** ‌ ‌   

طبق اعلام مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، ٨٣درصد از جمعیت بالای ١٢سال کشور از واکسیناسیون استقبال کرده و در ۶۵درصد جمعیت پوشش واکسیناسیون‌ کامل شده است. گیلانی‌ها با ٩٠درصد و قمی‌ها با ۶٧درصد بیشترین و کمترین میزان استقبال از واکسیناسیون را به‌خود اختصاص داده‌اند.

کارشناسان و کادر درمان معتقدند افزایش آمار واکسیناسیون مهم‌ترین عامل برای رسیدن روزهای خوش بدون فوت در کل کشور و استمرار روند کاهشی بستری‌هاست.

 هدررفت بودجه‌ خرید واکسن با نزدن ماسک

کاهش آمار مبتلایان و مرگ و میر کرونا,مرگهای کرونایی

روز گذشته اعلام شد، میزان استفاده از ماسک در کشور به ۴۸درصد و میانگین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و سایر پروتکل‌های بهداشتی به حدود ۴۷درصد رسیده است. هنوز آمار ابتلا و مرگ‌، روند نزولی دارد و نشانه‌های ورود به پیک ششم کرونا مشخص نشده اما با ادامه وضعیت رعایت پروتکل‌ها قطعا در آینده تأثیر بی‌توجهی به این پروتکل‌ها در آمارهای روزانه هم مشخص می‌شود. همه اینها در شرایطی است که با رعایت فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک در پاییز سال گذشته، پیک سوم کرونا کنترل شد و حالا باید گفت که بزرگ‌ترین عارضه استفاده نکردن از ماسک، هدر رفتن سرمایه‌ای است که از جیب مردم برای خرید واکسن کرونا، صرف شد.

 برای هر واکسن، نزدیک به ۱۲دلار هزینه شده و رعایت نکردن پروتکل‌ها که مهم‌ترین آن، استفاده از ماسک است، تأثیر تمام هزینه‌ها و تلاش‌هایی که برای ایمن کردن جمعیت، انجام شده، از میان می‌برد؛ چراکه در این وضعیت ویروس در جامعه باقی می‌ماند و همان‌ها که واکسن زده‌اند هم دوباره گرفتار می‌شوند. هم‌اکنون در کشورهای اروپایی که ممنوعیت استفاده از ماسک را پس از تزریق دوز اول برداشتند، پشیمان شده‌اند و دوباره رعایت پروتکل‌ها را در اولویت قرار داده‌اند. ما در جنگ با کرونا قرار داریم و زمانی‌که به میدان می‌رویم، علاوه‌بر استفاده از لباس‌های ضدگلوله و کلاهخود و... از اسلحه هم استفاده می‌کنیم تا احتمال تیر خوردن کم شود. در برابر کرونا هم همین وضعیت است. تنها با یک ابزار نمی‌توان به جنگ کرونا رفت. 

واکسیناسیون، استفاده از ماسک، تهویه مداوم هوا و دوری از تجمع‌ها‌، احتمال ابتلا به این بیماری را کم می‌کند، یا اگر هم گرفتار آن شویم، میزان درگیری سطحی و خفیف خواهد بود. استفاده از ماسک منجر می‌شود تا میزان ورود ویروس به مجاری تنفسی کم شود و فرد به سمت بستری شدن در بیمارستان و بخش‌های‌ آی‌سی‌یو نرود. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان ابتلا به نوع شدید کرونا، در میان افرادی که در تجمع‌ها و دورهمی‌ها مبتلا شده‌اند، بیشتر از افرادی است که از یک فرد بیمار مبتلا شده‌اند. چراکه در مراسم و دورهمی‌ها، تنوع ویروس با حجم بالا وجود دارد و فرد در معرض چگالی بالاتری از ویروس قرار می‌گیرد. بنابراین زمانی‌که در چنین محیطی گرفتار می‌شود، احتمال ابتلا به نوع حاد کرونا، در او بالاتر است. بسیاری از خانواده‌هایی که به‌طور جمعی مبتلا می‌شوند، هم همین وضعیت را دارند. یعنی وقتی از یک بیمار، مبتلا شده باشند، میزان ابتلایشان خفیف است، اما اگر در مراسمی مثل سوگواری یا عروسی، مبتلا شده باشند، میزان گرفتاری‌شان با ویروس شدیدتر است. 

همین مسئله نشان می‌دهد که چقدر دوری از تجمع‌ها و استفاده از ماسک می‌تواند ما را در برابر این بیماری محافظت کند. ما روزانه به ناچار از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنیم، بنابراین لازم است که در این مکان‌ها همانند گذشته از ۲ماسک استفاده کنیم و همچنان مسئله استفاده از ماسک برایمان باید در اولویت باشد. اما آنچه شاهد هستیم، کاهش میزان استفاده از ماسک در بسیاری از مناطق است درحالی‌که ماسک زدن، شست‌وشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی، ارزان‌ترین، در دسترس‌ترین و راحت‌ترین نوع پروتکل‌های بهداشتی است. باید در این زمینه فرهنگسازی‌ دوباره‌ای صورت گیرد. برخی ادعا می‌کنند که استفاده از ماسک، میزان رسیدن اکسیژن به بدن را کم می‌کند، درحالی‌که تحقیقات علمی خلاف این را نشان داده است و مشخص کرده که ماسک روند تنفس و اکسیژن‌رسانی را مختل نمی‌کند، علاوه‌بر این، استفاده از ماسک منجر شده تا میزان ابتلا به سایر بیماری‌های ویروسی تنفسی مانند آنفلوآنزا هم به‌شدت کم شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد هر قدر از کلانشهرها به سمت شهرها و مناطق دوردست می‌رویم، میزان استفاده از ماسک هم کمتر می‌شود. در این مناطق حتی افرادی که همچنان از ماسک استفاده می‌کنند، مورد تمسخر واقع می‌شوند و رفتار آنها را وسواس‌گونه تلقی می‌کنند. حتی ما مشاهده می‌کنیم که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در میان کادر درمان، کمرنگ شده است. این موضوع هم به عادی‌سازی ذهن برمی‌گردد. انسان به‌تدریج به سمت ساده‌انگاری مسائلی می‌رود که او را مقید می‌کند.

*حسین کرمان‌پور‌؛مدیر اورژانس بیمارستان سینا

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش