بورلا در مصاحبه با CNBC چنین موضوعی را مطرح کرده و از طراحی قرص کرونای این شرکت با توجه به جهشهای احتمالی در آینده خبر داده:«خبر خوب درباره درمان ما این است که در زمان طراحی، این موضوع را در ذهن داشتیم که اکثر جهشها در شاخکها (اسپایکها) رخ میدهند. به همین دلیل، اطمینان بالایی دارم که گونه جدید کرونا روی درمان ما تاثیر نمیگذارد. قرص کرونای ما تحت تاثیر اومیکرون قرار نمیگیرد.»
فایزر چند هفته پیش خواستار دریافت مجوز از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای قرص کرونای خود به نام «Paxlovid» شد. به گفته فایزر، این قرص ریسک بستری شدن و مرگ بر اثر ابتلا به کرونا را در ۳ روز اولیه پس از بروز علائم، تا ۸۹ درصد کاهش میدهد.
این قرص آنزیم موردنیاز ویروس برای تکثیر شدن را مسدود میکند. این قرص به همراه یک داروی HIV که متابولیسم انسان را آهسته میکند، باعث فعال ماندن بلندمدت Paxlovid با تمرکز بالا برای مقابله با ویروس میشود.
بورلا انتظار دارد این شرکت ۸۰ میلیون دوره درمانی از این قرص را تولید کند که افزایش چشمگیری را نسبت به انتظارات قبلی آن یعنی تولید ۵۰ میلیون دوره تجربه میکند.
در حالی فایزر درباره عملکرد بالای قرص کرونای خود روی گونه امیکرون اطمینان دارد که طبق مطالعهای جدید، قرص کووید-۱۹ شرکت مرک کارایی پایینتری نسبت به انتظارات اولیه از خودش نشان میدهد.
در کنار قرص، فایزرو مدرنا برای تولید فوری واکسن کرونای اومیکرون هم اعلام آمادگی کردهاند. مدرنا انتظار دارد واکسن موردنیاز برای این گونه اوایل ۲۰۲۲ آماده شود، البته احتمالا پیش از عرضه واکسنهای مخصوص امیکرون، این سویه به کشورهای زیادی سرایت میکند.
بورلا همچنین گفته فایزر کار روی واکسن جدید را شروع کرده و احتمالا در کمتر از ۱۰۰ روز، میتوانند به چنین واکسنی دست پیدا کنند. بورلا به این موضوع اشاره کرده که فایزر توانست در مدت کوتاهی واکسن مخصوص سویههای بتا و دلتا را توسعه دهد، اما به علت اثربخشی مناسب واکسن اصلی، واکسنهای جدید مورد استفاده قرار نگرفتند.
اخیرا سازمان بهداشت جهانی به کشورهای مختلف گفته خودشان را برای گونه جدید آماده کنند چرا که اومیکرون ریسک بالایی دارد. باید منتظر ماند و دید در آینده کرونای امیکرون جهان را دچار شوک جدیدی میکند یا خیر.
- 16
- 3