چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
۱۳:۳۱ - ۰۱ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۰۳۸
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس نظام پزشکی: مهاجرت پزشکان ادامه دارد

محمد رئیس زاده,رئیس کل سازمان نظام پزشکی
رئیس زاده گفت: در حال حاضر به دلیل عدم استقبال پزشکان از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سال‌های آینده با بحران کمبود متخصص مواجه شویم و ناچار شویم بیماران را برای ادامه درمان به کشور‌های دیگر بفرستیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، نشست خبری رئیس کل سازمان نظام پزشکی امروز اول آذر با حضور محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در سازمان نظام پزشکی برگزار شد.

محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در این نشست گفت: جامعه پزشکی در طول تاریخ یکی از جلوه‌های عظمت ایران زمین و یکی از سرمایه‌های جهانی بوده است و رسانه‌ها باید از منظر صیانت از این جامعه سلامت وجود داشته باشد و به یک نگاه صنفی بسنده نشود. یکی از فاکتور‌های تاثیرگذار، رسانه‌ها هستند.

او بیان کرد: ما به تعامل سازمان با رسانه‌ها بسیار پایبندیم و در تلاشیم تا این سرمایه ارزشمند را دچار خدشه و آسیب نکنیم. جامعه پزشکی از جایگاه ارزشمند و محترمی در سطح جهان برخوردار است و این به دلیل مجاهدت‌های تمام فعالان عرصه سلامت اعم از پزشکان و متخصصان و جراحان و پرستاران و بهیاران و ... است.

رئیس زاده گفت: درخشش جامعه پزشکی در عرصه مبارزه با کرونا یکی دیگر از سند‌های افتخارآفرینی جامعه سلامت در تاریخ خواهد بود و ما در سازمان نظام پزشکی نقش صیانت از حقوق بیماران و ارتقای سلامت جامعه و صیانت از حقوق جامعه پزشکی کشور است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی بیان کرد: دفاع از حقوق جامعه پزشکی به معنی ارتقای سلامت جامعه و تلاش برای مرتفع کردن مشکلات پزشکان برای افزایش کیفیت خدمات رسانی آن‌ها به مردم دارد.

او گفت: روح و جسم جامعه پزشکی به دلیل شرایط سخت کرونا در این بیست ماه کرونا بسیار خسته و آزرده است، مسائل و مشکلات معیشتی نیز بار اضافه‌ای بر دوش آن‌ها ایجاد کرده است. مطرح کردن برخی مسائل حاشیه‌ای مثل تشکیل نظام طب سنتی و ایرانی و طب مکمل، اصلاح آموزش پزشکی، ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم و ... در مجلس در این شرایط حتی اگر درست باشد، در زمان مناسبی طرح نشده است و این گله ما از کم لطفی و نامهربانی برخی مسئولین و اصحاب رسانه است.

رئیس زاده بیان کرد: این مباحث باید در شرایطی مطرح شود که توان جسمی و ذهنی جامعه پزشکی، در بالاترین حد خود باشد و این حداقل توقع و انتظار ما از برخی از مسئولان است.

رئیس زاده در جمع خبرنگاران در مورد ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم گفت: اولین دلیل مخالفت ما با این ادغام مطرح شدن این مسئله در زمان نامناسب و در شرایطی است که کادر درمان به ویژه پزشکان در خط مقدم مبارزه با کرونا در شرایط بسیار سخت جسمی و روحی به سر می‌برند‌

وزیر علوم حد و مرز حریم وزارتخانه های دیگر را رعایت کند

او ادامه داد: افتخاراتی که ما در حوزه بهداشت و درمان داریم حاصل از ادغام آموزش تئوری است که در شبکه بهداشت و درمان کشور است و ما را به خودکفایی رسانده که سالانه بیش از ۱۵۰ هزار بیمار از سایر کشور‌ها برای درمان به پزشکان ما مراجعه می‌کنند و در هیچ زمینه‌ای نیازی به کشور‌های خارجی نداریم و نباید بعد از سال‌ها موفقیت و افتخارآفرینی، عقب گرد داشته باشیم. نه تنها با این ادغام مخالف هستیم بلکه از وزیر علوم درخواست داریم، حد و حدود و حریم وزارتخانه‌های دیگر را نیز رعایت کنند.

رئیس زاده گفت: وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان بهداشت درمان و کمیسیون بهداشت مجلس به عنوان چهار مرجع بالادستی با این طرح مخالف هستند و هیچ کس جز این چهار مرجع اشراف کارشناسی بر مسائل کشور ندارد و دلسوز سلامت جامعه نیست. ما معتقدیم این طرح نه تنها موفق نخواهد بود بلکه مشکلاتی را برای نظام آموزش ایجاد خواهد کرد. ظرفیت پذیرش دانشجوی ما از سال ۹۲ تاکنون ۵۰ درصد افزایش داشته است. افزایش ظرفیت و توسعه آموزش در حوزه پزشکی بسیار متفاوت با سایر رشته هاست و نیاز به امکانات بسیار زیادی دارد و اگر بدون زیرساخت مناسب این افزایش صورت بگیرد منجر به فارغ التحصیلی پزشکان بی کیفیت و ناکارآمد خواهد شد و برای سلامت مردم مضر خواهد بود.

مهاجرت پزشکان هنوز هم ادامه دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مورد مهاجرت پزشکان گفت: مهاجرت پزشکان قبل از کرونا بوده و هنوز هم ادامه دارد و به لحاظ آماری به نسبت کل جامعه پزشکی کشور، آمار معنا داری نیست، اما حتی مهاجرت یک پزشک هم برای ما سنگین است، زیرا هزینه‌های بسیار زیادی برای تربیت یک پزشک صورت می‌گیرد و فعالیت نخبه‌های علمی ما در کشور‌های دیگر، برای ما قابل پذیرش نیست.

او ادامه داد: پزشکان ما مهاجرت می‌کنند، چرا که شرایط ادامه کار در رشته پزشکی در کشور را مناسب نمی‌بینند و به دلیل غیرواقعی بودن تعرفه‌ها و سختی‌های گذراندن طرح و عدم استقبال از ادامه تحصیل و گرفتن تخصص، خروج از کشور را گزینه مناسبی می‌دانند.

رئیس زاده گفت: در حال حاضر به دلیل عدم استقبال پزشکان از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سال‌های آینده با بحران کمبود متخصص مواجه شویم و ناچار شویم بیماران را برای ادامه درمان به کشور‌های دیگر بفرستیم.

او بیان کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان شرایط اقتصادی برای کار کردن یک پزشک عمومی مهیا نیست و دلیل این امر، معیوب بودن سیستم ارجاع و غیرواقعی بودن تعرفه هاست و عموما پزشکان عمومی توانایی تهیه یک مطب و انجام فعالیت را ندارند.

رئیس زاده در مورد تخلفات پزشکی و ورود پزشکان عمومی به رشته‌های تخصصی گفت: پزشک عمومی پس از فارغ التحصیلی و گذراندن طرح، دو راه بیشتر ندارد یکی اینکه که بعد از فارغ التحصیلی در سیستم ارجاع و پزشک خانواده مشغول به فعالیت شود و دوم اینکه بعد از گذراندن تعهدات وارد دوره تخصص شود وقتی را هموار نباشد نمی‌تواند شاغل باشد و نباید از او توقع داشت بعد از گذراندن سال‌های زیادی برای خواندن و گذراندن طرح در شرایط سخت به شغل و حرفه‌ای از پزشکی مشغول شود.

پزشک عمومی اجازه ورود به حوزه های تخصصی را ندارد

در ادامه سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: کسی دست پزشک عمومی را برای هر کاری باز نگذاشته و قوانین و پروتکل ها، برای فعالیت هر کدام از فعالات عرصه سلامت کامل مشخص و واضح است و پزشک عمومی نمی تواند به عرصه‌های تخصصی ورود داشته باشد.

او افزود: تخلفات در هر حوزه‌ای هست و در پزشکی نیز با آن مواجهیم، اما برای برخورد با این تخلفات ما برخورد قاطع را خواهیم داشت.

آمار تخلف پزشکی به نسبت خدمات رسانی پزشکان، عدد قابل توجهی نیست

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: ثبت شکایت در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۱۲۰ درصد کاهش داشته است و ثبت ۷هزار شکایت در سازمان نظام پزشکی و حدود ۶۵۰۰ شکایت در پزشکی قانونی در سال ۹۹، در مقایسه با خدمات رسانی به ۸۰۰ میلیون نفر خدمت رسانی در سال، عدد معنا داری نیست.

او افزود: چیزی که باید برجسته شود خدمات رسانی به جامعه پزشکی در بیست ماه کروناست هرچند هر تخلفی وجود داشته حتما مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت. طی دوسال کرونا با توجه به حجم بی سابقه اطلاعات و مراجعه بیماران، در ماه نهایتا ثبت یک شکایت در حوزه کرونا داشتیم.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش