به گزارش ایسنا به نقل از ساوت چاینا مورنینگ پست، گزارشات حاکیست که چهار شرکت چینی در حال حاضر مجوز تولید مواد اولیه و محصول نهایی این داروی ضدویروسی و خوراکی موسوم به "مولنوپیراویر" را دارند.
این شرکت هاي چینی در میان ۲۷ شرکت از ۱۱ کشور از جمله کشورهای بنگلادش، هند و آفریقای جنوبی هستند که مجوزهای غیر انحصاری برای تولید مواد اولیه داروی مولنوپیراویر، داروی نهایی یا هر دو را دریافت کرده اند.
با این حال خود کشور چین در میان ۱۰۵ کشور کم درآمد و با درآمد متوسط که قرار است این داروها در آن ها عرضه شود، نیست.
***
به روزرسانی دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای واکسن فایزر
سازمان جهانی بهداشت (WHO) سن توصیه شده برای تزریق واکسن کرونای فایزر به کودکان را از ۱۲ سال به پنج سال کاهش داد.
به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت در بیانیه جدید خود حداقل سن توصیه شده برای دریافت واکسن کووید- ۱۹ ساخت شرکت فایزر در آمریکا را از ۱۲ سال به پنج سال کاهش داد و همچنین به دولت های سراسر جهان توصیه کرده که در صورت استفاده از این واکسن، مجوز کاربرد آنرا مطابق با دستورالعمل جدیدِ این سازمان به روزرسانی کنند.
این توصیه پس از آن مطرح شد که جمعی از کارشناسان در زمینه ایمن سازی جلسه ای را در روز چهارشنبه برای ارزیابی واکسن (vaccine) برگزار کردند و اظهار داشتند: این گروه سنی در پایین ترین اولویت برای واکسیناسیون هستند.
در حال حاضر تزریق واکسن فایزر برای کودکان پنج ساله در آمریکا تائید شده است.
توصیه سازمان جهانی بهداشت درحالی مطرح شده که کودکان کمتر در معرض خطرات ناشی از این ویروس هستند و طبق اعلام مرکز کنترل و پيشگيري از بیماریهای آمريکا، کودکان کم تر از ۰.۱ درصد از مرگ و میر ناشی از این ویروس را در ایالات متحده تشکیل می دهند.
" کیت اوبراین" مدیر ایمن سازی و واکسیناسیون سازمان جهانی بهداشت گفت که در آزمایشات بالینی، نگرانی در مورد ایمنی واکسن فایزر برای سنین پنج تا ۱۱ سال مطرح نشده است.
کارشناسان همچنین توصیه کردند که دُزهای یادآور واکسن فایزر باید چهار تا شش ماه پس از اتمام اولین سری واکسن در گروههای دارای اولویت بالا مانند افراد مسن و کادر درمان تجویز شود.
- 19
- 5