به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی معین در نشست خبری امروز با اشاره به میزان شیوع بیماریهای آسم در کشور افزود: متاسفانه از سه تا چهار دهه گذشته تاکنون میزان شیوع این دو نوع بیماری رو به افزایش است و این روند افزایشی به ویژه در کشورهای جهان سوم ادامه دارد.
وی ادامه داد: براساس آخرین پژوهشهای ملی، میزان شیوع بیماریهای آسم در کشور ۱۲ درصد و علائم آسم در کودکان کمی بیشتر از بزرگسالان است و در تهران نیز مطالعات نشان میدهد که ۳۵.۴ درصد از کودکان مبتلا به علائم تنفسی چون سرفه و خس خس هستند.
رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با تاکید بر اینکه عامل اصلی شیوع این بیماری آلودگی هوا است، نتایج این تحقیقات را هشداری برای کلانشهرها دانست و یادآور شد:شیوع آسم در ۲۰ کلانشهر کشور روند افزایشی دارد.
معین با تاکید بر اینکه شیوع بیماری آلرژی در جوامع مختلف بین ۲۰ تا ۵۰ درصد است، اظهار کرد: تغییرات آب و هوایی و اقلیم یکی از عوامل تشدیدکننده شیوع آلرژی در جوامع مختلف است.
وی آلرژی را شامل آلرژیهای بینی، پوستی، غذایی، آنافلاکسی و دارویی دانست و یادآور شد: شیوع بیماری آلرژی یک فراگیری جهانی دارد که هزینههای زیادی را به خانواده تحمیل میکند بهگونهای که در تحقیقاتی که در هشت سال گذشته انجام شد نشان میدهد که هزینه درمان برای یک بیمار مبتلا به آلرژی یکونیم میلیون تومان است.
رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با اشاره به آلرژیهای مربوط به بینی با بیان اینکه این آلرژی میتواند زمینهساز بروز بسیاری از بیماریها باشد، افزود: افراد مبتلا به آلرژی مزمن بینی علاوه بر آنکه مشکلاتی در گوش میانی و کاهش شنوایی پیدا میکنند، مشکلاتی در زمینه بروز عفونت در سینوزیتها و عدم تمرکز فکری مواجه میشوند. از این رو باید این نوع آلرژی جدی گرفته شود.
وی با اشاره به اهمیت بیماریهای مربوط به نقص ایمنی تاکید کرد: رشته ایمونولوژی ارتباط تنگاتنگی با کلیه رشتههای پزشکی دارد چراکه سیستم ایمنی در کلیه اندام بدن وجود دارد و وظیفه دفاع از بدن، پیشگیری از بیماریهای خودایمنی، پیشگیری از آسم و آلرژی و پیشگیری از سکتههای قلبی و عروقی را برعهده دارد.
معین به بیان تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات آسم و آلرژی درخصوص بیماریهای خودایمنی پرداخت و اظهار کرد: با مطالعاتی که انجام دادیم توانستیم با پیوند سلولهای مغز استخوان تا ۸۰ درصد بیماریهای حاد نقص ایمنی مادرزادی اولیه را درمان کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با تاکید بر اهمیت توجه به بیماریهای آسم و آلرژی گفت: بر این اساس سومین همایش بینالمللی ایمونولوژی، آسم و آلرژی را با شعار پیش به سوی رویکرد بینرشتهای برگزار میشود.
وی برگزاری میزگرد تشخیص ناهنجاریهای قبل از تولد و پیوند سلولهای بنیادی مغزاستخوان را از جمله برنامههای این همایش نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن ۲۰ کارگاه تخصصی در حوزههای علوم پایه و ایمونولوژی کاربردی برگزار خواهد شد.
- 17
- 6