پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۴۹ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۹۰۴
حوزه بهداشت و رفاه

صنايع دارويي یك گام مانده به تعطيلی/تجمع بيماران تالاسمی براي داروی باکيفيت

صنایع دارویی,بیماران تالاسمی

 سایه تحریم‌ها بر‌ سر اقتصاد و تبادل سخت ارز با کشورهای دیگر، یکی از شریانات حیاتی کشور را هدف گرفته است و این روزها، وضعیت دارو در شرایط سختی قرار دارد. افزایش نرخ ارز در این روزها مصادف شده با اطلاعیه مرکز آمار ایران مبنی بر اینکه تورم بخش تولید با گذر از ۵۴ درصد، رکورد جدیدی ثبت کرده است. در این شرایط صاحبان صنایع دارویی به رئیس‌جمهور، نامه‌ای نوشتند و نسبت به تعطیلی خطوط و کمبود سراسری دارو ابراز نگرانی کردند.

سنديکاي صنايع دارويي ايران در اين نامه نسبت به تعطيلي خطوط توليد دارو از تيرماه گمانه زني شده است. اين تشکل دارويي از مشکلات اين صنعت ابراز نگراني کرده است و ابراز داشته که تخصيص نامناسب و نامنظم ارز، مشکلات ناشي از افزايش حقوق و دستمزد و قيمت‌گذاري‌‌هاي دستوري از مهم‌ترين دلايلي است که صنعت دارو را دچار مشکل کرده است. همزمان با قطعيت حذف ارز دولتي و جايگزيني آن با ارز نيمايي، بازار دارويي نيز آشفته شد، تا اينکه شروع فرآيند حذف ارز ۴۲۰۰ از ابتداي امسال، بازار دارو همچون کالاهاي اساسي در شوک فرو رفت. روز گذشته، جمعي از بيماران تالاسمي در اعتراض به عدم دسترسي به داروي باکيفيت در مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.

تجمع بيماران تالاسمي براي داروي باکيفيت

يونس عرب، دبير انجمن حمايت از بيماران تالاسمي که از جمله حاضران در اين تجمع بود گفته است: «خواسته بيماران تالاسمي دسترسي به داروي باکيفيت است. حق آنان اين است که بعد از يک‌سال و نيم دارو به دست‌شان برسد. يک سال و نيم است که قرار بود داروي اين بيماران را در اختيار آنان قرار دهند، اما هنوز اين اتفاق رخ نداده است. با وجود اينکه تحريم‌ها فشار زيادي را بر اين بيماران تحميل کرده است. از ۲۸ آذر سال گذشته که اين بيماران تجمع کردند تا امروز که اين تجمع دوم را انجام داديم ۷۰ بيمار تالاسمي فوت کرده‌اند و سه نفر از افرادي که در تجمع قبلي حاضر بودند نيز در ميان فوت شدگان هستند.» به گفته دبير انجمن حمايت از بيماران تالاسمي در حال حاضر نه تنها داروي خارجي که حتي داروهاي توليد داخل نيز در دسترس اين بيماران قرار ندارد، مديرکل کنوني دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرده «ما به تعهدات خود در خصوص تأمين داروي بيماران تالاسمي عمل کرده‌‌ايم.» اما کاهش و توقف توليد برخي داروهاي داخلي را نمي‌توان پنهان کرد. همايون سامه‌يح نجف‌آبادي، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي تأييد کرده که عدم قيمت‌گذاري مناسب دارو موجب ايجاد مشکلاتي براي کارخانجات دارويي و کاهش و توقف توليد برخي داروهاي داخلي شده است. هاله حامدي ‌فر، مديرعامل شرکت دارويي سيناژن هم درباره خطر تعطيلي شرکت‌هاي دانش‌ بنيان داروسازي هشدار داده است و درخواست اصلاح فوري قيمت داروهاي بيوتک و هايتک را کرده است.

پاسخ وزير به نمايندگان

همچنين در هفته‌ها و روزهاي اخير گمانه‌زني‌هايي مطرح بوده است که بهرام عين‌اللهي طي جلساتي که با نمايندگان مجلس در مورد «خروج دارو از پوشش بيمه‌اي و افزايش شديد قيمت دارو» داشته است، قول و قرارهايي مبني بر ساماندهي بازار دارويي در کشور داده است. وزير بهداشت و درمان در همين حال از تداوم روند تأمين دارو با ارز ۴۲۰۰ توماني خبر داده است و در حاشيه جلسه خود با کميسيون بهداشت و درمان مجلس گفته در رابطه با کم و کيف تخصيص ارز دارو از اين پس براساس روال سابق عمل خواهد شد. رئيس سازمان غذا و دارو هم چالش‌هاي ارزي را علت برخي کمبودهاي دارويي در کشور خوانده و با بيان اينکه «حدود ۲ ميليارد دلار براي تأمين دارو و تجهيزات پزشکي در سال ۱۴۰۰ در اختيار داشتيم که اين مبلغ در شش ماه اول امسال به اتمام رسيد و باعث مشکلاتي در پايداري صنعت و بازار دارو در شش ماه دوم شد»، اظهار اميدواري کرده که با دخالت رئيس‌جمهور و اختصاص ۷۰۰ ميليون دلاري که در ماه گذشته اتفاق افتاده است، بتوان به سرعت نسبت به تأمين‌هاي اساسي بازار اقدام کرد.

همزمان، رئيس سازمان غذا و دارو نيز با بيان اينکه وقتي تورم حادث مي‌شود براي همه کالاها اتفاق مي‌افتد که دارو هم يکي از آنهاست، گفت: اصلاح قيمت را همراه با اصلاح پوشش بيمه انجام دهيم؛ يعني همزمان پوشش بيمه‌اي با قيمت جديد اعمال مي‌شود و مردم هزينه اضافه‌اي را براي داروهاي بيمه‌اي نسبت به سال ۱۴۰۰ پرداخت نخواهند کرد. بهرام دارايي افزود: «يکي از روش‌هاي حمايت بحث‌هايي است که در زمينه اصلاح قيمت دارو خواهيم داشت که خوشبختانه بر اساس لايحه بودجه ۱۴۰۱ اين اصلاح قيمت بر اين اساس است که اصلاح قيمت را همراه با اصلاح پوشش بيمه انجام دهيم. يعني همزمان پوشش بيمه‌اي با قيمت جديد اعمال مي‌شود و مردم هزينه اضافه‌اي را براي داروهايي که تحت پوشش بيمه است نسبت به سال ۱۴۰۰ پرداخت نخواهند کرد.»

armanmeli.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش