مهمترین عناوین خبری
چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۹۳۴
حوزه بهداشت و رفاه

خرید خانه برای یک پرستار در ایران چقدر زمان می برد؟

به اسم پرستار از صندوق توسعه ملی پول برداشتند، اما پول جای دیگری رفت/ ۵۰ هزار پرستار خانه‌نشین در ایران

پرستار,مشکلات پرستاران در ایران
دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: «متاسفانه هرجا که می‌خواهند بودجه‌ای بگیرند اسم پرستاری را مطرح می‌کنند؛ گفتند با اجازه رهبری از صندوق توسعه ملی پول برداشتند که به پرستار بدهند ولی این پول به جاهای دیگری که نباید رفت.»

مهاجرت پرستاران یکی از مباحثی است که به ویژه در طول سال‌های اخیر در کشور مطرح شده و نگرانی‌های زیادی را در حوزه سلامت ایجاد کرده است.

نداشتن امنیت شغلی و همچنین حجم کار زیاد در مقایسه با دستمزدی که به پرستاران پرداخت می‌شود از مهم‌ترین عواملی است که موجب شده تا پرستاران ایرانی اقدام به مهاجرت کنند.

«محمد شریفی مقدم» دبیرکل خانه پرستار، در گفت‌وگو با خبرآنلاین آخرین وضعیت مهاجرت پرستاران ایرانی به دیگر کشورها را تشریح کرده است.

متن کامل این گفت‌وگو در ادامه آمده است:

علت اصلی مهاجرت پرستاران ایرانی چیست؟

مهاجرت راهی است که دولتمردان در دولت‌های مختلف پیش روی پرستاران گذاشته‌اند. شغل پرستاری در تمام دنیا متفاوت از دیگر مشاغل است و رغبت به این شغل به خاطر پرخطر بودن آن کم است، چون پرستار با بیماران در حال جان دادن، بیماران بدحال، بیماران مبتلا با بیماری‌های پرخطر مثل ایدز، هپاتیت، کرونا، شیفت‌های غیرمتعارف، همراهان پرخاشگر بیمار و ... مواجه است و همین موارد این حرفه را متفاوت و سخت کرده است.

مهم‌ترین علت مهاجرت پرستاران تفاوت حقوق دریافتی با سایر کشورها است؛ دولت‌های دیگر دنیا در کشورهای توسعه‌یافته جذابیت‌هایی برای پرستاران ایجاد می‌کنند که افراد با انگیزه به سمت این شغل بروند و یکی از این موارد پرداخت حقوق مناسب به پرستاران در این قبیل کشورها است.

پرستاران ایرانی در حال حاضر بیشتر به کدام کشور مهاجرت می‌کنند و چرا؟

دانمارک یکی از کشورهایی است که مقصد مهاجرت پرستاران ایرانی محسوب می‌شود. در حال حاضر در دانمارک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر بیش از ۱۰ پرستار وجود دارد؛ این در حالی است که در کشور ما به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱.۷ پرستار یعنی کمتر از ۲ پرستار وجود دارد.

میزان حقوق پرداختی به پرستاران ایرانی در دانمارک چگونه است؟

حقوق پرداختی به پرستاران ایرانی که به دانمارک مهاجرت می‌کنند، ماهانه ۳۰۰۰ یورو است، در آمریکا ۶۰۰۰ هزار دلار، در استرالیا و کانادا نیز ۵ تا ۶ هزار دلار دستمزد ماهانه به پرستاران است. درست است که هزینه زندگی در این کشورها زیاد است اما باز هم پرستار ایرانی بعد از مهاجرت با همین حقوق می‌تواند در سال اول یک ماشین خوب بخرد و خانه خوبی هم اجاره کند و زندگی خود را بچرخاند و حتی پس‌انداز هم داشته باشد.

این دستمزد در کشور خودمان چه رقمی است؟

در کشور ما هم اکنون با احتساب دلار ۸۵ هزار تومانی، به پرستاران ۲۰۰ دلار حقوق می‌دهند و البته بعضی از همکاران پرستار ما کمتر از این مبلغ هم حقوق می‌گیرند؛ خب منطق حکم می‌کند که پرستار جایی برود که ۴۰۰۰ هزار دلار به او حقوق داده می‌شود. حتی اگر از کشورهای اروپایی و آمریکایی در دستمزد پرستاران مثال نزنیم، کشورهای حوزه خلیج فارس مثل عمان به هر پرستار حداقل ۲۰۰۰ دلار یعنی ۱۰ برابر ایران حقوق پرداخت می‌کنند؛ البته این فقط دریافتی نهایی پرستاران است که سایر مزایا هم به آن اضافه می‌شود.

به جز حقوق، دیگر چه مواردی باعث مهاجرت پرستاران ایرانی شده؟

شأن اجتماعی یکی دیگر از مواردی است که باعث شده تا پرستاران ایرانی به مهاجرت روی بیاورند؛ امتیازات جانبی، رفاهی، برخورد مناسب و محترمانه هم جز عوامل تصمیم به مهاجرت است.

در کشور ما اگر پرستار به حقوق کم اعتراض کند یا به او توجه نمی‌شود و یا بعد از اعتراض دوباره و برگزاری تجمع سایر پرستاران برای کمی حقوق دریافتی، به جای اینکه بیایند و مشکل پرستار را حل و پرداخت حقوق به پرستاران را ترمیم کنند، با آن‌ها برخورد می‌کنند.

برخورد نامناسب مدیران پرستاری، رؤسای بیمارستان‌ها، مسئولان وزارت بهداشت، احضار پرستاران به هیئت‌های تخلفات، حراست و تهدید و فشار به دلیل اعتراض پرستاران هم از دیگر عواملی هستند که موجب مهاجرت پرستاران ایرانی به دیگر کشورها شده است.

پرستاران در شرایط سخت و بی‌پولی کشور مثل جنگ و ... مانند دیگر گروه‌ها پای کار هستند و با شرایط بداقتصادی کنار می‌آیند. در وزارت بهداشت، یکی علاوه بر حقوق ثابت، کارانه چند میلیونی هم در ماه می‌گیرد، یکی هم باید مثل پرستار کارانه و حقوق ناچیزی دریافت کند.

در انجام یک عمل جراحی که ۴ الی ۵ کارشناس پرستاری، کارشناس اتاق عمل، کارشناس هوش‌بری و ... حضور دارند و یک جراح  هم که ممکن است خودش اصلا در اتاق عمل حضور نداشته باشد، در پایان ماه کارانه پرستاران حاضر ۴ میلیون تومان و کارانه جراح عمل مربوطه که خودش هم حضور نداشته است ۴۰۰ میلیون تومان می‌شود. این پرداخت‌های ناعادلانه منجر به از دست رفتن انگیزه پرستاران برای کار در کشور و منتهی به مهاجرت آن‌ها می‌شود.

آماری از ترک شغل پرستاران ایرانی داریم؟

بسیاری از پرستاران هم مهاجرت نمی‌کنند و تصمیم به ترک شغل می‌گیرند؛ متاسفانه ما در طول سال شاهد ترک شغل چند هزار پرستار هستیم. خود معاونت پرستاری اعلام کرده است که ۱۸۰۰ پرستار از پرسنل رسمی که کمتر از ۵۰ درصد پرستاران را شامل می‌شوند، با وجود امنیت شغلی نسبی که در مقایسه با دیگر پرستاران داشته‌اند، شغل خود را ترک کرده‌اند.

تعدادی از پرستاران هم قرارداد رسمی نداشته‌ و با پایان قرارداد خود این شغل را ترک می‌کنند؛ اگر بخواهیم این آمار را هم به ترک شغل پرستاران رسمی اضافه کنیم، حداقل برابر همان ۱۸۰۰ پرستار است که در نهایت حدود ۴۰۰۰ هزار پرستار در سال شغل خود را ترک می‌کنند.

در حال حاضر تمایلی به شرکت در استخدام پرستاری وجود ندارد و با وجود اینکه ۵۰ هزار پرستار خانه‌نشین داریم، ترجیح می‌دهند به دلیل حقوق کم و سختی این شغل در خانه بنشینند و سرکار نیایند.

مهم‌ترین درخواست پرستاران از دولت چیست؟

در نظر گرفتن حقوق ثابت به همراه پرداخت اضافه‌کاری عادلانه به پرستاران از مهم‌ترین مطالبات و درخواست آنان است و قانون هم این اجازه را داده است که برای مشاغل خاصی چون پرستاری، تحت عنوان فوق‌العاده خاص شغل با ضریب مناسب که پیشنهاد ما ضریب ۲ بوده است، در نظر گرفته شود و مثلا به حقوق فعلی ۱۰ _ ۱۲ میلیونی پرستاران ۵ تا ۶ میلیون اضافه شود. جلسات اولیه پیگیری این موضوع را با دولت فعلی هم برگزار کردیم اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده که اثرات آن قابل مشاهده باشد.

اجرای واقعی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به صورت واقعی دیگر مطالبه پرستاران است؛ الان یک چیزی را دارند اجرا می‌کنند که از نظر ما به عنوان کارشناس جامعه پرستاری نه قانونی و نه کارشناسی است و به هیچ عنوان نه وزارت بهداشت قبلی و نه وزارت بهداشت فعلی زیر بار آن نرفته‌اند. خواسته جامعه پرستاری این بوده که خدمات جامعه پرستاری هم مثل سایر گروه‌های پزشکی تعریف و مشخص شود.

در کتاب ارزش نسبی، ۱۰ هزار خدمت برای پزشکان و گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی تعریف شده است و ملاک پرداخت بیمه‌ها به پزشکان است که نهایتا با ارائه خدمات به کارانه تبدیل می‌شود و تنها گروهی که خدمات تعریف شده و کارشناسی شده‌ای ندارد پرستاری است.

پرستار,مشکلات پرستاران در ایران

پیشنهادی هم به دولت داده‌اید؟

ما به دولت جدید پیشنهاد دادیم که اضافه کاری پرستاران را ساعتی ۱۵۰ هزار تومان در نظر بگیرند اما در نهایت قرار شد بابت هر ساعت اضافه کاری ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان به پرستاران پرداخت کنند و هفته گذشته ابلاغ هم شد اما هنوز پرستاران پولی بر اساس این ابلاغیه جدید دریافت نکرده‌اند.

قبلا به پرستاران اضافه کار اجباری تحمیل می‌کردند و بعد از شکایت پرستاران در دیوان عدالت، رأی دیوان این بود که اضافه کار نمی‌تواند اجباری باشد و باید با توافق طرفیت باشد.

آیا پرستاران از استخدام رسمی استقبال می‌کنند؟

پرستاران دیگر با حقوق کم و متغیر حاضر به استخدام نیستند و آن تعداد کمی هم که مثلا در استان تهران برای استخدام می‌روند، مثل آبی است که در آبکش است. پرستاران با همین مبلغ ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان به ازای هر ساعت اضافه کاری هم نخواهند آمد و سیستم می‌خواهد با جذابیت‌های این چنینی پرستاران را جذب کند.

متاسفانه الان بیمارستان‌های ما خالی از پرستار است و مردم آن حداقل خدماتی را که باید بگیرند، نمی‌گیرند و دچار خسارت و حتی مرگ و میر می‌شوند.

سازمان بهداشت جهانی گفته به ازای هر ۱۰۰۰ نفر باید ۳ تا پرستار داشته باشی از این میزان هر چقدر کمتر باشد، مستقیما به مردم خسارت می‌زند و مرگ و میرها را افزایش می‌دهد. کشورهایی مثل ارمنستان و گرجستان که خیلی از نظر حوزه پزشکی از کشور ما عقب‌ هستند به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۵ پرستار دارند. در حالی که آمار پرستار در ایران ۱.۷ (کمتر از ۲ پرستار) به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است. وزارت بهداشت متاسفانه به جای اینکه مشکل را حل کند، می‌آید و تعداد دانشجوهای پرستاری را اضافه می‌کند.

پذیرش دانشجوی پرستاری در حال حاضر به چه میزان رسیده است؟

چند سال پیش ۷ تا ۸ هزار دانشجوی پرستاری در سال پذیرش می‌شد و الان وزارت بهداشت این آمار را به ۱۵ هزار پرستار رسانده است؛ در حالی که بستر مناسب فراهم نیست و این افزایش ظرفیت مشکلی را حل نمی‌کند و غیرقانونی است و متاسفانه سیستم حاکم اصلا پرستاری را هیچ حساب نمی‌کند.

اقدام دولت فعلی برای پرستاران چه بوده است؟

قبلا متوسط معوقه پرستاران یک سال بود و در حال حاضر این زمان به ۶ ماه کاهش پیدا کرده است و تنها کاری که انجام شد این بود که معدل معوقات پرستاران به ۶ ماه رسیده است اما همچنان معوقات ۱۲ یا ۱۴ ماهه هم داریم.

متاسفانه هرجا که می‌خواهند بودجه‌ای بگیرند، اسم پرستاری را مطرح می‌کنند؛ گفتند با اجازه رهبری از صندوق توسعه ملی پول برداشتند که به پرستار بدهند ولی این پول به جاهای دیگری که نباید رفت. همان چندرغازی که باید به پرستاران می‌دادند و ندادند را هم در بوق و کرنا می‌کنند و همکاران پرستار ما می‌گویند آش نخورده و دهن سوخته. همه فکر می‌کنند پرستاران ماهانه ۵۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند، در حالی که اینطور نیست و حقوق پرستاران خیلی کمتر از این رقم است.

***

خرید خانه برای یک پرستار در ایران چقدر زمان می برد؟

تجارت نیوز نوشت: زمان انتظار خرید خانه برای پرستاران در کشورهای مختلف تحت‌ تاثیر شرایط اقتصادی آن کشور قرار دارد. رشد تورم و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها طی سال‌های اخیر، فشارهای اقتصادی سنگینی را بر دوش بسیاری از اقشار جامعه ایرانی از جمله پرستاران وارد کرده است.

پرستار,مشکلات پرستاران در ایران

در حال حاضر، بسیاری از پرستاران نه تنها از خرید مسکن مناسب که حق اولیه و طبیعی آنان است محروم‌ هستند، بلکه توان پرداخت اجاره‌بها نیز برایشان بسیار سخت شده است. علاوه بر این، پرستاران که در خط مقدم درمان کشور قرار دارند، سال‌هاست در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان به شرایط کاری و معیشتی خود، مطالباتی از دولت داشته‌اند. افزایش دستمزدها و بهبود شرایط کاری، از جمله این مطالبات است که بی‌اعتنایی نسبت به آنها، وضعیت سکونت پرستاران را نیز به بحرانی بزرگ تبدیل کرده است.

در این شرایط، وضعیت زمان انتظار خرید خانه برای پرستاران در کشورهای دیگر، به‌ویژه کشورهای همسایه ایران، بسیار بهتر است که همین امر، این قشر را برای مهاجرت از کشور، ترغیب می‌کند.

پرستاران ایرانی برای خرید یک خانه ۸۰ متری ۵۱ سال انتظار می‌کشند

بررسی‌های انجام‌شده از داده‌های glassdoor که جدیدترین آمارها از مشاغل را ارائه می‌دهد، حاکی است که متوسط درآمد پرستاران ایرانی حدود ۱۶۲ دلار یا ۱۵ میلیون تومان در ماه است. این در حالی است که متوسط قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری ایران بر اساس داده‌های منتشر شده در Numbeo حدود ۱۲۷۳ دلار برآورد شده است.

به این ترتیب، متوسط قیمت هر متر مسکن ۷.۶ برابر میانگین درآمد ماهانه یک پرستار در ایران است. به این معنا که یک پرستار ایرانی با پس‌انداز تمامی درآمد خود و همچنین با فرض ثابت ماندن قیمت‌ها، تقریبا پس از هشت ماه می‌تواند «یک متر» خانه خریداری کند. اما برای خرید یک خانه ۸۰ متری، باید ۵۰ سال و ۹ ماه درآمد خود را پس‌انداز کند.

همچنین پرستاران ایرانی حتی با اضافه کاری، شرایط بهتری نخواهد داشت. در حالی که دولت وعده افزایش حقوق اضافه‌کاری پرستاران را داده بود، پیگیری‌ها نشان می‌دهد که پرستاران همچنان تنها ۲۰ هزار تومان برای هر ساعت اضافه‌کاری دریافت می‌کنند. به این ترتیب پرستاران حتی اگر تمام روز را اضافه کاری کنند، شرایط باز هم چندان تغییری نمی‌کند.

پرستار,مشکلات پرستاران در ایران

پرستاران در ترکیه بعد از ۲۰ سال خانه‌دار می‌شوند

متوسط درآمد پرستاران ترکیه‌ای ۶۲۳ دلار برآورد شده است، این در حالی است که میانگین قیمت هر متر مسکن در این کشور ۱۸۵۹ دلار است. بر این اساس، قیمت هر متر خانه در ترکیه حدود سه برابر درآمد ماهانه یک پرستار است. بنابراین یک پرستار در ترکیه با پس‌انداز تمامی درآمد خود، پس از ۱۹ سال و ۹ ماه می‌تواند یک خانه ۸۰ متری خریداری کند.

همچین نرخ تورم در ترکیه، براساس آخرین آمارها ۴۴.۳۸ درصد برآورد شده است که این بدان معناست، شرایط پس‌انداز و خرید مسکن در ترکیه سخت‌تر از ایران است. با این حال به‌طور کلی با توجه به سطح درآمد و قیمت مسکن، زمان انتظار خرید خانه برای یک پرستار در ترکیه بسیار کمتر از ایران است.

پرستاران اماراتی در مدت انتظار پرستاران ایرانی می‌توانند ۳ خانه ۸۰ متری بخرند

متوسط درآمد پرستاران در امارات ۲۷۲۲ دلار است. با این حال، قیمت هر متر خانه در مراکز شهری امارات ۵۹۹۱ دلار اعلام شده که تقریبا ۲.۲ برابر حقوق ماهانه آنهاست. بنابراین، یک پرستار اماراتی برای خرید یک خانه ۸۰ متری باید ۱۴ سال و ۷ ماه درآمد خود را پس‌انداز کند.

گفتنی است، نرخ تورم در کشور امارات، حدود ۲.۸۹ درصد برآورد شده است. بنابراین شهروندان اماراتی قادرند با خیال راحت درآمد خود را پس‌انداز و تقریبا در مدت زمان معین، خانه مدنظر خود را خریداری کنند.

خرید مسکن برای پرستاران قطری آسان‌تر از امارات است

میانگین درآمد پرستاران در کشور قطر ۲۴۷۱ دلار و متوسط قیمت هر متر خانه ۴۹۵۳ دلار گزارش شده است. به این ترتیب، نسبت قیمت مسکن به درآمد ماهانه در این کشور حدود دو برابر است. با این حال، یک پرستار قطری در صورت پس‌انداز تمامی درآمد خود، قادر است پس از ۱۳ سال و چهار ماه صاحب یک خانه ۸۰ متری شود.

همچنین نرخ تورم در کشور قطر کمتر از یک درصد گزارش شده است که این به معنای شرایط اقتصادی بسیار مطلوب در این کشور است. بنابراین شهروندان قطری می‌توانند با خیال آسوده درآمد خود را پس‌انداز کنند و در مدت زمان معین، صاحب خانه شوند.

خرید مسکن برای پرستاران در عمان کمتر از یک دهه طول می‌کشد

پرستاران عمانی به طور میانگین ۱۵۸۸ دلار ماهانه درآمد دارند، این در حالی است که متوسط قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری این کشور ۱۶۴۰ دلار است. این بدان معناست قیمت یک متر مسکن حتی کمتر از میزان درآمد ماهانه یک پرستار است. بنابراین، یک پرستار عمانی برای خرید یک خانه ۸۰ متری باید تنها ۷ سال و یک ماه از درآمد خود را پس‌انداز کند.

گفتنی است میزان تورم در کشور قطر کمتر از یک درصد اعلام شده است که به معنای شرایط اقتصادی بسیار مطلوب و ثبات بالای قیمت‌ها در این کشور است.

زمان انتظار خرید خانه ۸۰ متری برای پرستاران چینی کمتر از ۶ سال است

پرستاران در کشور چین، به‌طور میانگین ۸۵۸۳ دلار در ماه درآمد دارند و متوسط قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری ۷۳۵۸ دلار است.  به این ترتیب، متوسط درآمد ماهانه پرستاران چینی بالاتر از متوسط قیمت مسکن در این کشور است. بر این اساس، یک پرستار چینی می‌تواند با درآمد ماهانه خود یک متر خانه خریداری کند و برای خرید یک مسکن ۸۰ متری، کافی است درآمد پنج سال و هشت ماه خود را پس‌انداز کند.

همچنین نرخ تورم در کشور چین حدود ۰.۱ درصد اعلام شده است. این بدان معناست که قیمت‌ها در این کشور تقریبا هیچ تغییری نمی‌کند و شهروندان چینی می‌توانند با خیال راحت تمامی درآمد خود را پس‌انداز کنند.

شرایط خرید مسکن برای پرستاران عراقی مطلوب‌تر از چین است!

متوسط حقوق یک پرستار ۱۸۶۲ دلار گزارش شده است. این در حالی است که میانگین قیمت هر متر خانه ۱۱۷۰ دلار در مراکز شهری عراق است. با این حال با توجه به اطلاعات و داده‌های آماری ناکافی، میزان درآمد اعلام شده چندان دقیق به‌نظر نمی‌رسد.. با این وجود با فرض تمامی موارد گفته شده، به نظر می‌رسد پرستاران عراقی پس از چهار سال و دو ماه می‌توانند یک خانه ۸۰ متری بخرند.

گفتنی است، میزان تورم در این کشور ۳.۱ درصد که بیشتر از کشورهای حوزه خلیج فارس و کمتر از ایران و ترکیه است. به این ترتیب، مردم کشور عراق ثبات نسبی قیمت‌ها را در کشور خود می‌توانند تجربه کنند.

قدرت خرید مسکن برای پرستاران افغانستانی بالاتر از عراق است

متوسط درآمد ماهانه پرستاران در افغانستان ۹۲۱ دلار و قیمت هر متر خانه حدود ۴۶۶ دلار است. به این ترتیب، پرستاران این کشور در سه سال و چهار ماه می‌توانند یک خانه ۸۰ متری خریداری کنند.

نرخ تورم در افغانستان اما منفی ۳.۷ درصد است. این موضوع به معنای آن است که قیمت‌ها در این کشور، به جای افزایش، کاهشی می‌یابند. با این حال، به نظر می‌رسد زمان انتظار خرید خانه برای پرستاران افغانستانی، با توجه به شرایط نامطلوب فعلی در این کشور پایین باشد.

پرستاران آمریکایی در مدت انتظار خرید خانه برای پرستاران ایرانی ۲۳ خانه می‌خرند

پرستاران آمریکایی با ۹۶۶۶ دلار درآمد ماهانه، در شرایط بسیار مناسبی قرار دارند. قیمت هر متر خانه در آمریکا ۳۲۳۴ دلار در مراکز شهری است که نسبت به درآمد آنها، عددی ناچیز به نظر می‌رسد. به عبارت دیگر، یک پرستار آمریکایی قادر است با درآمد ماهانه خود سه متر خانه خریداری کند. بنابراین، یک پرستار در آمریکا تنها پس از دو سال و دو ماه قادر به خرید یک خانه ۸۰ متری خواهد بود.

همچنین نرخ تورم در آمریکا حدود ۲.۹ درصد گزارش شده که عدد مطلوبی به نظر می‌رسد. بنابراین شرایط اقتصادی، قدرت خرید مردم آمریکا را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و شهروندان آمریکایی می‌توانند با خیال راحت تمامی درآمد خود را پس‌انداز کنند.

عربستان بهترین کشور برای خانه‌دار شدن پرستاران است

پرستاران در عربستان، به‌طور میانگین ۱۸۶۶ دلار ماهانه حقوق می‌گیرند و قیمت هر متر خانه ۱۷۳۶ دلار در مراکز شهری است. بنابراین، پرستاران سعودی قادرند در یک سال و هشت ماه صاحب یک خانه ۸۰ متری شوند.

به عبارتی یک پرستار عربستانی،‌ در مدت انتظار خرید یک خانه ۸۰ متری برای پرستاران ایرانی، می‌تواند حدود ۲۸ خانه بخرد. همچنین نرخ تورم در کشور عربستان حدود ۱.۹ درصد اعلام شده که از شرایط مطلوب اقتصادی در این کشور حکایت دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پرستاران در ایران و ترکیه طولانی‌ترین زمان انتظار را برای خرید مسکن تحمل می‌کنند. این در حالی است که پرستاران کشورهای حوزه خلیج‌ فارس مانند عربستان، عمان و قطر در شرایط بسیار بهتری قرار دارند و می‌توانند سریع‌تر صاحب خانه شوند.

آمریکا نیز یکی از بهترین کشورها برای پرستاران از نظر قدرت خرید مسکن محسوب می‌شود. بهترین شرایط خرید خانه برای پرستاران اما در لیست منتخب تجارت‌نیوز، مربوط به کشور عربستان با کمتر از دو سال زمان انتظار است.

***

تعرفه‌های پرستاری ۴۶ درصد افزایش می‌یابد

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت تعرفه‌های پرستاری سال ۱۴۰۴ توضیحاتی ارائه داد.

پرستار,مشکلات پرستاران در ایران

دکتر عباس عبادی با بیان اینکه تعرفه‌های پرستاری در انتظار مصوبه هیات‌دولت است، اظهار کرد: براساس قاعده تعیین تعرفه‌های پرستاری، شورای عالی بیمه می‌بایست میزان تعرفه‌های را تعیین کند و پس از تعیین تعرفه‌ها، نرخ پیشنهادی را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کند.

وی افزود: شورای عالی بیمه، افزایش ۵۶ درصدی تعرفه‌های پرستاری را پیشنهاد داده بود اما اخبار غیررسمی بیانگر این است که سازمان برنامه و بودجه با نرخ پیشنهادی شورای عالی بیمه مخالف است و  افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های پرستاری را مدنظر دارد.  

وی با اشاره به نرخ پیشنهادی افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های پرستاری در سازمان برنامه و بودجه گفت: اخبار غیررسمی که در ارتباط با کاهش چشمگیر تعرفه‌ پیشنهادی خدمات پرستاری مطرح شده با توجه به میزان پرداختی‌ها خوشایند نیست. امیدواریم که تعرفه‌های پرستاری براساس پیشنهاد شورای عالی بیمه افزایش یابد. امیدواریم اگر میزان افزایش تعرفه‌ها برمنبای پیشنهاد شورای عالی بیمه نباشد، حداقل به میزان ۴۶ درصد افزایش یابد. 

معاون پرستاری وزات بهداشت درباره تعرفه‌های پرستاری در سال جاری هم گفت: میزان تعرفه‌های پرستاری سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان ۳۵ درصد افزایش یافت. 

عبادی درباره پرداخت اضافه‌کار پرستاران برمبنای فرمول جدید نیز اظهار کرد: بر اساس مصوبه ابلاغی شورای حقوق و دستمزد، مبلغ اضافه کاری پرستاران ۲.۵ برابر شده و از اول آبان محاسبه و با فرمول جدید پرداخت می‌شود.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش